Ilo irti kuvankäsittelystä kännykällä

by Kerttu

”Oota, mä otan kuvan!”

Elämä on täynnä ikuistettavia hetkiä. Siinä missä ennen kamera kaivettiin esille suunnilleen jouluna ja juhannuksena filmiä säästellen, voimme nykyään huoletta ikuistaa arkisiakin tuokioita. Lähes jokaisella on taskussaan älypuhelin, mutta harva meistä ottaa sen ominaisuuksista kunnolla iloa irti. Uusien kännyköiden kamerat ovat huippulaatuisia ja mikä parasta (ja joskus pahinta), ne kulkevat aina mukana.

Blogissani käynnistyy yhteistyö DNA:n kanssa, jonka perusideana on antaa kerran kuussa noin puolen vuoden ajan teille lukijoille valitsemiani ja testaamiani vinkkejä siihen, miten kännykästä saa yhä enemmän iloa irti. Juttu liittyy mainioon Appinen -sivustoon, joka on suomalaisille tehty sovellusopas. Bloggaajana olen aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mutta on tekniikan kanssa välillä tumput suorana tai hanskat hukassa. Voin jo nyt kertoa, että tästä tulee mielenkiintoinen matka! Liikkeelle haluan lähteä kuvankäsittelystä. Instagram ja Facebook ovat mainioita kanavia jakaa kuvia, mutta ei ole ihan sama, millaisia kuvia jaetaan. Toiset eivät halua kuviaan sosiaaliseen mediaan, mutta onhan se mukavampaa tallentaa itselleen ja lähipiirilleen muistoksi astetta kauniimpia kuvia. Pari vinkkiä kuvien helppoon ja nopeaan kuvien käsittelemiseen:

After Light

Jos lataat puhelimeesi vain yhden kuvankäsittelyohjelman, suosittelen lämpimästi After Lightia. Se on yksinkertainen käyttää, mutta toimii huomattavasti paremmin ja monipuolisemmin kuin vaikkapa iPhonen omat kuvankäsittelymahdollisuudet saati sitten Instagramin filtterit. Esille nostamistani sovelluksista After Light on ainoa maksullinen, sen hinta on 0,99 euroa. Sanon, että joka sentin väärti! Sovelluksessa on kymmeniä suodattimia, joiden voimakkuutta saa säätää selkeällä ja tarkalla asteikolla. Nopeasti näppäilemällä korjaat kuvan perussäädöt kuten terävyyden, valotuksen ja värikylläisyyden.

Afterlight

Tässä yksinkertainen esimerkki kännykällä (iPhone 6) otetusta kuvasta. Yläkuva on hyvin tumma, kun taas sisustuskuvissa suosin hyvin valoisaa lopputulosta. Lisäsin kirkkautta (brightness) reilusti ja lopputulos on jo täysin toisennäköinen. Aikaa muokkaamiseen meni 30 sekuntia, eikä sen ihmeempiä kuvankäsittelytaitoja tarvita. Tallensin käsitellyn kuvan puhelimen muistiin ja samalla poistin alkuperäisen. Kuva on valmis jaettavaksi.

Insta Size

Monesti vaakakuvat ovat Instagramiin liian leveitä. Jos haluat kuitenkin jakaa kuvan kokonaisena, voit skaalata sen koon sopivaksi Insta Size -sovelluksella. Tässä sovelluksella voit myös lisätä tekstiä, rakentaa kuvistasi kollaaseja tai vaikkapa leikkiä ”liimaamalla” kuviin tarroja. Itse tyydyn vain muuttamaan Afterlightissa käsitellyn kuvan sopivaksi. Aikaa menee tähänkin vain muutamia sekunteja eli onnistuu ilman erikoistaitoja tai kikkailua.

unnamed-4

Instabeauty

Kun löysin tämän sovelluksen, en voinut olla varma olinko enemmän ilahtunut vai tyrmistynyt! Siis yhdellä napin painalluksella Instabeauty tekee kuvasta ”kauniimman” eli tasoittaa ihon sävyn ja häivyttää juonteita. Sehän on ihan kiva! Tämä sovellus tekee omien kuvien muokkaamisesta naurettavan helppoa. Perusasetus tekee pienen kaunistuksen, mutta voit myös halutessasi mm.  tehdä kasvoillesi kohotuksen, pienentää nenääsi ja suurentaa silmiäsi. Siis muutamalla näppäilyllä! Instabeauty kannattaa ladata vaikka vain siksi, että näkee miten helppoa kuvien muokkaaminen on. Ei ihme, jos kauneuskäsitys ja todellisuus valuvat vain kauemmaksi toisistaan. Mutta eihän pieni valonkorjaus ja ihon sävyn heleytys ketään haittaa.. 😉

Instabeauty

Instamag

Tämä sovellus tarjoaa oivaa vaihtelua peruskollaaseihin. Voit kuvata vaikka lenkkipolkusi maisemat ja koota kuvista oman ”kansikuvan”. Taustoja, tekstejä ja tehosteita löytyy vaikka millä mitalla ja kuten hyvään sovellukseen kuuluu, käyttäminen on helppoa (ja ehkä vähän koukuttavaa). Kuvan voi jakaa Instagramissa tai Facebookissa tai vaikka lähettää sellaisenaan mummolle tai ystävälle. Olisiko tässä ideaa vaikkapa äitienpäivä- tai syntymäpäiväkortiksi?

IMG_8348

Babylove…

IMG_8337

Oma koti kullan kallis…

IMG_8347

Tässä muutamia vinkkejä siihen, kuinka kännykästä, sen kamerasta ja valokuvista voi saada vähän enemmän irti! Mitä pidit? Olisi kuva kuulla, olivatko nämä jo tuttuja juttuja sinulle vai saitko ehkä uusia vinkkejä kännykän käyttöösi? Jos kaipaat lisää ideoita ja neuvoja, niin kurkkaapa DNA Appinen -sivustolle. Siellä seikkailemalla löytyy huima määrä näppäriä, oivaltavia, viihdyttäviä ja elämää helpottavia sovelluksia.

Saatat pitää myös

25 Kommentit

S - Beauty of Life 7 toukokuun, 2015 - 10:22 am

Mä olenkin välillä ihmetellyt, että miten jengillä on niiiiin heleä iho, mutta nyt tiedän —- instabeauty ;))!!

nim. latasin sen samantien ;D

Reply
S - Beauty of Life 7 toukokuun, 2015 - 10:23 am

Ja mä oon koukussa Snapseed -sovellukseen! Siellä yleensä vaalennan kuvat :))!

Reply
iDiS & iNTeRiÖÖRi 7 toukokuun, 2015 - 10:33 am

Ai, miten niin jengillä ei vois olla heleä iho ilman älymasiinaakin…. 😀 ( mitään en oo käyttäny ! )

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:07 pm

Hyvä, hyvä! 😀

Reply
iDiS & iNTeRiÖÖRi 7 toukokuun, 2015 - 10:31 am

Osa olikin jo tuttuja sovelluksia, mutta kiitti uusista vinkeistä 🙂 Onko olemassa joku ihan oma sovellus maanantai-aamun selfiekuvien fiksaamiseen…hah 😀

Mukavaa torstaita <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:07 pm

Kyllä tuolla Instabeautyllä pärjää maanantaiaamuisinkin 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:08 pm

Hah! Kyllä tuolla Instabeautyllä pärjää maanantaiaamuisinkin 😀

Reply
Sanna 7 toukokuun, 2015 - 11:22 am

😀 😀 Mä olen miettinyt kanssa tuota heleää ihoa.. selkästi appi käyttöön!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:08 pm

Ja ei rypyn ryppyä enää 😉

Reply
Priitta 7 toukokuun, 2015 - 1:47 pm

Huippuvinkkejä, kiitos :).

Instabeauty on kyllä just sitä mitä tämmöinen 30+ tätsy nyt kaipaa :).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:09 pm

Kiva kuulla, Priitta! Pieni kaunistus ei liene haitaksi kenellekään 😉

Reply
Kristiina Kortelahti 7 toukokuun, 2015 - 2:47 pm

Kiitos vihjeistä Kerttu!
Latasin heti puhelimeeni Afterlightin ja kuvahan on kuin eri kuva!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:09 pm

Mukava kuulla, että vinkeistä oli iloa!

Reply
Anna 7 toukokuun, 2015 - 3:04 pm

Instabeuaty on ehkä pakko ladata 😀 en tiedä, otanko niin paljoa selfieitä, että olisi nyt suoraa käyttöä, mutta jos jälki on huikaisevaa, niin ehkäpä siitäkin tulee tapa…

Mulla on puhelimessa Photoshop Express ja tabletissa Lightroom Mobile. Olen vähän jumissa näissä Adobe-perheen tuotteissa, toimivat kivasti samalla logiikalla tietokoneen kanssa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:09 pm

Kokeilitko jo? Eikö ole aika veikeä sovellus? 😀

Reply
Sandy S 7 toukokuun, 2015 - 10:10 pm

Kiitoksia huippuvinkeistä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:10 pm

Ole hyvä!

Reply
HuopaPalloMatto 8 toukokuun, 2015 - 5:53 pm

Tosi hyvä juttu, kiitos vinkeistä! Asiakkaat lähettää meille
paljon kuvia matoistaan,
ja niistä huomaa, että kännykälläkin voi saada tosi kivoja, kun vähän paneutuu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:10 pm

Olepa hyvä! Kännykällä saa nykyään jo tosi hienoja kuvia!

Reply
hanna 8 toukokuun, 2015 - 9:08 pm

Kiitos vinkeistä! Huippuja, ehkä nyt voisin ottaa sen ensimmäisen selfien:).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:10 pm

Siitä se ura lähtee aukeamaan selfien ihmeelllisessä maailmassa 😀

Reply
Laura 8 toukokuun, 2015 - 9:56 pm

”Häivyttää juonteet”, riitti ja sai mut lataamaan instabeautyn 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 toukokuun, 2015 - 2:11 pm

Eikö ollutkin tehokas mainoslause? 😉

Reply
Mankka 10 toukokuun, 2015 - 5:38 pm

Insta size oli oikein toivottu vinkki 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2015 - 8:32 am

Mukava kuulla!

Reply

Jätä kommentti