Seesteisiä sävyjä sielulle ja sisustukseen

by Kerttu
Seesteisiä sävyjä sielulle

Kaupallinen yhteistyö: Ellos 

Tällä hetkellä mieleni ja sieluni janoavat seesteisyyttä. Uskon, että ympäristöllä on iso merkitys hyvinvointiin ja sisustuksella on siinä oma roolinsa. Vuodenajat ja elämäntilanne myös antavat oman rytminsä sille, mitä silmät kaipaavat. Uuden kodin tunnelma tulee olemaan  – ainakin alkuun – hyvin tasapainoinen ja hallittu. Sävyt ovat tuttuja luonnosta ja materiaalit sekä näyttävät että tuntuvat hyvältä.

Kun poimin suosikkitekstiilejäni Elloksen valikoimasta, huomasin, että usein ”twisti” syntyy materiaalivalinnasta tai kankaan struktuurista, ei niinkään riemunkirjavista sävyistä. Neutraali ei siis tarkoita tylsää!


Vakosamettiverhot

Uuden kodin verhot ovat vielä päättämättä. Siinä missä olohuone-keittiön isot maisemaikkunat saavat jäädä peittämättä, makuuhuoneeseen kaipaan täyspitkiä, tummansävyisiä verhoja. Kattokiinnityksellä ne sulautuvat kauniisti sisustukseen ja luovat pehmeää lämpöä ja pesämäisyyttä.

Tuntuu erityisen tärkeältä rakentaa uudesta kodista pehmeä ja turvallinen tila, jonne tekisi mieli käpertyä talviunille marraskuun koittaessa. Tai jos ei ihan unille, niin viettämään kiireetöntä aikaa rakkaiden kanssa. Sametti materiaalina on jämäkkyydestään huolimatta kauniisti laskeutuva. Kun verhoissa on pimennysominaisuus, ei rullakaihdinta välttämättä tarvita.


Samettiset pimennysverhot

Myös petaus saa tarjoilla rennon pehmeää tunnelmaa. Ihastelen usein kuvia, jossa sänky on muhkea ja kutsuva, lepo tulee tämän muuttorumban jälkeen tarpeeseen.

Rania pussilanasetti

Sisustustyynyillä on helppoa luoda ja korostaa erilaisia tunnelmia. Tässä muuttaessa olen huomannut, miten paljon minulla on sisätyynyjä! Järkevämpää olisi panostaa muutamaan laadukkaaseen tyynyyn ja ostaa vain päällisiä, joita on helppoa vaihtaa ja ne vievät vain säilytyksessä vähän tilaa.  Ilmettä saa yhdistämällä erilaisia tekstuureita toisiinsa sointuvissa sävyissä. Parhaat sisustustyynyt toimivat sekä sohvalla että petauksessa, jolloin ne ovat monikäyttöisiä.

Tyynynpäälliset puuvillainen Noelle  ja vohvelikankainen Juliette Waffle

Abby puuvillasatiininen pussilanakasetti

Mattoja meillä todennäköisesti on riittävästi, mutta sen näkee vasta paikan päällä, miten palaset loksahtavat kohdalleen. Pehmeä matto on sekä ihana jalan alla että tuo kotiin tarvittavaa akustiikkaa. Villamatto on helppohoitoinen, kun alun mahdollisen nukkaamisen kestää, se yleensä loppuu kyllä pian. Likaa hylkivä materiaali on helppoa pitää puhtaana ja perushoidoksi riittää imurointi.

Käsinkudottu Consua villa-viskoosimatto

Syksyn kaunein väri löytyy sekin luonnosta. Poltettu oranssi, ruskean sävyt ja leijonankeltainen antavat kauniin säväyksen kodin väripalettiin.  Muutamilla uusilla tekstiileillä voisi päivittää tunnelmaa.

Kun olen tehnyt mielikuvaharjoituksia uudesta kodista, ajatuksissani siellä tuoksuu kotona tehty ruoka tai jopa pulla. Kyllä, mielikuvaharjoituksia! Huomaan, että mitä lähempänä muutto on, sen enemmän mieleni kaipaa siihen valmistumista. Mietin, mitä teen kuin aamulla herään tai kuinka tarjoilen vastaleivottuja sämpylöitä. Palaillaan tuossa loppusyksystä, kuinka hyvin mielikuvat vastaavat tällä kertaa todellisuutta.

Bodil lautasliina ja pöytäliina Bodil pöytäliina

Sain ilokseni jakaa teille alekoodin, jolla saa -30 % kalleimmasta tuotteesta. Näppäile tilaukseesi koodi 405408, niin saat alennuksen (ei koske huonekaluja). Koodi on voimassa 31.8.2019 saakka normaalihintaisille tuotteille.

TÄSTÄ ELLOKSEN NETTIKAUPPAAN 

Pientä muuttostressiä on ilmassa, joten nyt pitää keskittyä positiivisiin asioihin ja siihen mielikuvaan, kun  olemme onnellisesti uudessa kodissa. Seesteisissä sävyissä seesteisessä tunnelmissa, eikös se niin mene? 🙂

Saatat pitää myös

Jätä kommentti