Kuninkaallisia tunnelmia

by Kerttu
Kuninkaallisia tunnelmia

Toukokuu on mennyt pikakelauksella tähän päivään saakka. Yksi kuukauden kohokohta oli pieni Ruotsin pikaloma. Ajattelin tuoda tänne vähän terveisiä länsinaapurista. Vaikka aikaa oli vain 24 h, siinä ehti vaikka mitä!

Kuninkaallisia tunnelmia

Monarkiaan suhtaudun hieman ristiriitaisesti, mutta kiinnostuneesti. Kuninkaanlinnassa olen käynyt ehkä vuosikymmen sitten ja eräs toukokuinen tiistai oli erinomainen hetki nauttia linnan visuaalisesta annista. Kello kymmenen olimme ystäväni kanssa ovenrivassa, kuin mummot marketissa.

Huomaatteko muuten, miten tänä päivänä vallalla oleva klassinen sisustustrendi on saanut inspiraationsa menneiden aikojen loistosta: kattolistat, rosetit, kristallikruunut, marmori, sisustuspylväät, koristeelliset peilit jne ovat toki kuninkaan linnassa hieman eri levelillä, mutta löysin itse yhtäläisyyksiä.  Kyllähän siellä silmä lepäsi.

Linnan puutarhassa käytiin hakemassa hieman pihaispiraatiota, heh. Siellä ei nurmikolla voikukkaset loistaneet ja muutenkin oli hyvin millintarkkaa touhua. Olisi muuten meidänkin pihassa, jos olisi oma puutarhuri. Kyllä silmä lepäsi hyvin hoidetussa  ja sotilaallisen ryhdikkäässä puutarhassa.

Kävimme katsomassa kuninkaallisia aarteita.

Otin tätä lähikuvaa kruunusta ja vahingossa meni salamavalo päälle. Sekunnissa koko aarrekellari kaikui minulle osoitettua, moittivansävyistä kuulutusta, jossa tiukkasanaisesti kiellettiin samalavalolla kuvaaminen. It was an accident!, teki mieli kiljua, mutta yritin olla vain mahdollisimman huomaamaton, etten löydä itseäni kuninkaan tyrmästä häpeämästä.

Kuka nyt oikeesti edes kuvaisi heijastavassa lasikopissa olevia helyjä salamavalolla 😀

Linnan pihassa osasin onneksi käyttäytyä niin kuin muutkin kunnon turistit.

Yövyömme vanhassa kaupungissa ystäväni Anun kanssa. Siellä oli niin kaunista ja tunnelmallista! Istahdimme lähes aina lähimpään ravintolaan ja nautimme verkkaisesta tunnelmasta. Edelleenkin ihan parasta reissata off seasonilla.

Niin ja sitten se todellinen kuningatar, jota kävimme katsomassa. Beyoncé oli huikea ja show sellainen tykitys, jota en ole ennen nähnyt ja tuskin Kaija Kookaan stadikalla paremmaksi pistää. Vaikka rakastan toki Kaijaakin.

Sellaisia turistiterveisiä Ruotsin reissulta! Vaikka sinne karkasi Euroviisuvoitto hieman kyseenalaisesti, lähtisin kyllä uudelleenkin. Onko se vaan se oma fiilis, mutta onhan Tukholmassa vain ihan oma uniikki tunnelmansa ja ihan kuin aurinkokin paistaisi lämpimämmin ja ruoho olisi pikkuisen vihreämpää. Ihan niin kuin naapurissa kuuluukin!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Taija-Tiia 23 toukokuun, 2023 - 6:58 pm

Oih tuo Cronan oli ihana paikka! Väsyneet matkalaiset sai todella ystävällistä palvelua 🙂 jäi niin mieleen että käyn kyllä uudestaankin kun seuraavan kerran Tukholmaan eksyn

Reply
Kerttu 23 toukokuun, 2023 - 7:12 pm

Se oli tosi kiva paikka! Syötiin salaatit ja skumpat, oli ihana tunnelma ❤️

Reply

Jätä kommentti