Leikkimökkibileet

by Kerttu

IMG_0052

Pihassamme on tyttären papan rakentama leikkimökki ja se on kevät- ja kesäaikaan aktiivisessa käytössä. Tällä viikolla teimme mökkiin kevätsiivouksen, joka oli tyttäremme ja hänen kavereidensa mielestä hauskin leikki pitkään aikaan! Niinpä 5-7 -vuotialle vain rätit käteen ja porukalla pistimme nurkat kiiltämään. Tytöt ihan kilpailivat siitä, kuka saa pyyhkiä mitäkin eli lapset kannatti ottaa mukaan askareisiin.
leikkimokki-1-4

Siistin mökin kunniaksi päätimme järjestää leikkimökkibileet, joihin kutsuttiin viisi naapurintyttöä. Enempää ei olisi kyllä mahtunutkaan, sen verran rajoitetut tilat ovat tässä yksiössä.

leikkimokki-1-3

Mökin sisätilat ovat yhä maalaamatta, kun en ole järin ihastunut tyttären ehdotukseen sateenkaaren värisistä seinistä 😉 Toinen vaihtoehto on kuulema pinkki ja kulta, jotka valikoituivat kekkereiden väreiksi.

leikkimokki-1-7

Tyttären kanssa askartelimme viirin kattoon ja se syntyikin superhelposti erikuosisista neliön mallisista kartongeista. Ne taitettiin kahtia ja pujotettiin lahjanaru niiden sisältä. Sitten vain hieman liimaa, jotta puolet tarttuvat toisiinsa kiinni. Kannattaa kuitenkin jättää liimaamatta keskiosa, jotta viirejä voi liikuttaa sopiville paikoille vielä ripustuksen jälkeenkin.

leikkimokki-1-2

Herkkuja pöytään ja Robinia soimaan, sillä lähtee kekkerit liikkeelle! Leikkimökki on toteutettu kierrätysteemalla, kaikki sen kalusteet ja tarvikkeet ovat hankittu käytettynä ja tarvittaessa tuunattu kuntoon. Myös kattaus syntyi elokuussa vietettyjen syntymäpäiviltä ylijääneistä astioista ja serveteistä. Tytöt olivat itse laatineet menun eräänä iltana leikkiessään mökissä ja sain paperin, johon oli piirretty kaikkien herkkujen kuvat. Koska olen varsin rajoittunut äiti, karsin pois kakun, jäätelön, muffinit, pullat, mokkapalat ja jokusen muun sortin ja karsin juomat mehuun ja veteen 😀 Tällä kertaa ideana oli helppo toteutus ja myös yritin vähän katsoa, että tarjoilut eivät olisi kovin sotkevaa sorttia.

leikkimokki-1

Leikkimökki on kyllä lapsille kiva paikka, siellä on vähän salamajan tuntua. Eritystä ohjelmaa ei tarvittu, vaan musiikin kuuntelun ja höpöttelyn jälkeen sokerihuurretut lapset pistivät hipaksi pihamaalla. Sadekuuron sattuessa kokosin neidit mökkiin askartelemaan itselleen rannekorut.

leikkimokki-1-8

Joskus sitä miettii, että ollapa itsekin vielä viisivuotias! <3

Ps. Olethan huomannut, että Blogilista lopettaa? Voit seurata blogiani Bloglovinissa / Facebookissa / Instagramissa Twitterissä / Pinterestissä

Saatat pitää myös

9 Kommentit

JohannaL 9 toukokuun, 2015 - 2:30 pm

Ihanat pippalot 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2015 - 8:32 am

Luulen, että nämä eivät jää kesän ainoiksi 🙂

Reply
Elina 9 toukokuun, 2015 - 2:33 pm

Ihanat juhlat teillä ollut! Nuo seinien värivaihtoehdot on söpöt, sateenkaaren värisinä voisi olla seinät aika erikoiset 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2015 - 8:33 am

Joo ja kuka ne sateenkaarinraidat sinne seinään töpöttää pikkupensselillä 😛

Reply
StyleC 9 toukokuun, 2015 - 9:43 pm

Ihanat juhlat! Meillä on pihassa edelleen oma vanha leikkimökkini, enkä ole käynyt siellä sisällä vuosiin. Tyttö on vasta puoli vuotta, mutta ajattelin että tänä kesänä voisi hiukan tutkailla onko aika tehnyt mökissä pahaakin tuhoa ja kartoittaa kunnostuskohteet, kalustetarpeet (en yhtään muista edes mitä kalusteita siellä enää on…) ja tehdä pientä sisustussuunnitelmaa. Ensi kesänä voisi ottaa projektista sitten kopin toteutumisasteella 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2015 - 8:34 am

Kiitos StyleC! Kannattaa kyllä kunnostaa mökki kuntoon, saatte siitä ihanan leikkipaikan!

Reply
Anna 9 toukokuun, 2015 - 9:44 pm

Ihanat bileet! Minäkin voisin viettää mielelläni päivän viisivuotiaana 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 toukokuun, 2015 - 8:34 am

Kiitos Anna! Viisivuotiaan arjen haasteet ovat vähän erilaisia, joten päiväksi voisi vaihtaa osia 😀

Reply
Maija 11 toukokuun, 2015 - 10:31 pm

Ihanaa leikkimökkibileet. Tuosta sain tosi hyvän idean järjestää samantapaiset lapsillemme.
Juurikin tällaisista idearikkaista blogeista pidän ja Divaanissa onkin sinun lisäksesi muutama hyvä sisustus asiantuntija. Lukijana kaipaan muutakin, kuin mustaa ja valkoista. Elämäänhän kuuluu muitakin värejä ja nämä sinun vinkkisi ovat kyllä maar niin suuntaa antavia.

Reply

Jätä kommentti