Täydellinen materiaalien kombo

by Kerttu

Kaunista viikonlopun alkua!

Silmiäni hivelee seuraavien materiaalien kombo: rouheaa botonia, ryppyistä pellavaa ja aitoa tuohta. Sävyt ovat levollisia ja luonnollisia. Näiden yhdistelmästä tulee jotenkin suomalainen olo. Mitä itse pidät?

greengate-1

greengate-1-3

greengate-1-5

greengate-1-4

Meiltä puuttuu vielä pellavapöytäliina, mutta lakanalla saa saman fiiliksen. Tuohikorin ostin viime kesänä Fiskarssista katukauppiaalta. Tuikkukupit ovat Clas Ohlssonilta ja kauniin Greengaten keittiöliinan sain ystävältäni.

greengate-1-7

Tänä aamuna huomasin, että terassiltamme pilkottava lampi on vapautunut jääpeitteestään. Aurinko kimaltaa veden pinnalla niin kauniisti. Täydelliseen hetkeen olisi tarvittu vain iso kuppi kuumaa maitokahvia ja liinan alta löytyvät kotitekoiset sämpylät. Sellaista hetkeä voisi suunnitella viikonlopulle. Vinkkaahan minulle joku helppo ja herkullinen sämpyläresepti, niin voin leikkiä täydellistä kotirouvaa 😉

Saatat pitää myös

17 Kommentit

PaulaKoo 24 huhtikuun, 2015 - 11:54 am

Kaunista on!

Mäkin haaveilen jonkinlaisesta tuohikorista ja vakasta, mutta koska tarkka käyttötarkoitus vielä uupuu, niin olen asian suhteen vasta haaveilu ja ihastelu linjalla.
Tuo sinun kori on kyllä ihana! Mä voin melkein jo haistaa ne sämpylän!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2015 - 9:04 am

Niin minäkin haistan, sillä nyt siellä paistuu toinen satsi uunissa 🙂 Kannattaa kurkkia koreja kesällä toreilta ja markkinoilta, saa ostetua suoraan käsityöläiseltä.

Reply
Mymmelinmamma 24 huhtikuun, 2015 - 12:56 pm

Googleta ”yön yli sämpylät” ja esim. Myllyn Parhaan reseptillä. Illalla taikina jääkaappiin ja aamulla paisto, helppoa ja hyvää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2015 - 9:04 am

Tämä oli hyvä vinkki! Nyt paistuu eilen tehty taikina 🙂

Reply
Sanna 24 huhtikuun, 2015 - 1:07 pm

Jos ollaan nyt ihan tarkkoja, niin tuo on pärekori. Ei tuohikori. Mutta siis väliäkö nyt yhdellä sanalla! =)
Itsekin olen kaivanut ennen ihan varastossa lojuneita pärekoreja viime syksystä lähtien edustavampiin tehtäviin. Kauniita ja tosiaan niin suomalaisia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2015 - 9:05 am

Totta, tuohi ja päre menevät jostain syystä ajatuksissani sekaisin. Luonnonmateriaalit ovat kauniita!

Reply
Henna 24 huhtikuun, 2015 - 6:23 pm

Ihanat sävyt ja materiaalit! Taidanpa piipahtaa uudelleen Iittalalla, jäi hieman kaihertamaan pärekori ja nyt siitä muodostui must have! 😀 Greengaten harmaansävy iskee myös. Lasten leikkimökkiin hankitut pastellinsävyiset liinat olivat ainakin hyvää laatua, joten täytyypä pitää mielessä, että myös omaan makuun sopivia sävyjä on nyt saatavilla. Hyvää viikonloppua! ♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2015 - 9:06 am

Minäkin olen katsonut Iittalan koria, se on kaunis! Minullakin oli mielikuva Greengatesta todella romanttisten sisustusjuttujen tuottajana, mutta on siellä näitä vähän minimalistempaan makuunkin sopivampia tuotteita 🙂

Reply
Anna 24 huhtikuun, 2015 - 6:51 pm

Kaunista on.
Mutta tämän esteetikon silmiä ei hivele ruttuinen pöytäliina. Pellavaa voi myös silittää 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2015 - 9:07 am

Se on varmaan vähän makuasia 🙂 Minusta pellava on juuri siksi ihana materiaali petivaatteissa ja pöytäliinoissa, että se saa olla rennon ryppyinen.

Reply
anonyymi 25 huhtikuun, 2015 - 1:25 pm

Googleta ” isken parhaat sämpylät” taikina tehdään illalla, ilman mitään vaivaamista, vain sekoitus kauhalla, aamulla sämpylät uuniin ja hetken kuluttua voit nauttia ihanista rapeakuorisista sämpylöitä. Googleta myös ”pataleipä” yhtä helppo ja hyvä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2015 - 9:07 am

Loistovinkki, kiitos!

Reply
anonyymi 25 huhtikuun, 2015 - 1:27 pm

Siis ” siken parhaat sämpylät”

Reply
Elina 25 huhtikuun, 2015 - 8:41 pm

Kurkkaappa mun blogista pataleivän ohje (http://elinamaista.blogspot.fi/2015/04/simaa-ja-pataleipa.html) hurjan helppo leipä tehdä ja tosi herkkua 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2015 - 9:08 am

Kiitos Elina, pitää kokeilla!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 huhtikuun, 2015 - 9:08 am

Nam! Kiitos Suvi!

Reply

Jätä kommentti