Tämän muuttaisin talostamme

by Kerttu

Kuinkahan kauan pitää uudessa talossa asua, jotta on ok aloittaa remontti? 😉 Vaikka olenkin tyytyväinen taloomme, se ei silti estä haaveilemasta pienistä tai jopa vähän isommistakin muutoksista. Maalia ja tapettia on helppoa pistää pintaan, mutta nyt tekisi mieli tehdä vähän radikaalimpi uudistus. Itse asissa syytän tästä innostuksesta miestäni, joka ei varmaan ihan loppuun asti ajatellut heittäessään tämän ajatuksen ilmoille…

lasiseinä-1

Mitä jos keittiön ja terassin välilä olisikin ikkunan ja oven sijaan lasiliukuseinä?”

lasiseinä-1-2

Ja helposti innostuvan vaimon vastauksen arvaattekin! Sehän olisi ihan mahtava! Rakentaessamme asiaa ei oikeastaan mietitty.  Minusta vähän tuntuu, että silloin vielä ollut hinta-laatusuhteeltaan hyviä ja energiatehokkaita malleja tarjolla, kun taas nyt markkinoilla on tiiviydeltään ja lämpöteknisiltä ominaisuuksiltaan jopa ulko-ovia vastaavia lasiliukuseiniä useilla valmistajilla.

lasiseinä-1-4

Sitten kun jostain innostuu, tuntuu että joka paikka tarjoilee inspiraatioita aiheeseen. Uudessa Plaza-lehdessä on sekä näyttävä mainos että artikkeli lasiliukuseinistä.

lasiseinä-1-5

Dekon kansikuvassa on houkuttelevat lasipariovet, jotka kutsuvat luonnon ruokailutilaan. Meilläkin lasiliukuseinä yhdistäisi keittiön ja lasitetun terassin, jolloin tilankäyttö monipuolistuisi ja ulko- ja sisätilan raja hämärtyisi.

lasiseinä-1-3

No olisihan se  aika makea, vai mitä? Huomenna talomme rakentanut Keski-Suomen Sisustusmiesten Marko on tulossa poikkeamaan, en taida malttaa olla kysymättä millainen urakka tämä muutos oikein olisi… 😉 Palataan asiaan siis!

Ps. Olethan huomannut, että Blogilista lopettaa? Voit seurata blogiani Bloglovinissa / Facebookissa / Instagramissa Twitterissä / Pinterestissä

Saatat pitää myös

26 Kommentit

Jenni 14 toukokuun, 2015 - 1:46 pm

Luin monta kertaa, että lasikuituseinä ja ihmettelin että yleensähän ihmiset nykyään kaipaa enemmän valoisuutta mutta sitten luinkin loppuun :D. Tosi hienolta ratkaisulta vaikuttaa! Itsellä ihan järkyttävä talokuume mutta eipä tuo okt taida nyt hetkeen olla mahdollinen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 toukokuun, 2015 - 1:57 pm

Heh, piti ihan tarkistaa että mitä olen kirjoittanut 😀 Ymmärrän hyvin fiiliksiäsi, talokuume on katala tauti! Onneksi myös haave, joka kestää aikaa.

Reply
iDiS & iNTeRiÖÖRi 14 toukokuun, 2015 - 1:58 pm

Mahtava idea 🙂 Sopisi aivan loistavasti tuohon tiedän tilaan!

Mitäs meni mies sanomaan ääneen… 😀 Leppoisaa pyhäpäivää <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:20 pm

Sitä minäkin tässä mietin, että ”mitäs keksit?!” 😀

Reply
Ilonin Anna 14 toukokuun, 2015 - 2:31 pm

Sopis ihan todella hyvin!! Kannatan! 😀 Mun kestopaasausaihe miehelle on aina kaikkialla taloja katsellessa että suomessa ei panosteta tarpeeksi ajatuksella oviin ja ikkunoihin, toi liukuoviajatuskin ihan eri tavalla viimeistelis tuota tilaa <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:19 pm

Oikeassa olet! Jos nyt rakentaisimme, olisivat ikkunaratkaisut taatusti vähän erilaisia 🙂

Reply
Essi//Koti rakennetaan tunteella 14 toukokuun, 2015 - 3:30 pm

Juuri kirjoittelin blogiin samasta haaveesta 🙂 Mahtavalta näyttäisi joten kannustan! Mutta varautukaa aikamoiseen kustannukseen. Meillä tarjous 3,70×2,60 liukuoveen oli 7300€…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:19 pm

Uuh, kustannus on kyllä aikamoinen! Pitänee silti selvittää mitä se meillä maksaisi 🙂

Reply
Muuttuvakotini Päivi S 14 toukokuun, 2015 - 3:59 pm

Tosi hyvä idea ja ehdottomasti toteuttaisin, sopis kyllä ko nenä päähän 🙂 Harvoin miehiltä tulee tuollaisia ideoita, joten kannattaa heti laittaa toimeksi, ettei unohda 🙂

Hyvää Helatorstaita sinne!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:18 pm

Kiitos Päivi! Mieheni on viime aikoina alkanut esittää yllättävän hyviä sisustusideoita, mikähän sitä vaivaa? 😀

Reply
Karin // Tunne tilat 14 toukokuun, 2015 - 4:48 pm

Kuulostaa erittäin hyvältä idealta, varsinkin, kun teillä on tuo lasitettu terassi!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:18 pm

Se kyllä yhdistäisi tilat upealla tavalla!

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 14 toukokuun, 2015 - 5:10 pm

Voi, mikä idea! Aivan takuulla tulisi ihan äärettömän hieno!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:17 pm

Ihan varmasti!

Reply
Miina 14 toukokuun, 2015 - 9:12 pm

Sopisi upeasti tuohon, että koko seinä olisi lasia/lasiliukuovea…! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:17 pm

Näen jo itseni kävelemässä kahvikupin kanssa terassille kahville… ;D

Reply
Päivi Peltotien päästä 14 toukokuun, 2015 - 11:45 pm

Voi Kerttu, se olisi upea idea! Mää täällä niin ymmärrän, sillä haaveilen itse samanlaisista lasiliukuovista – no, paremman puutteessa voisin kyllä kelpuuttaa seinällisen kauniita parioviakin ; ) Vaan luulen, että vielä pitää mennä pitkään näillä nykyisillä olohuoneen ikkunoilla ja sillä yhdellä pariovella.
Nyt odotellaan jännityksellä, miten teidän ikkunaseinän käy 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:16 pm

Ideahan on ihan loistava 😀 Mutta uuden remppaaminen tuntuu vähän hölmöltä -voi kun olisi tajunnut tämän jo rakennusaikana!

Reply
Susa 15 toukokuun, 2015 - 10:03 am

Tuollainen olisi upea! Meillä parikin kaveriperhettä suunnittelee rakentamista ja tätä lasiliukseinä-asiaakin on keskuteluissa sivuttu. Kaikilla tuntuu mietityttävän se, että miten seinä pitää kylmän ilman ulkona. Ainakin näin napapiirin tuntumassa asuessa asia tuntuu askaruttavan. Voisiko/uskaltaisiko seinää käyttää talviaikaan.

Tuntuu, että vaikka ovista ja ikkunoistakin vetää aina talvipakkasella, vaikka olisivat ominaisuuksiltaan huippuluokkaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:16 pm

Rakentamisvaiheessa tällainen suunnittelu pitää ehdottomasti tehdä, näin uuden talon remppaaminen on vähän höpsöä puuhaa. Ainakin valmistajat hehkuttavat lämmömeristyksiä. Pitääkin kysyä Talo Luckin Heidiltä, miten heidän lasiliukuseinä toimi ekana talvena 🙂

Reply
Lyde 15 toukokuun, 2015 - 11:09 am

Tosi hyvä idea! Meillä on uudessa talossa lasiliukuovi ruokailutilan ja terassin välissä, ja se on aivan ihana, suosittelen siis lämpimästi! En malttaisi odottaa että päästään ihan pian muuttamaan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:09 pm

Varmasti upea ratkaisu! Onnea uuteen ihanaan kotiin!

Reply
Taina 15 toukokuun, 2015 - 1:48 pm

Me asumme Etelä-Koreassa ja täällä kerrostaloasunnoissa on hyvin yleistä, että kaikki ikkunat ovat lasiliukuovia. Lämmöneristykseen ei ehkä ole ihan niin paljon kiinnitetty huomiota ja talvipakkasilla pientä vetoa tuntuu, mutta meilläkin asuntoa kiertää vielä lasitettu parveke, joka tarjoaa lisäeristystä. Jos joskus itse rakentaisimme tai remontoisimme, valitsisin ehdottomasti samanlaiset lasiliukuovet kotiimme, ne ovat ihanat!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:09 pm

Hei Taina! Hauskaa, että blogillani on lukija Etelä-Koreassa! 🙂 Lasiliukuovia / seiniä on tullut Suomessa markkinoille enemmän vasta viime vuosina, me emme osanneet moista harkita rakennusaikana. Ja samaan aikaan niiden laatu on noussut ja lämmöneritykset parantuneet. Tosin näillä leveysasteilla se on ihan pakollistakin kehitystä 🙂

Reply
Heidi / t a l o l u c k 15 toukokuun, 2015 - 11:28 pm

Vuoden käyttökokemuksella en voi muuta kuin suositella. Nämä meidän lasiliukuovet ovat ihan parasta tässä talossa. Peukku idealle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 toukokuun, 2015 - 1:06 pm

Teillä onkin superihanat lasiovet! Voi kun joskus meilläkin olisi… 😉

Reply

Jätä kommentti