Pöydänkääntötemppu ja ruokailutilan suunnitelmat

by Kerttu
Pöydänkääntötemppu ja ruokailutilan suunnitelmat

Sitten niitä sisustuskuulumisia keittiöstä!

Ruokailutila yhdistyy saumattomasti olohuoneeseen ja keittiöön. Yhä edelleen meillä on mielestäni maailman kaunein ruokapöytä, Gazzdan Fawn. Saareke on ihan käden ulottuvilla ja jos on enemmän katettavaa, saatan jättää osan ruuista saarekkeelle. Sen takan kurkistava valkoinen laatikko on Harri Koskisen suunnittelema Niimaar kierrätyskaluste.

Pöydänkääntötemppu ja ruokailutilan suunnitelmat

Joulun aikaan käänsimme ruokapöydän toisinpäin ja niille sijoille se jäi. Näinpäin pöytä vie vähemmän tilaa olohuoneelta ja tarjoaa istumapaikat pöydän molempiin päihin. Valkoisten Seiska-tuolien lisäksi pöydän ääressä on Artekin ritiläpenkki (jolle mahtuu tarvittaessa kaksi lasta) sekä Y-tuoli.

Ihan optimistisimmillaan tilaa jäisi vähän enemmän seinän vieressä istuville, mutta silloin valaisinta pitää liikuttaa. Hyvin siellä mahtuu onneksi istumaan ja liikkumaan, harvoin meillä on kaikilla paikoilla istujia.

Keittiön päätyseinälle pohdin pitkään jotain tyylikästä säilytysratkaisua, joka toisi myös sopivaa kodikkuutta ja rentoutta tilaan.  Useamman kuukauden pohdinnan jälkeen päädyin siihen, että seinä anoo Artekin valkoisia klassikkohyllyjä, jonne voisin asettaa vaikkapa kauneimpia astioita, keittokirjan tai pari tai jonkin itselleni tärkeän sisustusesineen.

Toivoin kovasti löytäväni hyllyt käytettynä ja pienen huhuilun jälkeen sellaiset löytyivätkin Martin aitasta. Tästä löydöstä tuli tosi hyvä mieli! Kannattaisi aina muistaa tsekata ensin Tori ja muut käytetyn designin myyntipaikat, sillä nappilöydöstä kiittää niin luonto kuin lompakkokin.

Taustaseinän väristä olen saanut muutaman kyselyn, se on rakennuttajan valinta:  Tikkurilan Ässä 4, sävykoodi X487, tutummin  nimeltä Laasti.  Tämä täyshimmeä maali on suunniteltu ammattilaiskäyttöön ja kovan kulutuksen tiloihin.

Hieman erilaiset istuimet pöydän päissä tuovat vain rentoutta kokonaisuuteen. Tekstiiliasiat ovat vielä pohdinnassa, en raaskisi peittää kaunista maisemaa ja ikkunoita verhoilla (pidämme sälekaihtimia aina auki) ja pöydän alla en osaa pitää mattoa. Onhan vieressä olohuone sohvineen ja mattoineen, joten ei tila mitenkään kolkko ole.

Mukavaa ja inspiroivaa  uutta viikkoa!

Saatat pitää myös

9 Kommentit

Jenni S. Big mamas home 13 tammikuun, 2020 - 6:25 pm

Näyttää tosi kivalta. 😍

Reply
Kerttu 14 tammikuun, 2020 - 10:17 am

Kiitos Jenni! Iloa päivään sinne <3

Reply
Saunamaisteri 14 tammikuun, 2020 - 4:34 am

Itse olen kuvissa kaivannut jotain väriä tuohon alueeseen, joulun kuviin jonkin ison tummanpunaisen tai vihreän verhon ikkunan reunaan vastapainoksi joulukuuselle. Seinälle voisi laittaa myös jotain pehmeää akustiikkaa rauhoittamaan. Kontoa saa nykyään vaikka miten tuunattuna, tai vaikka rubiini-ryijyn tms. abstraktimpaa.

Reply
Lillu 14 tammikuun, 2020 - 9:17 am

Minäkin käänsin pöydän niin, että jalat sojottaa kattoa kohti. Heti tuli korkeammannäköinen koti.

Reply
Kerttu 14 tammikuun, 2020 - 10:19 am

Hei Saunamaisteri! Kiitos vinkeistä ja näkemyksistäsi 🙂 Olen hieman ”värirajoittunut” sisustuksessa, mutta katsotaan miten hyllyt tuovat eloa tilaan. Pikkuhiljaa palaset alkavat loksahtamaan.

Hei Lillu, kivalta kuulostaa touhusi siellä. Oikein mukavaa päivää!

Reply
Sirkka 14 tammikuun, 2020 - 10:48 am

Tuohon seinälle sopisi tosi hyvin Artekin hyllyt. Ovat ajattomia ja kauniita eikä niihin kyllästy.

Reply
Kerttu 14 tammikuun, 2020 - 10:50 am

Joo, samaa mieltä! Ne ovatkin jo tulossa <3

Reply
Merja 15 tammikuun, 2020 - 10:02 am

Juuri kun mietin takaseinään väriä, vastasitkin siihen. Harmaa on hirveän vaikea väri, siinä pitää olla hieman ruskeaa, ettei lopputulos isolla pinnalla näytä siniseltä. Olen monesti kuullut puhuttavan meidän vaaleansinisestä mökistä, vaikka väri on kyllä puhdas vaaleanharmaa. Valo ja kellonaika saavat sen näyttämään milloin miltäkin. No ei siinä mitään, mutta kun maalasimme yhden mökin tiiliseinän samalla sävyllä, eli nyt sekin on vaaleansininen. Seuraava projekti onkin sen maalaaminen valkoiseksi. Vaikeaa, kun valkoistakin on miljoonaa eri sävyä.

Reply
Vilja @ Muotoseikka 17 tammikuun, 2020 - 10:35 am

Ihan huikean kaunista! Ja kyllä, pöytä on noin päin todella hyvä.

Reply

Jätä kommentti