Louis Poulsen – sisustetaan valolla

by Kerttu

 

Kaupallinen yhteistyö: Louis Poulsen

Monet sisustusintoilijat jakavat kanssani rakkauden valaisimiin. Valaistuksen merkitystä sisustuksessa ei voi väheksyä, kaunis ja hyvin suunniteltu valosuunnittelu tekee paitsi arjesta helpompaa, tuo kotiin tunnelmaa ja nostaa esille parhaat puolet. Tunnustan heti alkuun, että upeat valaisimet ovat minun heikkouteni, siinä missä joku muu himoitsee uusia korkokenkiä tai luksuslaukkua. Tiedättekö sen tunteen, että kyllä aina yksi vielä mahtuu…

louispoulsen-1-26

Louis Poulsen on skandinavinen designbrändi, jolle sydämeni on sykkinyt jo vuosia vimmatusti. Sen valaistusfilosofia nostaa esille kolme asiaa, joiden pitää olla kunnossa: toiminnallisuus, mukavuus ja tunnelma. Monet Poulsenin valaisimista ovatkin saaavuttaneet vuosikymmenten aikana kiistattoman klassikkoaseman. Yhteistyömme puitteissa sain mieluisan tehtävän stailata kotimme näillä valaisinhurmureilla. Tehtävää aloittaessani huomasin, että oikeastaan mikä tahansa valaisi sopisi mihin tahansa huoneeseen kotonamme. Se on varma ajattoman klassikon merkki!

louispoulsen-1-28

KEITTIÖ: 

Aloitetaan Louis Puolsenin uutuudesta, syksyllä 2015 lanseeratusta upeasta Paterasta. Se on saanut inspiraationsa luonnon spiraalimaisista muodoista, kuten kasveista, siemenistä, kävyistä ja simpukoista. Kaikissa Poulsenin valaisimissa on se erityispiirre, että ne antavat valoa kauniisti ja häikäisemättömästi. Pateran kerroksellinen rakenne läpäisee valoa tasaisesti joka puolelle. Suuri ja näyttävä (halkaisija 60 cm) valaisin oikeuksiinsa erityisesti  avarissa tai korkeissa tiloissa.

louispoulsen-1-29

Keittiön valaistuksessa on hyvä huomioida monta asiaa. Tarvitaan kirkasta yleisvaloa työskentelyyn ja sekä selkeää valoa keittiönpöydän päälle sanomalehden lukemista varten. Kirkkaiden valonlähteiden lisäksi tarvitaan tunnelmavalaistusta. Meillä on epäsuoraa valoa kaappien päällä ja välitilassa, spotteja katossa, pöytävalaisin lipaston päällä sekä kattovalaisin keittiönpöydän yllä. Jokaiseen tilanteiseen ja toimintoon löytyy juuri oikea valaistuskombo.

louispoulsen-1-30

MAKUUHUONE

Sitten on aika kurkistaa  makuuhuoneeseen, jossa on esillä hurmaava modernin nostalginen PH 31/2-21/2 -pöytävalaisin. Tässä valaisimessa on esillä yksi brändin tunnistettavimpia ominaisuuksia eli älykäs kolmivarjostinjärjestelmä. Pöytävalaisimen metallisen ylävarjostimen valkoinen alapinta heijastaa valoa pehmeästi alaspäin. Poulsenilta kerrotaan, että kaksi suupuhallettua alavarjostinta hyödyntävät valonlähteen antaman valon tarkemmin ja saavat sen heijastumaan huonetilaan pehmeästi ja ilman häikäisyä.

louispoulsen-1-2

Varjostimen värivaihtoehdot ovat punainen, keltainen, vihreä ja valkoinen.  Makuuhuoneeseemme valitsin keltaisen muistuttamaan aamuauringosta ja luomaan raikasta tunnelmaa.

louispoulsen-1-3

Makuuhuoneen katossa meillä on ollut jo muutaman vuoden eräs Louis Poulsenin klassikoista eli PH5-valaisin. Tämä yksilö on jo vuosikymmeniä vanha ja saanut kevyen kunnostuksen. Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten laatu kestää ajattomasti läpi trendien vaihtelun. Hankintahinta ei niin kirpaise, kun esine toimii ja tuottaa iloa kymmeniä vuosia.

louispoulsen-1-4

louispoulsen-1-5

PH5 -valaisimen tunnistaa erityisesti kannattimista, jotka pitävät napakasti varjostimia kohdallaan. Malliston värimaailma on laajentunut vuosien saatossa ja nyt valikoimassa on mm. herkullisen hempeä lohenpunainen. Meidän valaisin on mattavalkoinen, mutta alta paljastuu hieman tummansinistä.

louispoulsen-1-6

Pöytävalaisin on kuin pieni taideteos ja se näyttää kauniilta myös ilman valoa. Varjostimen halkaisija on 33 cm ja korkeus 45 cm.

louispoulsen-1-7

LASTENHUONE: 

Ensi syksynä meillä asuu koululainen ja sehän tarkoittaa sitä, että ekaluokkainen tarvitsee tilaa ja valoa läksyjen tekemiseen. Louis Poulsenin NJP-pöytävalaisin on todella elegantti ja ajaton vaihtoehto. Tämä toimisi muuten hienosti myös makuuhuoneessa yöpöydällä lukuvalona.

louispoulsen-1-11

Valaisimen jalusta on todella tukeva ja varsi joustavasti liikuteltavissa tarvittavaan asentoon. Testasin, miten sama valaisin palvelisi myös lukuvalona parvelle ja sehän toimi loistavasti! Valon kun saa käännettyä juuri haluamaansa suuntaan.  Värivaihtoehdot ovat valkoinen ja musta, varjostimen sisäpuolelta valkoiseksi maalattu pinta heijastaa hajavaloa.

louispoulsen-1-9

louispoulsen-1-10

Kokeilin valaisinta myös parven alle lukunurkkaan, jonne on ollut ajatus hankkia isoja pehmeitä tyynyjä keskipäivän hetkiin kirjojen ja lehtien parissa.

louispoulsen-1-12

OLOHUONE

Olohuoneesta löytyy kolme Louis Poulsenin valaisinta, käykäähän peremmälle katsomaan! Klassikkojen klassikko, iki-ihana AJ-lattiavalaisin on suunnittelija Arne Jacobsenin käsialaa. Historiakatsausta sen verran, että valaisin on suunniteltu alun perin SAS Royal -hotelliin Kööpenhaminaan. Sen suosio yllätti kaikki ja siitä on tullut yksi historiamme sisustusklassikoista ja Jacobsenin suosituimmista tuotteista.

louispoulsen-1-22

louispoulsen1-1-2

louispoulsen-1-13

AJ:n muotokieli on uskomattoman siro ja eleetön, juuri sen yksinkertaisuus tekee siitä niin ajattoman. Jalka on hieman kallellaan ja varjostinta voi liikuttaa juuri sopivaan kulmaan. Mietin, minkä värisen valaisimen haluaisin kotonamme kuvata ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyin varmaan valkoiseen. Mielestäni se näyttää harmaata seinää vasten erityisen kauniilta.

louispoulsen-1-16

Sohvan toiselta puolelta löytyy jo makuuhuonekuvista tuttu kaunotar eli PH 31/2-21/2- pöytävalaisin, tosin tällä kertaa trendikkäässä tummanvihreässä sävyssä.

louispoulsen-1-17

louispoulsen-1-18

Kolmantena olohuoneessa loistaa PH 3/2 -pöytävalaisin. Mielestäni tässä on ehkä kaikista kuvaamistani valaisimista hienostunein tunnelma. Sen  varjostimet ovat suupuhallettua, kolmikerroksista opaalilasia, jonka yläpinta on kiiltävä ja alapuoli hiekkapuhallettu. Tämä antaa  erittäin pehmeän ja yhtenäisen valon. Jalkavaihtoehtoja on saatavilla kaksi: musta kromattu tai kiillotettu ja kromattu messinki.

louispoulsen-1-19

Nyt elämme koko vuoden valoisinta aikaa ja saamme nauttia luonnonvalosta myös sisätiloissa. Helposti ajattelee, että valaistusasiat ovat vasta pimeän ajan juttuja, mutta nyt keväällä ja kesällä on hyvä aika miettiä oman kodin valaistusasiat valmiiksi kuntoon. Ja toisaalta, harvassa ovat ne kesät jolloin ei ole sateisia ja harmaita päiviä. Silloin on ihana sytytellä kauniit valot päälle ja nauttia kodin rauhasta kaiken ulkoilmaelämän vastapainoksi.

louispoulsen-1-20

louispoulsen1-1-3

Hyvä valaistus syntyy useasta valonlähteestä ja ainakin meille valaisimia rakastaville tämä on vain hyvä uutinen. Enkös juuri todennut, että aina on tilaa vielä yhdelle valaisinkaunottarelle!

louispoulsen-1-23

Olisi tosi kiva kuulla, mikä näistä kuvauslainassa olleista valaisimista on sinun suosikkisi? Ja koska niin haikeana pakkasin näitä upeuksia paluumatkalle Louis Poulsenille, päätin lunastaa yhden valaisimen omaksi. Arvaatko mikä se on?

brand_louis_poulsen

Saatat pitää myös

33 Kommentit

Sanna 10 toukokuun, 2016 - 9:42 am

Toinen fani ilmoittautuu! 🙂 #ylläri

Nappasit varmaankin AJ:n 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:21 am

No nappasin! Sinä se tunnet sisustusmaun <3

Reply
Saara 10 toukokuun, 2016 - 9:50 am

Oma suosikki on kyllä ehdottomasti AJ, vaikka myös PH5 on haaveilu/hankintalistalla ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:22 am

Ja AJ meille päätyi! On niin kaunis ja ajaton, toivottavasti sinäkin pääset toteuttamaan unelmasi pian 🙂

Reply
Idis & Interiööri 10 toukokuun, 2016 - 10:14 am

AJ on suosiki ja se löytyykin jo kotoa 🙂 Valitsit joko sen tai tuon mustajalkaisen PH 3/2 pöytävalaisimen, näin veikkaan.

Reply
Idis & Interiööri 10 toukokuun, 2016 - 10:15 am

Tai olisiko kuitenkin suosikki 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:22 am

AJ oli valinta, vaikka oli kyllä monta muutakin hyvää vaihtoehtoa! Jäipähän vielä haaveiltavaa tulevillekin vuosille 🙂

Reply
Sanna 10 toukokuun, 2016 - 11:05 am

Ei vitsit miten ihania! Tuo keltainen!! <3 aah, tahtoo! Ja AJ pitäs tientenkin saada, se on ollut ostoslistalla jo pitkään. :)Rahanmenoa ei voi estää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:23 am

Keltainen on kyllä ihan todella upea väri tässä valaisimessa <3 Ei kun vain haaveilulistan jatkoksi… 😀

Reply
suvi m 10 toukokuun, 2016 - 12:12 pm

Niin upeita valaisimia! Kyllä minulle AJ kelpaisi – siitä olen haaveillut vuosikaudet. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:24 am

Nämä ovat niin kauniita! Toivotaan että AJ-toiveesi toteutuu pian!

Reply
Taina 10 toukokuun, 2016 - 3:10 pm

Upealta näyttää valaisimet! Postaukseen liittymätön kysymys, miltä valmistajalta teidän upea takka on ja mikä mallin nimi on? Yritin etsiskellä vanhemmista postauksista mutta en tähän hätään löytänyt 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:24 am

Hei ja kiitos! Takka on Linnatulen Anna. Täältä löytyy lisätietoa: http://www.linnatuli.com/takkamallisto/anna-takka

Reply
Muuttuvakotini Päivi S 10 toukokuun, 2016 - 4:26 pm

Veikkaan Aj-lattiavalaisinta, sisustajien suosikki 🙂 Louis Poulsen on täällä yx suosikki merkki valaisimissa. Löytyy Aj-valaisimet pöytä ja lattiamallina, viimeksi ostin harmaana pöytävalaisimen ja ihastuin just Kööpenhaminassa hotellihuoneessa tähän väriin. Collage valaisin löytyy olohuoneen kattovalaisimena ja siinä on tosi kiva kaunis valo. Ihania lamppuja ovat kaikki ja PH 3/2 valaisin sopii kyllä hyvin tuohon tarjoilupöydälle.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:25 am

No oikeinhan se meni! AJ on niin superkaunis valaisin, että nyt näin tilaisuuteni tulleen 🙂 Teillä onkin monta ihanaa Louis Poulsen-valaisinta!

Reply
S-beauty of life 10 toukokuun, 2016 - 6:02 pm

AJ!! Mun ikuinen haave!!!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:26 am

No sehän se on!

Reply
kolmen äiti 10 toukokuun, 2016 - 6:53 pm

Olen miettinyt Pateraa aulatilaamme, joka on auki yläkertaan, korkeus yltää n. 6 metriin. Valaisimen pitäisi olla kaunis myös ylhäältä ja sivusta, sillä vieressä kulkee portaikko. Onko Patera muovisen näköinen? En ole vielä päässyt näkemään livenä. Mietinnässä on ollut myös moooin Random Light – kumman sinä valitsisin moderniin kivitaloon?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:28 am

Hei Kolmen äiti! Patera on aivan huikean kaunis, eikä lainkaan muovisen näköinen. Molemmat esittämäsi vaihtoehdot ovat kauniita, Patera näistä ehkä vielä ylellisemmän näköinen. Onko teillä Vepsäläistä lähellä, siellä voisi päästä näkemään Pateran livenä.

Reply
Sini 11 toukokuun, 2016 - 12:03 am

Miten upea tuo tummanvihreä!
Meiltä löytyy kotoa musta aj jalkavalaisin. Ihastelen sitä joka päivä, kaunis klassikko mikä kestää aikaa. Ehkäpä se valkoinen oli sinun valintasi?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:29 am

Kyllä, valkoinen AJ on valintani! Mietin pitkään myös mustaa tai harmaata. Tai hennon turkoosia, mutta lopputulos oli kuitenkin tällä kertaa klassinen valkoinen. Minä olenkin niin monet kerrat ihaillut teidän mustaa AJ:ta sisustuskuvissa!

Reply
Karkku 11 toukokuun, 2016 - 6:39 am

PH 3/2 on suosikkini. Todella tyylikäs ja sen sinäkin valitsit, koska sopii täydellisesti tuohon ???

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:30 am

Se on niin kaunis! Mutta nyt taaperoaikana en uskaltaisi pitää lasista valaisinta tarjoikupöydän päällä, liian riskialtista kun poika on vielä niin varomaton :/

Reply
Lanttuleikkuri 12 toukokuun, 2016 - 6:37 am

Valitsit taaperokotiin kattolampun.
Meidän eskarilainen sai oman lamppunsa eilen, kun isä toisen töistään. Ollut siellä jemmassa kaikki nämä vuodet.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:31 am

Heh, se olisikin ollut hyvä peruste valita kattolamppu 😀 Mutta AJ on myös aika taaperoturvallinen valinta! Minkä valaisimen teidän eskarilainen sai?

Reply
kevät 13 toukokuun, 2016 - 11:46 pm

Aiheen vierestä, mutta muistatko mitä sävyjä teillä seinillä. Näyttää niin hyvältä <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:32 am

Kiitos kevät! Meillä on olohuone-keittiössä tämä harmaa: http://divaaniblogit.fi/modernistikodikas/taydellinen-harmaa-savykoodi/

Reply
Tiinah 14 toukokuun, 2016 - 9:22 am

AJ tai PH 3/2 🙂 Toteutin hetki sitten pitkäaikaisen valaishaaveeni ja ostin valkoisen Secto Designin Octo-valaisimen. Päätöstä joudutti Vepsäläisen nousukausiseteli. Vahvana vaihtoehtona oli kuitenkinnvalkoinen AJ, jonka olisi Hulluilta päiviltä saanut myös pienellä alennuksella. Se on sitten seuraava valaisinhankinta. …Tosin toiveissa on pitkään ollut myös Harri Koskisen K-tuoli laippajalalla, joten pitää miettiä mihin säästää 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:33 am

Ihania haaveita! Ja hienoa, että olet päässyt jo sisustusunelmia toteuttamaan. AJ jäi tällä kertaa meille ja loput jäivät haaveilulistan jatkoksi 🙂

Reply
Linda 14 toukokuun, 2016 - 3:40 pm

Louis Poulsenin valaisimet on kyllä niin ihania!! 🙂 Itseltä löytyy makuuhuoneesta sama kattovalaisin, kun teillä, mutta juurikin lohenpunaisilla yksityiskohdilla. Stockmannin hulluilta päiviltä kotiutin myöskin pöytävalaisimen. AJ-valaisin olisi vielä hankintalistalla, että ehkä se voisi olla syksyn ostoksia! 🙂 Mä niin tykkään sun blogista, niin ihania ja inspiroivia kuvia ja teksti jotenkin pureutuu lukijaan. Pihalta olisi kiva saada postaus! :))

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 15 toukokuun, 2016 - 8:33 am

Ihana Linda, kiitos! Tuo lohenpunainen on varmasti hurjan kaunis ja sopii juuri makuuhuoneeseen upeasti. Pihapostauksia tulee varmasti tässä kesän aikana, kun siellä pääsen enemmän touhuilemaan.

Reply
Marja-Liisa 16 elokuun, 2016 - 7:54 pm

Hei! Ihana blogi! Meillä myöskin pari vuosikymmeniä vanhaa PH valaisinta, 4/3:et 🙂 missä kunnostit teidän valaisinta? Nämä ehkä tarvitsisivat pientä kunnostusta myöskin! Googlailin asiaa ja sitä kautta päädyin blogiisi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 elokuun, 2016 - 12:39 pm

Hei Marja-Liisa ja lämmin kiitos! Ostin valaisimet jo valmiiksi kunnostetuna Oslosta, joten valitettavasti minulla ei ole antaa sinulle vinkkiä asioista tarkemmin.

Reply

Jätä kommentti