Kokemuksia Nordic Nature-keittiöstä

by Kerttu
Kokemuksia Nordic Nature-keittiöstä

kaupallinen yhteistyö: Novart


Tummassa tammikeittiössämme eli Novartin Nordic nature-malliston keittiössä on nyt kokkailtu rapiat puoli vuotta ja on aika kertoa, miten keittiö on toiminut meidän arjessamme. Remontista kerroin enemmän Keittiö remontin jälkeen-postauksesssa ja varsinaisista suunnitelmista Keittiö, joka kestää aikaa-postauksessa.

Kokemuksia Nordic Nature-keittiöstä

Materiaalina tammi, miten toimii?

Tumma puu ja vaalea, eläväpintainen kvartsitaso ovat muodostaneet huolettoman ja kauniin parivaljakon. Yksityiskohdat, kuten ”leijuva” taso sekä pyöristetyt kulmat paitsi luovat eleganttia vaikutelmaa, myös luovat arjen toimivuutta. Itsehän olen sellainen mutkissa oikoja, joka saattaa törmäillä teräviin kulmiin.  Suunnittelussa on otettu inspiraatiota luonnon muodoista, jotka harvoin  sisältävät kovia kontrasteja ja suoria kulmia.

Ylämaan graniitin London grey-kvartsitaso on helppohoitoinen ja nopea puhdistaa.  Puupintoihin ei myöskään jää sormenjälkiä ja mahdolliset roiskeet lähtevät kevyesti pyyhkimällä,  joten materiaalivalinnat sopivat hyvin huolettomaan lapsiperhe-elämään. Toki puu on puuta eli siihen jää jälkiä, jos kovasti kolhii. Jääkaapin kahvan takana on pienen pientä kulumaa puupinnassa, mutta muuten ei ole syntynyt käytön jälkiä.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen valintojemme toimivuuteen käytännössä.


Miten järjestys ja säilytys toimivat?

Keittiössä arki on paras on opettaja. Kun suunnitelmat piirtyivät ensin paperille ja sen jälkeen toteutuivat remontissa, pohdin kuinka mittasuhteet toimivat arjessa ja miten astiat mahtuvat, kun emme halunneet yhdelle seinustalle yläkaappeja.

Allasseinustalla sen sijaan otimme hyötykäyttöön koko huonekorkeuden. Kahvinkeittimen päällä olevassa kaapissa on kahvitarvikkeet juuri oikealla sijannilla (haaveilen yhä kahvikoneesta, joka jauhaa pavut).  Keskimmäinen kaappi on kuivauskaappi (ehdoton toive keittiöön) ja oikealla taas säilytämme mm. eväsrasioita. Näiden päällä on vielä yksi rivi kaappeja sellaisille tavaroille, joita harvoin tarvitaan käytössä.

Niemekkeen puolella kulmatila on saatu hyödynnettyä kokonaan Le mans -mekanismin avulla. Kyseessä on siis kokonaan kaapista ulos vedettävä hylly, joka on meillä kahdessa tasossa. Tänne mahtuvat kattilat, paistinpannut ja padat erinomaisesti hieman sekalaisesssakin järjestyksessä, heh.

Syvät laatikot sulkevat sisäänsä hyvän määrän arkiastioita ja kaikki on käden ulottuvilla. Niemekkeessä olohuoneen puolella on kolme kaappia tilaa, siellä säilytän viinilaseja, kulhoja, kynttilänjalkoja ja sen sellaista.

Jäinkö jotain kaipaamaan? 

Remontti on lähes aina unelmien ja kompromissien summa. Niissä reunaehdoissa kuin meillä oli, olen todella tyytyväinen keittiöön kokonaisuudessaan. Se on kaunis, tilana ja toimiva. Laskutilaa on riittävästi. Aamiaiskaappi olisi ollut ihana lisä, sinne olisi saanut pienkoneet piiloon, mutta sellaista ei meidän keittiön pohjaan järkevästi saanut.

Keittiömme sijaitsee kodin sydämessä ihan kirjaimellisestikin aika lailla keskellä taloa. Tummat kiintokalusteet tuovat lämpöä ja tasapainoa muuten vaaleaan kotiimme.  Olen joka päivä iloinen siitä, että vaihdoin valkoisen keittiön tähän puun sävyyn.

Lisää Novartin Nordic Nature-keittiöstä voit lukea täältä.

Jos jäi mitään kysyttävää käyttökokemuksista, niin sana on vapaa kommenteissa. Olen muuten Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa pe 21.3. puhumassa, siellä aiheena onkin juuri unelmat ja kompromissit ja annan 10 täsmävinkkiä keittiön remontointiin.

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Oukkidoukki 3 huhtikuun, 2024 - 8:23 pm

Keittiön väri on erittäin kaunis ja rauhoittava! Materiaalit voisivat olla juuri meidän pikkulapsiperheeseen sopivat, kuten tekstissäkin mainitset. Tämä täytyy ehdottomasti laittaa korvan taaksi, etenkin nyt kun suunnittelemme keittiöremonttia

Reply

Jätä kommentti