Halloween-juhlat: ideat koristeisiin, tarjoiluun ja ohjelmaan

by Kerttu
Halloween-juhlat: ideat koristeisii

Hyvää halloweenia! Sehän on ihan virallinen päivä tänään, vaikka Suomessa tämä suhteellisen uusi hallween-juhlasesonki ei olekaan ihan vakiinnuttanut paikkaansa. Meillä vietettiin viime viikonloppuna halloween-kekkereitä, moni taas suosii pyhäinpäivän viikonloppua. Kerrankin oli kivat juhlat, kun ei tarvinnut meikata, heh!

Ajattelin laittaa blogiin muistiin muutamia vinkkejä halloweeniin helppoihin tarjoiluihin, kivoihin koristeisiin ja viihdyttävään ohjelmaan.

Postaus sisältää somen kautta saatuja / pr-lainattuja tuotteita Partyland Jyväskylä 

Oksentava kurpitsa

Tämä taitaa olla jo halloween-pöydän klassikko ja täytyy myöntää, että vihreä avokadodippi oli kyllä aika ällöttävän näköinen. Kurpitsaan avataan ”hattu” kovertamalla hieman vinoon ja siemenet ja sisällys kaivetaan tyhjäksi. Kärsivä ilme syntyy, kun ei koverra silmiä läpi saakka, vaan tekee niistä hieman vinot. Suuaukko kannattaa tehdä aika alas, jotta dipin saa valumaan ulos. Lidlistä löytyi tummia nachoja, jotka sopivat teemaan mainiosti.

Oreo-hämähäkit

Halloween-tarjoiluissa parasta on se, että mitä rumempaa, sen parempaa. Ei siis hirmuisesti paineita mistään kauniista kattauksista näillä kekkereillä. Lasten kanssa on hauska tehdä helppoja tarjottavia. Oreo-hämähäkit syntyvät simppelisti avaamalla keksi (varoen), työntämällä suolatikun pätkät jaloiksi ja liimaamalla kansi paikoilleen sokerikuorrutteella, jolla voi myös kiinnittää silmäkarkit päälle.

Brumbergin suukko-haamut & muut karkit

Tähän sopii se maailman yleisin halloween-resepti: osta herkku ja liimaa sille silmät. Näistä tuli aika hauskoja! Lidlissä oli ainakin tänä vuonna tosi monipuoliset ja edulliset halloween-karkkivalikoimat, ostin tekohampaat-vaahtokarkkeja, hämähäkki-irttareita ja seitti-sipsejä.

Teemaan sopivat kakkukoristeet – Halloween kakku

Työviikossa oli sen verran sykettä, että kuolleen nunnan look syntyi hyvin vähällä yrityksellä. Siksipä myös olin erityisen otettu, että Valkoinen puu tarjosi maistettavaksi kahta erilaista kakkua. Salaisen puutarhan suklaakakku (saatu) on syntisen täyteläinen ja herkullinen. Sen koristeeksi ripottelimme karkki-silmämunia, joita lapset himoitsivat. Siis ihan kauhean näköisiä mollukoita.

Valkoisen puun Suolakinuski-päärynäkakku (saatu) on mehevä ja täyteläinen, tässä maistuu myös ripaus joulua. Hirveän helppoa oli taas oma homma eli koristelu, haamu- ja lepakkokoristeita ja teemanonparelleja vain päälle. Jos kesän kermamansikka-kakkua ei lasketa, saan stressiä kakkujen leipomisesta. Sen vuoksi on hyvä idea tilata valmiina ja vain itse koristella sopivaan teemaan. Makua ei pilaa mikään ja etenkin halloweenina saa ulkonäkö olla luvan kanssakin ihan kauhea 😀

Halloween-koristeet

Juhlien rekvisiitat syntyivät jotain uutta, vanhaa, saatua ja lainattua-periaatteella. Meillä oli menneiltä vuosilta jotain koristeita jo valmiina, mutta koska en ole aiemmin varsinaisia halloween-juhlia järjestänyt, piti muutamia lisäyksiä saada tunnelmaa kohottamaan. Monet koristeista on sellaisia, että ne kestävät vuodesta toiseen ja kannatan myös ehdottomasti kierrättämistä ja lainaamista. Yhteistyössä Jyväskylän Partylandin kanssa koristin kotia juhlahumuun. Tämä eteisen kiiluvasilmäinen hirvitys oli kyllä aikamoinen tervetulon toivottaja.


Asuksi valitsin luonneroolin eli kuolleen nunnan, joka alkuillan jälkeen unohti päähineensäkin jonnekin. Kalmankalpeus ja mojovat silmäpussit sen sijaan säilyivät koko illan . Tosin etupihan luurangon rinnalla emäntä itse oli varsin pirteä ilmestys.

Koristeista hämähäkin seitit ja kädenjäljet (saatu) ovat monivuotisia koristeita. Pihan puihin ripustin kummitukset ja ovelle ulkotulet, niillä saatiin sopivasti hyytävää tunnelmaa sisäänkäytiin.

Valaistus & musiikki

Tunnelma syntyy valittujen koristeiden lisäksi valaistuksesta ja musiikista. Hämärässä tunnelmassa kynttilät pääsevät oikeuksiinsa, meillä oli myös lapsivieraita, niin suosin turvallisia led-kynttilöitä.

Spotifystä löytyy paljon halloween-musiikkilistoja, osa teemaan sopivia biisejä ja osa hyytävää äänimaisemaa, joka sopii esim. erilaisten aktiviteettien taustalle.

Halloween-juhlien ohjelmaideoita

Meillä juhlien ehdoton hitti oli tyttären ja hänen ystävänsä suunnittelema kaksiosainen pakohuone. Kylpyhuoneeseen toteutetussa pakohuoneessa oli hurja tarina, jonka myötä piti ratkoa palapeli, numerokoodi ja muita tehtäviä. Toinen peli oli selviytymisseikkailu, jossa parityönä piti sulkea soivia kelloja tietyssä ajassa. Jossain vaiheessa mietin, oliko liiankin jännittävä kokonaisuus. Hämäryydellä, musiikilla ja asuilla saatiin aikaan jo aika vaikuttava tunnelma. Teineillä oli muuten pelottavat halloween-piilarit, jos haluaa säväyttää, niin siinä täsmävinkki!

Netistä löytyy myös lapsille sopivia pakopelejä ihan valmiina, jos ei halua itse ideoita kokonaan. Esim. tämä Pako autiotalosta-peli vaikuttaa jännältä, mutta emme ole testanneet.

Hauska ja helppo idea on esim. karkinmetsästys pihalla, jossa pimeässä taskulamppujen valossa saa etsiä karkkeja.

Halloweenista voidaan olla montaa mieltä ja omakin suhtautuminen on muuttunut tässä vuosien varrella. Vaikka teema on usein hurja, se voidaan skaalata osallistujille sopivaksi. Jos haamut ja hirviöt eivät innosta, suloinen kurpitsajuhla toimii myös. Meidän alueella ei juurikaan ole karkki vai kepponen-kiertelijöitä, mutta minusta sekin on hauska tapa saada iloa loppusyksyn pimeyteen.  Halloween ei myöskään syö pois pyhäinpäivän arvokkuutta.

Iloista halloweenia kaikille!

Saatat pitää myös

Jätä kommentti