Artek-hyllyt toivat kotoisuutta keittiöön

by Kerttu
Artek hyllyt toivat kotoisuutta keittiöön

Meillä oli eilen oikea sisustuksen tehoilta ja saimme monta jo pitkään odottanutta asiaa eteenpäin. Nyt on paikoillaan yksi peili, kaksi lukuvaloa ja nämä Artekin kauniit second hand-hyllyt. Ihanaa, kun asiat etenevät ja koti alkaa näyttää yhä enemmän kodilta.

Artek hyllyt toivat kotoisuutta keittiöön

Meinasin jo nakata nämä valokuvat roskiin,  mutta menköön, koska tässä eletään sään ja valon puolesta jo kolmatta marraskuuta. Eiköhän näistä osviittaa saa ja ehtiihän näitä kuvaamaan sitten, kun luonnovalo ja kamera osumme keittiöön samaan aikaan.

Mietin jo muuttopäivän iltana, että tälle keittiön päätyseinälle olisi ihana saada jokin säilytyssysteemi. Mietin umpikaappia, jonne voisi laittaa vaikka viinilasit ja suuret salaattikulhot. Sitten tuntui siltä, että se ei olisi paras mahdollinen ratkaisu.

Aikani tilaa tuijotettuani hoksasin, että Artekin klassikkohylly sopisi tilaan hienosti. Se on ajaton, moderniin kotiin sopiva huonekalu, joka kuitenkin tuo pehmeyttä sisustukseen.

Päätin, että metsästän hyllyt käytettynä, vaikka se ottaisi aikaa. Varsinkin koivun värisenä hyllyjä liikkuu markkinoilla, mutta ajattelin, että tammilattian kanssa valkoinen olisi selkein valinta. Selasin Torin ja muut myyntipalstat netistä ja laitoin blogin Facebook-sivulle ostetaan-ilmoituksen.

Ei mennyt kauaa, kun joku lukija vinkkasi, että Martin Aitassa on muutama hylly myynnissä uudenveroisessa kunnossa. Viesti sinne, hyllyt postiin ja homma valmis. Uusiin hyllyihin verrattuna säästin puolet hinnassa.

Tuli kiva fiilis, kun hyllyt ovat seinällä ja ymmärsin, että se johtuu osaksi siitä, että samat hyllyt ovat myös lapsuudenkodissani, keittiössä sielläkin. Tuli kotoisa tunnelma ja mielestäni avohylly lisää myös kodikkuutta meidän simppeliin keittiöön. Nyt saan keittokirjoja, lempiastioita ja sisustusesineitä esille ja käden ulottuville.

Hyllyt voi asentaa myös toisinpäin, mutta päädyimme tähän yleisempään tapaan. Sen ihmeemmin en vielä hyllyjen tavaroita miettinyt, mutta eiköhän kokoonpano tässä selkene pikkuhiljaa.

Tällaiset sisustusostokset ovat parhaita;  vastuullinen kierrätyksen että laadukkaan designin näkökulmista. Vaikeaa uskoa, että Alvar Aalto suunnitteli tämän hyllyn jo 84 vuotta sitten. Klassikot kestävät aikaa niin visuaalisesti kuin käytännöllisesti.

Mitä pidät hyllyistä seinällä? Hitti vai huti?

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Emilia 17 tammikuun, 2020 - 6:08 pm

Hitti! Sopii hyvin juuri tuohon seinälle. Ja olipa hyvä tuuri, kun löysit käytettynä 🙂

Reply
Sanna 17 tammikuun, 2020 - 6:19 pm

Meilläkin kaksi valkoista samaa hyllyä, myöskin second handina eli ei voi kuin tykätä. 🙂 Nämä ovat todella kauniit ja ajattomat. Meillä hyllyt päätyivät makuuhuoneisiin ja toimivat sielläkin erinomaisesti. Hyllylle saa väljästi muutaman kirjan ja viherkasvin, jolle muuten ei olisi tilaa. Meilläkin nämä ovat harmaalla seinällä ja pääsevät näin paremmin esiin. Harmittaa kun omat vanhemmat eivät ole säästäneet vanhoja Artekin kalusteita, vaikka niitä oli aika paljon. Itse ajattelin käyttää erilaista filosofiaa ja käyttää omani loppuun tai antaa lapsille kun sen aika koittaa. Mutta monet näistä huonekaluista tuo silti lapsuuden mieleen!

Reply
Päivi Kastepohja 18 tammikuun, 2020 - 5:05 am

Mainiosti sopii nuo hyllyt. Silmät avoinna kannattaa kulkea. Itse ostin Näkövammaisten koululta sisöilmanohteesta kaksi Artekin klassikko tuolia, yhteensä 30€. Pesin ja tuuletin, kovat pinnat voi pestä ja pyyhkiä. Kyllä luit oikein 30€. Nyt ne ovat poikani opiskelija asunnossa.
Kysymys mikä tuo harmaa väri on seinässä, laasti?

Reply
Designer 18 tammikuun, 2020 - 8:59 am

Kivat hyllyt mutta alle passasi nykyisiä lootia jykevämpi lipasta. Samalla sausitte lasku- ja säilytystilaa.

Reply
Tampereen plikka 19 tammikuun, 2020 - 11:25 am

Hitti! Minä sain Moron peräkonttikirppikseltä kaksi Artekin tuolia vuosia sitten koivuisena yht 50 euroa. Maalautin ne ammattikoululla valkoisiksi, koska olivat niin huonossa hapessa. Maalaaminen sekä kesti että maksoi, mutta hyvä tuli.

Reply
Satu 22 tammikuun, 2020 - 11:13 am

Hitti!

Reply
anna 2 helmikuun, 2020 - 6:11 pm

hitti, mutta musta näyttänyt aina, että on ”väärin päin”,

Reply
Kerttu 3 helmikuun, 2020 - 6:51 am

Moikka! Joo, näitä hyllyjä voi pitää kumminpäin vain 🙂

Reply

Jätä kommentti