Maailman kaunein ruokapöytä

by Kerttu
Maailman kaunein ruokapöytä

Ruokapöytä oli yksi tämän kodin harvoista hankinnosta, sillä edellisen kodin 150 cm halkaisijaltaan olevan Yhdessä-pöytä oli liian suuri. Saimme jättää pöydän paikoilleen vanhaan kotiin ja se teki minut iloiseksi; se huonekalu sopi valittuun tilaan niin täydellisesti. Nyt se palvelee uutta perhettä ja meidän piti löytää uusi ruokapöytä.

Uudelle pöydälle annoimme muutaman kriteerin:

– 2 metrin pituus, jotta tilaa ruokailulle on riittävästi ja lisäistuimilla mahtuu myös vieraita.
– suorakaiteen muoto, sillä se sopii parhaiten mittasuhteiltaan uuden kodin ruokailutilaan
– kahden valkoisen pöydän jälkeen toivoin puista pöytää, se tuo lämpöä kattauksiin
– pöytä, joka edustaisi jollain tavalla uutta muotoilua

Kahden valkoisen pöydän jälkeen toivoin puista pöytää, se tuo lämpöä kattauksiin.

Selaisin monia vaihtoehtoja, mutta lopullisen valinnan tein Vepsäläisen liikkeessä. Ei ole muuten ollenkaan sama selata pöytiä netissä, kuin katsella paikan päällä liikkeessä! Tässä pöydässä nimittäin yksi parhaista puolista on se, miltä se tuntuu.

Mutta ihastutti toki myös ulkomuoto. Massiivitamminen muotoilu, jossa pöydän jalka sulautuu pöytälevyyn. Kokoaan keveämpi olemus ja sen hillitty charmi.

Kyseessä on Gazzda ja sen Fawn-pöytä.

Gazzdaa brändinä oli itselleni uusi tuttavuus. Oma mielenkiintoni on ollut tiiviisti suomalaisessa ja skandinaavisessa muotoilussa, joten hieman yllätyin, että Gazzda on Sarajevosta.  Vuonna 2013 perustetun Gazzdan lähtökohta huonekalujen suunnittelussa on luoda jotakin, josta tulee sen omistajalle tärkeää ja tehdä maailmasta hieman komeampi ja mukavampi paikka elää.

No meidän keittiö ainakin nyt on.

Pöytää saa tilattua 160 – 220 cm mittaisena ja kannattaa varautua jopa parin kuukauden toimitusaikaan, joka on kyllä yksilöllisessä käsityötuotteessa ihan perusteltu.

Pöydän pinnassa on ensikäsittely, mutta suosittelen suojaamaan puupinnan mahdollisimman pian. Jos tahrakatastofi kävisi, aitoa puupintaa voi hioa.

Pöydän pinta on kaunis ja sen tuntu todella ihana. Puulattian kanssa puupöytä muodostavat kotoisan tunnelman.

Pöytähankinnan jälkeen tutustuin tarkemmin myös muuhun Gazzdan tuotantoon ja ihastuin, todella tyylikästä ja oivaltavaa designia. Huonekalujen muotokieli on hyvin funktionaalinen, mutta usein löytyy jokin hienovarainen jippo, jolla on lisätty mielenkiintoa. Meidän pöydässä se on ehdottomasti jalkojen yhdistyminen pöytälevyyn.

Ruokailutila sopii mielestäni nyt kauniisti olohuoneeseen ja yhtenäisestä tilasta synty harmoninen kokonaisuus. Jos porukkaa tulee enemmän, voi pöydän kääntää toisin päin ja silloin molempiin päihin mahtuu istumaan. Tavallisella neljän henkilön kokoonpanolla mahdumme mainiosti näin.

Kun tässä olen muutaman viikon pöytää tuijotellut, tuntuu siltä, että se on maailman kaunein pöytä. Ainakin juuri nyt ja tässä kodissa. Juuri se tunne, mikä pitäisikin olla, kun on tehnyt ison satsauksen huonekaluun, jonka toivoo palvelevan vaikka vuosikymmeniä.

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Suvi 9 lokakuun, 2019 - 5:14 am

Kyllä puupöytä on kaunis!
Meillä on lähes 15v vanha täyskoivuinen ruokapöytä, joka vuosien saatossa oli hieman kellastunut ja pinnassa jälkiä. Käytimme pöydän paikallisessa ammattikorkeakoulussa ”huollossa” ja nyt se on taas kuin uusi. Pinta hiottu ja käsitelty, raskaat jatkopalametallit poistettu pohjasta ja kansi yhtenäistetty (oli ennen kaksiosainen jatkettavuuden vuoksi) Kaikki tämä 80€! Eli aitoa materiaalia oleva huonekalu kyllä kestää..

Reply
EP 9 lokakuun, 2019 - 5:34 am

Kaunis pöytä ja ihanan kevyen näköinen. Meillä on myös puupöytä ja tykkään kyllä paljon, ainoa miinus on että pöydän pintaan tulee nopeasti jälkiä jos sitä ei suojaa (meillä ohut lasilevy). Hiominen meillä on tarkoitus pöytään nyt tehdä, mutta kamalan usein sitä ei voi tehdä ja onhan siinä hommansa.

Reply
lisbet e. 9 lokakuun, 2019 - 6:15 am

Upea pöytä ja kaunis kokonaisuus. Ja tosiaan, Seiskat ja pöydän kaaret puhuvat samaa kieltä ja Wishbone on piste I:n päälle tässä setissä. Olen aina ajatellut, että meidän Valantin ruutupöytä olisi ollut loppuelämän hankinta. Välillä kuitenkin kaipaa suorakaiteen muotoista pöytää vaikka neliön mallinen pöytä sopiikin meillä hyvin nykyiseen tilaan. Kattaukset ja nelihenkisen perheen ruokailu olisi siinä jotenkin… luonnollisempaa. Tällainen vähäeleinen puupöytä voisi sopia meidänkin ruokapöydän tuolien kaveriksi.

Reply
Kolmen äiti 9 lokakuun, 2019 - 7:06 am

Todella kaunis pöytä! Mahtuuko 2 m pöydän sivuille mukavasti kolmea seiska-tuolla, kun pöydän jalat eivät ole ihan kulmissa?

Reply
Kristiina 1967 9 lokakuun, 2019 - 1:22 pm

Onpas todella kaunis pöytä. Pöydän päässä oleva Y-tuolikin sopii siihen, kuin nenä päähän!

Reply
Merja 10 lokakuun, 2019 - 8:41 am

Tulee mieleen viiskytluvun huonekalut, sellaiset umpitiikkiset, joita äidilläni oli läpi elämän. Ihailin niiden sulavia muotoja ja puun pehmeää tuntua. Vähän sitä henkeä on jalkojen muodossa ja liitoksissa. Kaunista, todella kaunista. Yllättävä lähtömaa, olisin veikannut Tanskaa enemminkin.

Reply
Ammari 10 lokakuun, 2019 - 10:51 am

Onpa kaunis pöytä. Hassua kun minulle tuli tarve siirtää pöytää seinästä irti kymmenkunta senttiä jotta pöytä pääsisi vieläkin paremmin oikeuksiinsa. ?

Reply
katri 27 huhtikuun, 2020 - 3:28 pm

hei, voisitko mitata paljonko on tuo jalkojenväli, niin tietäisi montako tuolia siihen mahtuu? Yst.terv. Katri

Reply
Henri Finckenberg 19 toukokuun, 2020 - 9:31 am

Onko tämä valkovahattu vai vain öljytty tammi?

Reply
Mira 3 tammikuun, 2021 - 7:18 am

Hei,
Onko pöytä ollut kiikkerä? Mieheni kävi katsomassa sitä vepsäläisessä, ja oli hänen mielestään kiikkerä. Itse olen ihastunut siihen, mutten ole livenä nähnyt. Aivan mielettömän kaunis kyllä.

Reply
Kerttu 7 tammikuun, 2021 - 8:42 am

Moikka! Ei ole kyllä olleenkaan kiikkerä meidän pöytä 🙂

Reply
Elina 15 maaliskuun, 2021 - 7:39 pm

Hei, onko teillä pysynyt pöytä siistinä? Ostettiin saman valmistajan Tink-pöytä, ja öljyämisestä huolimatta pinta on jo parin kuukauden jälkeen tahrainen ja epäsiistin näköinen, vaikka olemme pitäneet tabletteja ja pyyhkineet heti kaikki roiskeet. Harmittaa!

Reply

Jätä kommentti