Tällä viikolla olen..

by Kerttu
Tällä viikolla olen..

Tällä viikolla olen…

– Viettänyt loppiaista niin kuin kaikki muutkin. Mutta maanantaista tuntuu olevan ikuisuus, kun pala toista todellisuutta. Joulusta puhumattakaan.  Mieli on niin vahvasti kiinni jo kaikessa uudessa.

– Ihmetellut tätä talvea. Maa on märkä ja harmaa kuin marraskuussa tai ennen kevään puhkeamista. Surettaa, että Australiassa palaa ja meillä sataa tammikuussa vettä. Sain arvostelukappaleen kirjasta 250 ilmastotekoa, jolla pelastat maailman.

– Vienyt lapset laskettelu- ja lumilautailukursseille ja tuntenut poltetta itsekin rinteeseen monen vuoden jälkeen. Kunhan vain olisi se talvi.

– Käynyt Disney on ice-show´ssa, jossa myytiin 15 euron popcorn-annoksia ja kolmenkympin muovisia välkkyviä taikasauvoja. En ostanut, eikä onneksi kukaan neljästä lapsesta edes pyytänyt. Onnea oli kaupan karkkipussit ja pillimehut, huh mitkä hinnat! Show oli oikein kiva, mutta ehkäpä kerta riittää.

– Lukenut Emmi-Liia Sjöholmin esikoisteoksen Paperilla toinen ja hänen kasvutarinansa kautta tarkastellut myös omaani. Olen kokenut syvää onnea ja rauhaa ja miettinyt, miksi onnellisia ihmisiä pidetään helposti falskeina. Alan ymmärtää vanhaa suomalaista sananlaskua, sillä onni on liian herkkää ja särkyvää, henkilökohtaistakin.

– Viritellyt juoksuharrastusta uudelleen ja muistanut, että kroppani toimii kuin vanha diesel-kone. Ekat kilsat ovat raskaimpia, mutta sitten helpottaa. Vielä ei voi kyllä juoksukunnolla keulia. Tiedän, että matka on päämäärää tärkeämpi, eikä minulla ole kiire minnekään.

-Tehnyt töitä ja käynyt pienellä työmatkalla.

– Suunnitellut tätä vuotta; koti, sisustus, harrastukset, hyvinvointi ja työ. Mind map auttaa hahmottamaan omia tavoitteita. Kirjoitan paperin keskelle nimeni, sitten haluani teemat ympärille. Niistä taas tarkentavia haaroja ja taas tarkentavia.  Tällä työkalulla on helppoa organisoida ajatuksensa.

Sellainen, oikein hyvä viikko. Miten siellä on mennyt?

Ps. Huomenna lisää juttua ruokailutilasta ja sen sisustusjutuista. 

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Sanna Inspired by love 12 tammikuun, 2020 - 3:58 pm

Olet niin oikeassa tosta ihmisten onnellisuudesta ja sen kätkemisestä. Onni on hyvin kaukainen tila monen ihmisen suorituskeskeisessä arjessa ja se joka sitä kokee, nähdään helposti teennäisenä. Voi meitä suomalaisia yli sukupolven siirtyneine sota-ajan traumoinemme, jotka estävät monia olemasta onnellisia. Kaikki meistä kuitenkin kokee jotain vastoinkäymisiäkin ja toisaalta taas niiden kokeminen auttaa ymmärtämään muita vastoinkäymisten kanssa painivia. Onnestakin, kun se kohdalle osuu, on tärkeää osata nauttia ja sulla selkeästi on se taito. <3 Mekin oltiiin Disney On Ice:ssa juuri kummilapsen kanssa ja kauhistelin kanssa noita hintoja.

Reply
Kerttu 12 tammikuun, 2020 - 5:56 pm

Niin se menee Sanna. Eikä minusta onnellisuus ole synonyymi täydellisyydelle. Onnelliseen elämään kuuluu huolia ja aallokkoa, mutta asioiden päällä on usko, että ne järjestyvät tavalla tai toisella. Ja myös rohkeutta luopua asioista ja jopa ihmissuhteista, jotka vain vievät voimia. Kuvailisin onnellisuutta tunteeksi, että elämä kantaa sekä kiitollisuden tunnetta pienistäkin asioista <3 Minäkin vein omien lasten lisäksi kummitytön ja hänen veljensä show´n, yksi onnen aihe sekin reissu. (Varsinkin, kun en tarvinnut törsätä ylihintaiseen roskaan 😀 )

Reply
Jenni S. Big mamas home 12 tammikuun, 2020 - 5:04 pm

Ollaan nautittu siitä, että ollaan saatu olla kotona. Toki tilannetta varjostaa se, että oon nyt yksin lasten kanssa, mutta ainakin saadaan olla kotona.

Reply
Kerttu 12 tammikuun, 2020 - 5:57 pm

Toivotan sinulle tosi paljon voimia! Onko sinulle lähellä tukiverkkoa, joka voisi auttaa? Se olisi upea juttu, jos saisit vaikka lastenhoitoapua pieniä omia hengähdyshetkiä tai asioiden hoitoa varten.

Reply
Jussi 12 tammikuun, 2020 - 5:23 pm

Tuo postauksen otsikko laukaisi välittömästi muiston yhdestä suosikkisarjoistani 😉

https://youtu.be/IENDDX3r_0k

Reply
Kerttu 12 tammikuun, 2020 - 5:51 pm

Hahah, tästä otan mallia, jos alan koskaan tubettamaan 😀

Reply

Jätä kommentti