Aallon arkkitehtuuria lempimekossa

by Kerttu
Aallon arkkitehtuuria lempimekossa

*mekko saatu Ommelliselta 

Ei tarvitse historiassa valtavan kauaksi peruuttaa, niin päästään aikaan jossa lähes jokainen isompi kylä oli oma kuntansa. Niin myös Jyväskylän kupeessa sijaitseva Säynätsalo oli aina 1993 vuoteen saakka. Vaikka fuusio Jyväskylän kanssa tapahtuikin, jäi jäljelle jotain merkittävää. Kunnantalo on edelleen arkkitehtuurisesti yksi Alvar Aallon merkittävimpiä kohteita, jota tuhannet ihmiset tulevat vuosittain ihastelemaan.

Eikä suotta, paikalla on kansainvälisesti tunnettu asema modernin arkkitehtuurin historiassa.

Rakennuksessa on myös kirjasto, asuntoja, liiketiloja ja vierashuoneita. Hiljattain taloon avattiin myös suloinen kahvila, jossa vierailin ensimmäistä kertaa. Säynätsalo Town Hall Café & Bakery on  leipuri-kondiittori Hannele Aapakari-Keinosen luotsaama kahvila, josta huokuu kauniisti Alvar Aallon henki.

Kahvila sijaitsee alun perin liiketilaksi rakennetussa alakerrassa. Tarjolla on paikan päällä loihdittuja herkkuja; tuoretta leipää, lounasta ja toki makeita leivonnaisia. Ja toki kulttuurinjanoisia hemmotellaan vaikka viinilasillisella.

Tässä siis oiva menovinkki silloin, kun kaipaa ruokaa silmälle että sielulle. Kahvila on avoinna maanantaista lauantaihin klo   8-17 ja lauantaisin 10-15. Kunnantalo on talviaikaan avoinna epäsäännöllisesti, varsinkin ryhmien kannattaa tehdä ennakkovaraus.

Kahvilareissulla päällä oli Ommellisen ihana merinovillamekko*, joka on ollut marraskuun turvavaate. Tuo päivä oli vielä plussan puolella, joten lämmin mekko meni mainiosti nahkatakin kanssa. Aika eri look syntyy vaikka tennareista ja ilman vyötä. Lämmin, mukava ja mukautuva vaate on kuin tehty talveen. Ystäväni Liisan yritystarinasta olen kirjoittanut postauksen Aidosti kotimainen Ommellinen.

Ommellisen myymälä osuu muuten matkan varrelle, kun Jyväskylän keskustasta lähtee Säynatsaloon. Samalla reissulla voi siis käydä nauttimassa kotimaisesta vaatedesignista, arkkitehtuurista ja herkuista, aika win-win-win – tilanne, sanoisin!

kuvat minusta: Sanna Vänttinen

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Jantunen / Tuuletuksia 28 marraskuun, 2018 - 8:43 am

Alvar on toki kestorakkaus, mutta aivan ihana on myös tuo villamekko!

Reply

Jätä kommentti