Ajattele positiivisesti (ja pääset helpommalla)

by Kerttu

Nyt se alkoi! Kesäloma.

Tällä viikolla olen saanut useita kommentteja niin tutuilta kuin tuntemattomiltakin yhdestä asiasta; positiivisuudesta. Ajattelin, että on vihdoin aika paljastaa totuus.

Positiivisuus on helpoin tapa suojella itseään. Kun ympäröi itsensä kannattelevilla, toiveikkailla ja kauniilla ajatuksilla, elämästä tulee vähän kannattelevampaa, toiveikkaampaa ja kauniimpaa. Se, että löytää lähes kaikesta jonkin pienen kultajyvän, auttaa jaksamaan sen ikävimmänkin päivän yli.

Positiivisuus myös ruokkii positiivisuutta. Kun opettaa itsensä ajattelemaan tilanteissa, mikä tässä on tai voisi olla joskus hyvää, alkavat ajatukset ohjautua siihen suuntaan automaattisesti.  Se ei tarkoita, etteikö joskus olisi tosi ookoo rypeä pohjamudisssa, sellaisetkin tunteet kuuluvat elämään. Riippuen toki aiheesta, mutta usein auttaa, että ”sopii” itsensä kanssa, että tänään ryvetään ja aamulla sitten tsempataan.

Minulla on aika hyvä stressinsietokyky ja se on sidoksissa positiiviseen ajatteluun. Ennen kun alan toimimaan, sanon usein ääneen tai itselleni:  kaikki järjestyy, kyllä tämä tästä, ei hätää!  

Positiivinen ajattelu ja hyvään uskominen ei saisi kuitenkaan sekoittua sinisilmäisyyteen. Meidän mökkiprojektissa halusin uskoa onnistumiseen ihan loppuun saakka, vaikka varmasti joku kyynisempi olisi osannut viheltää pelin poikki jo aikaisemmin. Siitä huolimatta haluan jatkossakin lähtökohtaisesti luottaa ihmisen sanaan. Positiivinen ajattelu ei kuitenkaan tarkoita epämukavien asioiden välttelyä, vaan se on omaa suhtautumista tilanteisiin, joita eteen tulee.

 

Aina voi valita, mistä tulee hyvä mieli. 

Positiivinen ajattelu auttaa myös näkemään kauneutta arjessa ja ympäristössään, nauttimaan arjen pienistä iloista ja keskittymään hyvään.

Yhteen asiaan on muuten superhelppoa suhtautua positiivisesti ja se on loma! Tästä heinäkuusta tulee erilainen kun olin suunnitellut, mutta ei välttämättä ollenkaan huonompi. Mökkiprojekti on iso unelma, mutta myös suuri työmaa. Nyt meillä on aikaa nauttia saunamökista sen ihanista löylyistä, matkustaa ja olla vain koko perhe.

Pessimistisemmänkin tyypin on pakko myöntää, että onhan se aika mahtavaa!

Saatat pitää myös

11 Kommentit

Anna 30 kesäkuun, 2018 - 5:26 pm

Ihanaa ja rentouttavaa lomaa sinulle ja perheellesi! Ja nautinnollisia löylyjä uudessa saunassa ??

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 heinäkuun, 2018 - 10:18 pm

Iso kiitos Anna! Ihanaa kesää <3

Reply
Sara 30 kesäkuun, 2018 - 10:29 pm

Tästä ajattelutavasta voisin ottaa mallia aiempaa enemmän ja tietoisemmin, sillä minä purjehdin liian paljon pessimistijollalla. Tosin etenkin näin kesällä tuntuu, että tuuli on enimmäkseen myötäinen. ?

Oikein hyvää ja rentouttavaa kesälomaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 heinäkuun, 2018 - 9:49 am

Kiitos Sara! Onneksi kesä ja valo tekevät myös positiivisesta ajattelusta helpompaa. Kaunista kesää myös sinulle!

Reply
Leea 1 heinäkuun, 2018 - 4:57 pm

Pitkälti allekirjoitan ajatuksesi. Haluaisin kuitenkin antaa meille pessimisteillekin synninpäästön. Optimismi/pessimismi on kuitenkin osittain synnynnäinen persoonallisuuden piirre, siinä missä se stressaaminen tai rauhallisuuskin. Piirteitä, joista toinen ei ole toista parempi tai huonompi.

Synnymme hieman kallellaan jompaan kumpaan suuntaan. Toki aikuinen voi vaikuttaa käytökseensä ja yrittää löytää keinoja ajatella positiivisesti ja stressata vähemmän. Pessimistiltä se vain vie enemmän energiaa. Toisaalta se, ettei mikään stressaa tai kaikki on yhtä päivänpaistetta saattaa myös kääntyä itseään vastaan. Työelämässä Me stressaajat olemme kuulemma siitä hyviä, että stressi saa parhaimmillaan toimimaan. Pessimisti on hyvä devil’s advocate osatessaan kyseenalaistaa ja ajatella monelta kantilta, kun rauhallisemmalla ihmisellä tekemisen tempo saattaa olla hitaampi ja riski siitä, että tulee ns höplästä vedetyksi on mahdollisesti korkeampi. Ja työelämässähän tarvitaan molempia tyyppejä.

Kurja juttu tuo mökkicase. Siinä suhteessa kyllä kannattaakin ajatella positiivisesti. Kyse ei kuitenkaan ollut mistään todella vakavasta, vaan pelkästä viiveestä unelman toteuttamisessa. Teillä on kuitenkin näin ulkopuolisen silmin asiat aika hyvin. Tuntuisi vähän kohtuuttomalta silloin olla kuin maansa myynyt suhteellisen pienestä
vastoinkäymisestä.
Toivottavasti et ota tätä kritiikkinä, sellaiseksi sitä ei oltu tarkoitettu, ainoastaan tuomaan toista näkökulmaa. Ihanaa lomaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 heinäkuun, 2018 - 9:56 am

Hei Leea!

Oikein hyviä pointteja sinulla! Vähän kuin joku sanoisi minulle – suurpiirteiselle ihmiselle – että nyt vain päätät olla järjestelmällisempi. Varmasti mahdollista kehittyä, mutta ei todellakaan helppoa, koska luontaisesti toimii usein toisin.

Onneksi kaikilla on mahdollisuus kehittyä <3 Kaunista ja mukavaa kesää!

Reply
Sally 1 heinäkuun, 2018 - 8:54 pm

Ihanaa lomaa! ☀️ Ja tiedätkö ihana, plan B saattaa usein osoittautua lopulta paremmaksi kuin alkuperäinen suunnitelma! T. Nimimerkki ”kokemusta on”

PS. Nähdäänkö Asuntomessuilla?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 heinäkuun, 2018 - 9:58 am

Kiitos Sally! Nyt jää avajaiset väliin, harmi. Ja tosiaan nyt odotellaan, että plan B on paljon parempi kuin se eka vaihtoehto 🙂

Reply
Aleyna 2 heinäkuun, 2018 - 4:52 pm

Loma kyllä oli hyvä mut sekin loppuu kuin kaikki muut hienot asiat ??

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 3 heinäkuun, 2018 - 9:58 am

Haha, niinpä ja vettä sataa kuitenkin! 😀 😀 😀

Reply
Chandelierhome 3 heinäkuun, 2018 - 6:22 pm

Ihana kerttu <3 Tämä on niin totta.

Reply

Jätä kommentti