4 x syksyasu – mikä on paras look?

by Kerttu
4 x syksyasu – mikä on paras look?

kaupallinen yhteistyö: Sokos Jyväskylä


Syksy on suosikkiaikaani pukeutumisessa ja rennon kesän jälkeen on ihana pukeutua hieman mietitymmin. Nyt kun pitkästä aikaa menoja alkaa olla enemmän, olen ollut vaatekaapillani hieman huuli pyöreänä. Se on täynnä, mutta silti liian usein tuntuu siltä, että ei ole mitään puettavaa.

Eilen tiistaina meillä oli Sokos Jyväskylän kanssa Instagram live, jossa heittäydyin pukeutumaan neljään, muodin ammattilaisten minulle valitsemaan asuun. Pitkäaikaisen yhteistyön ansioista he tuntevat tyylini; väreiltään usein hillitty, klassinen ja selkeä. Käytän myös usein mekkoja, koska koen ne helpoiksi, mutta haaveilen mukavista ja tyylikkäistä housuista.

Tässä postauksessa pääset kurkistamaan asuihin ja laitan myös tiedot, mitä vaatteet ovat. Viikonlopun Sokkarin Shoppailuilla kaikki tuotteet ovat -20 %, joten jos jokin innostaa, niin siinä on hyvä sauma vaatekaappia päivittää. Ja saa tulla moikkaamaan, olen lauantaina Sokkarilla tuttuun tapaan juontohommissa, yhdessä tämän postauksen asuista. Mutta missä? Ehdotuksia otan ilolla vastaan.

Asu nro 1: Tyylikkäästi töihin 

Ensimmäisessä asussa yhdistyi monta suosikkielementtiä: valkoinen kauluspaita, mustat housut ja ruskea laukku. Villaliivi oli minulle uusi tuttavuus, mutta ihastuin siihen, ihana lämmin ja tuo asuun sitä kaivattua twistiä. Hauskaa muuten on, että liivi on miesten osastolta, hankintoja voi siis hyvin tehdä vaikkapa puolison vaatekaapilla tai miesten osastolla. Housut ovat uskomattoman mukavat, näitä voin suositella, vaikka olisi enemmän peppua ja lantiota. Mahtuu päälle, eikä kiristä!

kauluspaita: Second female,
neuleliivi: Marc O Polo, vastuullisesti tuotettua villaa, miesten osasto
housut: S. Oliver
kengät: Vagabond, kiiltonahkaa paksulla pohjalla
laukku: Ralph Lauren

Asu nro 2: Fiinisti vapaa-aikaan

Kun sain tämän asun päälleni, tuntui kuin se olisi ollut siinä aina. Housuja jännitin, voivatko ne oikeasti istua ja tuntua hyvältä. Ja kyllä, housut istuivat kuin hanska, jälleen kerran. Mitä tästä opin?

Pitäisi luottaa housuostoksilla ammattilaisen apuun, he näkevät millaiset materiaalit, leikkaukset ja koot sopivat. Onhan se myös itsetunnolle aika paljon mukavampaa vetää sopivia housuja jalkaan, kuin tuskastua sovituskopissa housuista, jonne mahtuu suunnilleen vain toinen reisi. Been there, done that. ”Vaate on ihmistä varten, ei ihminen vaatetta,” kiteytti tavaratalon johtaja Una Hirvilammi eilen livessä. Ihanasti sanottu ja juuri näin sen pitää olla, en ole väärän kokoinen, mutta joskus sovittamani vaatteet ovat saattaneet olla.

4 x syksyasu – mikä on paras look?

collegepaita: Second Female
ruutuhousut: S Oliver
beiget tennarit: Vagabond
nahkalaukku: Ralph Lauren

Onhan se myös itsetunnolle aika paljon mukavampaa vetää sopivia housuja jalkaan, kuin tuskastua sovituskopissa housuista, jonne mahtuu suunnilleen vain toinen reisi. Been there, done that.

Asu nro 3: Aamusta iltaan

Toimivassa vaatekaapissa vaatteet ovat yhdisteltävissä ja ne muuntuvat moneen menoon. Kolmos- ja nelosasu ovatkin luotu niin, että pienillä muutoksilla sama asuu menee päivällä toimistolla ja illalla vaikkapa pikkujouluissa.

Asun sävymaailma on todella kaunis; ruskeaa, vihreää ja mustaa. Mekko on ihana, mutta tosi lyhyt. Sen alle laitoin mustat, paksut ja mattaiset sukkahousut ja alkoi tuntua todella kotoisalta.

”Vaate on ihmistä varten, ei ihminen vaatetta”

 


Kengät ovat asun villikortti. Vaikka maiharit ovat yhtä aikaa klassiset ja trendikkäät, ei minulla ole koskaan ollut maihareita. Nyt oli jalassa sellaiset ja vieläpä vihreänä. Una Instagram livessa kehottikin panostamaan kenkiin, koska niiden avulla saa jokaiseen asuun mielenkiintoa.   Mitä sinä pidät vihreistä maihareista?

Kengät ja laukut ovatkin vaatekaapin elementtejä, jotka laadukkaina ja hyvin huollettuna palvelevat pitkään. Tämän asun mustaan Ralph Laurenin laukkuun ihastuin, se on hyvin klassinen ja myös riittävän suuri. Pitkän hihnan ansioista sitä voi kantaa sekä olalla että crossbodynä.

mekko: Ted Baker
neuletakki: S Oliver
kengät: Dr Martins pine green
laukku: Ralph Lauren

Asu nro 4: Pikkujoulut tai muut hipat

Kun työpäivä päättyy ja illalla on menoa, on mukavaa että asua voi pienillä muutoksilla säätää iltamenoihin sopivaksi. Tällä kertaa ei vaihdettu muuta kuin kengät ja laukku ja muutos oli melkoinen.

Mekon juju on näyttävissä hihoissa. Vaikka helma on lyhyt, peittävä ja näyttävä yläosa tasapainottaa kokonaisuuden. Laukku on nahkaa ja siinä on hapsut, jälleen kerran sellainen valinta, jota en olisi itse osannut tehdä, mutta josta tykkään.

nahkalaukku: Ted Baker
juhlakengät: Tamaris

Tässä olivat kaikki neljä asua, olisi aivan ihana kuulla, mikä on sinun suosikkisi? Entä missä asussa minun kannattaisi juontaa Sokkarin Shoppailut ensi lauantaina 9.10. klo 10-16?

Kaikki asut siis löytyvät Jyväskylän Sokokselta ja jos haluat hinta- tai kokotietoja, vastaan niihin mielelläni kommenteissa. Perjantaina ja lauantaina on Sokkarilla paljon erinomaisia etuja ja  tarjouksia, joten lämpimästi tervetuloa ja toivottavasti nähdään!

Ps. Jos haluat nähdä asut myös videolla, löytyy tänään tallenne Instagram livestä @sokosjkl-tililtä.

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Tyylimurun Tiina 6 lokakuun, 2021 - 1:00 pm

Jokainen asu sopii sulle niin hyvin! Oispa mielenkiintoista päästä stailattavaksi.. kerrankin joku muu katsoisi sua ja valitsisi asut. Voisi tulla uusia tuttavuuksia kuten vihreät maiharit. Jotka muuten näytti tosi hyviltä! Hauskaa juontokeikkaa!

Reply
Kerttu 7 lokakuun, 2021 - 7:43 am

Kiitos Tiina! Asut olivat tosiaan sellaisia, joita en olisi itse osannut valita hyllystä, mutta joista kaikista pidin. Erityisesti housut yllättivät, sillä niiden ostaminen on aina erityisen ärsyttävää. Kannattaa rohkeasti pyytää pukeutumisneuvojalta apua, saattaa löytää ihan uusia puolia itsestään. Vihreät maiharit ovat kyllä hienot! Ja kiitoksia, mukavaa päästä juontamaan, Sokkarilla on aina tosi kiva tunnelma <3

Reply
Milde 6 lokakuun, 2021 - 5:18 pm

Asu 3 juontohommiin.

Reply
Irmeli 7 lokakuun, 2021 - 4:10 am

3 ja 4 ovat todella kauniit sinulla, 3:ssa piristävää tuo pituuksiin vaihtelu, myös värit ihania. Nro 2 myös kiva.

Reply
Kerttu 7 lokakuun, 2021 - 7:44 am

Kiitos Milde ja Irmeli! Tykkäsin 3-asusta tosi paljon ja miten paljon se muuttuu pienellä stailauksella. Nelosasu olisi tosi ihana pikkujouluihin tai muihin juhliin <3

Reply
Tuuli 6 lokakuun, 2021 - 6:22 pm

Jee, asupostaus! Tykkään ehkä eniten mekko-vihreät maiharit setistä. Olen ihastellut vihreitä maihareita jo viime syksynä, mutta en ole edelleenkään ostanut, kun muun väriset menneet edelle, vastikään suklaanruskeat. Mutta vihreät ovat kyllä kivat.

Reply
Kerttu 7 lokakuun, 2021 - 7:46 am

Olen itsekin innoissani asupostauksista, vaikka en mikään malli olekaan. Mutta juuri siksi! Jokaiseen kokoisen tulee löytää vaatteet, joissa on hyvä olla ja tuntee olonsa kauniiksi. Suklaanruskeat maiharit ovat varmasti upeat. Itse jäin pohtimaan turvallisen tyylikästä mustaa 🙂

Reply
Jonna 7 lokakuun, 2021 - 4:30 am

asu yks oli ykkönen.

Reply
Kerttu 7 lokakuun, 2021 - 7:46 am

Moikka Jonna! Kiitos äänestä, ykkösasu on todellakin hyvin oman tuntuinen. Mutta tykkäsin myös kakkosesta, se on rennon tyylikäs ja niin mukava päällä 🙂

Reply
Jonna 8 lokakuun, 2021 - 4:27 pm

Asu 3 tai 4 oli paras ja juontohommiin asu 4 🙂

Reply
Pia 9 lokakuun, 2021 - 3:39 pm

Kommentoin myöhässä mutta mielestäni 2 asu oli niin makee:)

Reply
Päivi 17 lokakuun, 2021 - 7:04 am

Asu nro 4 on ihana!

Reply

Jätä kommentti