Eukalyptuskranssi ja muita askelia jouluun

by Kerttu

Viikonloppuna puuhailin jo jouluisissa tunnelmissa. Ensiaskeleet ovat vielä hyvin maltillisia; valoja terassille ja pihan tuijiin sekä eukalyptuskranssi seinälle. Sytytin kynttilöitä ja takkaa sekä soittelin jouluista musiikkia. Kelikin on vetänyt pakkaselle ja aamulla tuprutteli pikkuisen lunta.

Lähtölaskenta jouluun voi alkaa!

Tein viime viikoilla pienen puhekeikan Finnmarin myymälään. Siellä oli myynnissä kranssirenkaita 2,90 e, joten nappasin sellaisen matkaan. Mustat olivat loppuneet, mutta oikeastaan tuollainen mattaharmaa sopii meille mainiosti.

Kranssiin ostin perinteisiä eukalyptyksen oksia, mutta halusin siihen myös jotain muuta. Niinpä ostin myös pienilehtistä marjaisaa eukalyptusta ja valkoista harsokukkaa. Pelkäsin, että harsokukka tekisi kranssista liian kesäisen, mutta oikeastaan lopputulos on hauskasti kuin lumessa huurtunut.

Kranssin jätin hieman toispuoleiseksi. Oksien sitominen oli helppoa vihreän ohuen rautalangan ansioista ja tuoreena oksat taipuvat hyvin. Tässä kranssissa puolet ilosta on ihana tuoksu sekä se fakta, että oksat näyttävät kauniilta myös kuivuessaan.

Lopuksi pahoittelen, että vertasin marraskuuta ja pms:ää toisiinsa. Reilu viikko on ollut niin valoisaa, kuivaa ja kaunista, että ei ole kyllä valittamiselle sijaa. Valolla on kyllä ihmeellinen voima, ihan niin kuin joulullakin. Asioita, jotka eivät ole täysin selitettävissä, ne pitää tuntea.

Ps. Kiitos teille kaikista kannustuksista uusille sivuille siirtymisessä. Ihanaa, kun pysyit mukana!

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Elina 29 marraskuun, 2018 - 3:40 am

Onpa kaunis kranssi 🙂 Ja uusi sivusto näyttää todella hyvältä!

Reply

Jätä kommentti