Talviset ostokset

by Kerttu
Mukavaa maanantaita!
Eino-myrsky se otti ja puhalsi eilen lähes koko Suomen yli vieden meiltäkin sähköt yli kuudeksi tunniksi. Ihan en kyllä Einon aivoituksia tajunnut; tyyppi puhalteli minkä kerkesi, mutta unohti sateen ja pimeyden. Kun sähköt lähtivät, aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Myrskypäivä oli ehkäpä koko viikon kirkkain. Varauduimme pimeään iltaan kynttilöin, mutta  iltapäivällä valkeus tuli. Onneksi. Toivottavasti kenellekään ei ole tullut mitään isompia vahinkoja.  
Vahvasti sisustuspainotteisesta viikonlopusta ei selvitty ilman pieniä hankintoja. Viilenevät ja pimeät  illat sekä lähestyvä joulu saivat minut kaipaamaan muutamaa täydennystä kodin somistukseen. Meillä joulu ei näyttäydy kiiltona tai blingbling-tyylinä, vaan enemmänkin pehmeytenä ja runsautena sisustusvalinnoissa. Kevättä kohti on sitten kiva keventää ja raikastaa, mutta nyt saa olla lämpöä, runsautta ja tunnetta. 

Kodin Ykkösestä lähti mukaan Annon valkoinen lampaantalja, Luhdan pärekori sekä valkoinen paperitähti. Nämä ovat sellaisia ajattomia juttuja, jotka sopivat erityisen mukavasti joulun odotukseen. Näette pian nämä esineet omilla paikoillaan. Lampaantalja pehmentää Eamesin keinutuolia ja paperitähti on väliaikaisesti takan päällä. Koriin on tarkoitus ostaa valkoinen amaryllis tai joku havukasvi, katsotaan mitä löytyy. 

Eilen kerroinkin Putiikkipäivän postauksessa ihastuneeni Marimekon Kuusikossa-kuosiin. Niinpä yksi mustavalkoinen sisustustyyny sai kodin meiltä rakastavan kodin. Olinkin etsinut olohuoneeseen Linumin yksivärisille tyynyille kaveria ja tämä yksilö täyttää aukon erinomaisesti. 

Tämä ovat turvallisia ja pieniä askeleita kohti vuoden ihaninta juhlaa. Tämä vuodenaika vaatii järeitä aseita ja minusta oman kodin tunnelma on yksi parhaita. Kun oven laittaa takanaan kiinni, jää ulos kiire, kylmä ja pimeys. Jos minulta kysytään, että miten tästä pimeydestä selviää, niin vastauksia on kolme: sopeutumalla, posiiviset puolet etsimällä ja… parhaassa tapauksessa lähdöllä aurinkolomalle 😀
Iloa ja valoa uuteen viikkoon!

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Melina / Minishow 18 marraskuun, 2013 - 9:03 am

Kuusikossa on ehdottomasti mun tän hetken lempparikuosi Marimekolta! Pieni tarjotin mulle jo on tulossa, mutta vielä mielessä pyörisi vähän jotain muutakin.. Ei olis paha tollanen tyynykään meillä :).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 8:31 pm

Tyyny on kyllä tosi nätti, ja niin oli se tarjotinkin 🙂 Ja hauska oli nähdä taas tänään!

Reply
Marjukka/Nuapurissa 18 marraskuun, 2013 - 10:02 am

Itse haen samaa ajattomuutta joulun sisustuselementeiltä. Kuusikossa -verho keikkuu jo keittiön ikkunassa ja lampaantalja on tuotu pehmentämään olohuoneen tunnelmaa. Mustavalkoinen ja ripaus punaista sopii koko talven tyyliksi. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 8:31 pm

Samaa mieltä olen! Meillä jouluun kuuluu myös perinteinen punainen, oli vanhanaikaista tai ei 🙂

Reply
Anonymous 18 marraskuun, 2013 - 10:19 am

Ihan samanlaiset fiilikset minulla. En ole lainkaan blingblingin ystävä eikä meiltä sitä luonnollisesti juuri löydykään. Minulla on Kolmion moderni kiikkustuoli, tai itseasiassa kaksi, ja niiden päälle on ihana laittaa talven tullen lampaantalja.

Makuuhuoneeseen ostin verhovaijerissa olevalle pellavaiselle kastemekolle kaveriksi valot, joissa on valkoinen puuvillalangasta tehty pallo jokaisen ledin päällä.

Mietin itsekin tuota kuusikkoa, mutta itse päädyin lopulta Vanha kaupunki -kuosiin. Se on kaunis ja niin jouluinen.

Lisäksi hankin jo kesällä paikallisen astiakaupan alesta tulenpunaisen Aalto -vaasin, johon tilasin jo elo-syyskuulla Kodin kukista tasetteja. Tilasin lisäksi joulukieloja, jouluruusun ja valkoisia amarylliksiä. Valkoiset joulukukat on minun mieleeni. Kun vain kukat tulisi ja saisin istutella ne mieleisiin astioihin. Jouluruusun olen ajatellut laittaa vanhaa Nuutajärven maljaan.
Tällaisia ajatuksia täältä Oulusta. Oikein mukavaa adventin odotusta ja kiitos kivasta blogista.
t. SatuA

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 10:35 pm

Heippa Satu! Vanha kaupunki-kuosi on myös kaunis. Ihanalta kuullostaa sinun jouluvalmistelusi. Kiitokset mukavasta kommentista ja terveiset sinne Ouluun!

Reply
IMAGE black and white 18 marraskuun, 2013 - 10:48 am

Ihana kuulla että teillä meni kaikki nappiin. 🙂
Ja mitä ihania löytöjä oletkaan tehnyt, ai että!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 10:36 pm

Pikkuisia täsmäostoja, että selviää talvesta 😉

Reply
Kristiina / Deko 133 -blogi 18 marraskuun, 2013 - 11:45 am

Kivasti ”jujua” tuossa Luhdan pärekorissa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 10:36 pm

Joo, se on aika suloinen 🙂

Reply
Iisa 18 marraskuun, 2013 - 12:23 pm

Oi että, ihana kuosi tuo kuusikko 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 10:36 pm

Se on kyllä nätti kun mikä!

Reply
Saija /Tasapainoa tavoitellen 18 marraskuun, 2013 - 6:44 pm

Meillä taljat myös pehmentää Eamesejä ja sopivat niihin todella hyvin ja pysyvät onneksi paikoillaankin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 10:37 pm

Olen iloisesti yllättynyt, kuinka hyvin talja pysyy keinutuolissa. Siinä on niin mukava istua nyt 🙂

Reply
Riikka 18 marraskuun, 2013 - 6:48 pm

Aiettä. Itsekin halailin Kuusikkoa eilen, mutta jätin sen vielä kauppaan, kun olin juuri ostanut Annon mv-tyynyn. Kaunis se kuitenkin on.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 10:37 pm

Kyllä se Kuusikko siellä odottelee, jos vielä innostut 😉

Reply
Maya 18 marraskuun, 2013 - 7:41 pm

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Reply
Anonymous 18 marraskuun, 2013 - 8:24 pm

Tämähän menee hyvin yksiin, ostin itsekin viikonloppuna kaksi Kuusikossa-sarjan tyynyä, lampaantalja on lämmittänyt RAR:ssa jo tovin, pärekorina minulla on Verson Lastu. Yllensä niinä iltoina, kun on hiljaista (hyvin, hyvin harvoin lapsiperheessä) istun keinutuolissa suklaata napostellen ja sisustuslehtiä selaillen, arjen luksusta,

Sari

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 10:38 pm

Hih, samoilla linjoilla mennään siis 🙂 Kuulostaa ihanalta tuo suklaa ja sisustuslehti -yhdistelmä!

Reply
Maya 18 marraskuun, 2013 - 9:01 pm

Kivoja ostoksia olet tehnyt. Kuusikkossa -kuosi kyllä hivelee silmää 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 10:39 pm

Kiitos Maya! Näiden kanssa on kiva fiilistellä saapuvaa talvea 🙂

Reply
Tarja 19 marraskuun, 2013 - 1:05 am

Oih, tuo on kyllä ihana tuo Kuusikossa-kuosi!♡ Muutenkin hyvin tunnelmalliselta ja rauhalliselta vaikuttavia valintoja jouluun. Itse olen bling blingin ystävä, mutta kyllä tuo tunnelmallisuuskin vetoa minuun, ehkä joku joulu meilläkin jää bling bling pois 🙂

Reply
minna tervonen 24 marraskuun, 2013 - 11:44 pm

Hei! Päätin jättää kommentin kun olen seurannut blogiasi pitkään ja niin kaunista ja raikasta kotiasi ihastellut, täällä sekä instagramissa. Todella inspiroivia kuvia! 🙂 Tervetuloa vastavierailulle myös minun blogiini.

Reply

Jätä kommentti