Putiikkipäivän huikeat tunnelmat

by Kerttu
Millainen lauantai onkaan takana!  Tätä postausta on jotenkin vaikea aloittaa, kun tekisi mieli kertoa kaikkea mahdollista yhtä aikaa. Vietimme eilen Sisustusbloggaajien Putiikkipäivää. Olimme Talosanomien Jennin kanssa koonneet porukan kokoon ja kontaktoineet yritykset. Mukana olivat  lisäksemme seuraavat blogit:
Kotipalapeli – Rilla
Valkoinen Soihtu – Viivi 
Casa Volmari – Jen
Minishow – Melina
Sievin koti – Rouva S
Piipadoo – Paula ja Piia
Little Big Things – LittleB
Koko Putiikkipäivä pystyi kiteyttämään sen, mistä tässä blogiharrastuksessa on parhaimmillaan kysymys. Sain tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin ihan omalta lähialueelta, nähdä ja kuulla sisustusmaailman uusimmat kuulumiset,  tuomaan tutuksi upeita sisustusalan liikkeitä ja  toivottavasti  nyt tarjota teille lukijoille iloa ja inspiraatioita Putiikkipäivän postauksilla.

Päivä alkoi Torikeskuksesta, jossa on tunnelmallinen sisustuskahvila De Cafe. Saimme valita salaatit listalta ja usemman  lautaselle taisi päätyä  kana-vuohenjuustosalaatti. Kuulimme, että kahvila saa pian valikoimiinsa myös viinit ja pian luvassa on myös live-musiikkifiilistelyä. Kuulostaa ihanalta. 

Eihän se ole lauantailounas eikä mikään, jos ei ole jälkiruokaa. Ja De Cafessa todellakin on vaihtoehtoja! Itsehän päädyin tuollaiseen ”kevyeen” Daim-kakkuun, eikä kyllä kaduttanut yhtään. Sunnuntaisin kahvila tarjoilee brunssia, voit käydä lukemassa muutaman viikon takaisen brunssikokemykseni täältä

Sitten olikin jo aika ensimmäisen kaupan, joka oli Yliopistonkadulla sijaitseva Sisustus Ilo. Vastassa meitä oli sisustussuunnittelija Margit Löytönen, joka kertoi liikkeensä tyylikkäästä, laadukkaasta ja leikkisästä sisustusfilosofiasta. Kauniin kaupan brändivalikoimaan kuuluu mm. Alessi, Kartell, Gant Home, Eva Solo, Design House Stockholm ja Linum.

Margit sanoi, että heille saa tulla hyvällä mielellä myös vain katselemaan ja aina saa asiantuntevaa ja ystävällistä apua sisustushankintoihin. Kauempana asuvien iloksi Sisustus Ilo avaa pian myös verkkokaupan.
Värien leikkiä tai minimalistista mustavalkoisuutta -sinä valitset!


Sisustus Ilo tarjoaa myös sisustussuunnittelupalvelua sekä tuotteiden kotisovitusta, jota minäkin hyödynsin olohuoneen sisustustyynyjen hankinnassa. Talosanomien Jenni ja Minishown Melina ovat vauhdissa. 

Meitä todellakin hemmoteltiin… Kiitokset Sisustus Ilolle vieraanvaraisuudesta!

Seuraavaksi harpottiin tien toiselle puolelle vähän erilaisiiin tunnelmiin; kohteena oli Sisustuskärpäsen kioski. Ihana pieni putiikki, jonka sielu ja sydän on sisustusalan ammattilainen ja bloggaaja Heidi. Hän sisustustaa ja somistaa niin koteja kuin liiketilojakin sekä myy sataprosenttista kierrätystavaraa suloisella kioskillaan. 

Pikkuinen liike on täynnä kaikkea persoonallista ja ekologista. Kuinka ihailenkaan Heidin pettämättömältä tuntuvaa kirpppissilmää ja ennnen kaikkea taito antaa monille vanhoille asioille uusi ja uljas elämä. 

Yksitoista naista nappasivat kamerat matkaan ja suuntasivat saamaan lisää väriterapiaa Marimekolle. 

Kuusikossa-kuosi on mielestäni todella onnistunut, sopivasti jouluinen, mutta ei liian. Tätä kuosia saikin ihailla monenlaisissa tuotteissa ja esillepanoissa. Vierailun johdosta myös meidän joulukodissa nähdään tätä suomalaisuutta huokuvaa kuosia. 

Liikkeessä oli jo ihanasti joulu esillä, mutta saimme sisustussuunnittelija Kati Rönnin johdolla kurkistaa myös tulevaan kevääseen. 

Kaikki Marimekon kankaat suunnitellaan ja painetaan Suomessa. Ensi vuosi on muuten Unikon 50-vuotisjuhlavuosi. Itse olen elänyt 2000-luvun vaihteessa sellaisen Unikko-huuman (sinisenä, tietenkin), että saapa nähdä miten vanha mopo lämpenee kuosin uudelleen tulemiselle. 

Kuinka suloinen voi joulukoriste ollakaan!

Tästä matkamme jatkui vielä Pienikamariin ja Pentikiin. Viimeinen rasti oli Wine Bistro Asemakadulla, jossa purimme päivän tunnelmat ja nautimme lasit viiniä tapaslautasen kanssa. Näistä kirjoitan erikseen omassa postauksessaan. 

Kiitokset vielä kerran upeille sisustusbloggaajanaisille, oli ilo tutustua!  Lisää tunnelmia ja kuvia luvassa pikapuoliin. Jos siellä ruudun takana on keskisuomalainen sisustuksesta kiinnostunut bloggaaja, tervetuloa verkostoon! Laita viesti modernistikodikas @ gmail.com. 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Marjukka/Nuapurissa 17 marraskuun, 2013 - 10:51 am

Keskisuomessa on kyllä erinomaisia bloggareita! Niin ja jos savolaisia on muitakin kuin minä, niin saa tulla huutelemaan. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:42 pm

No on täällä ja on varmasti sielläkin! 🙂

Reply
Tiia 17 marraskuun, 2013 - 11:17 am

Kiitos näistä vinkeistä! Keski-Suomessa asuu sukulaisia ja ainakin kesällä siellä varmaan vieraillaan. Pitää panna putiikit muistiin korvan taa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:43 pm

Kiva kuulla, että vinkeistä on iloa!

Reply
Irina - White & Fresh 17 marraskuun, 2013 - 11:26 am

Waude, tosi kiva päivä teillä on ollut! Tuommoinen päivä olisi tosi kiva järjestää 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:44 pm

Päivä ylitti odotukset. Tästä saa ideaa napata ihan vapaasti ja alkaa toteuttamaan omalla alueella 🙂

Reply
Suvi / zubis corner 17 marraskuun, 2013 - 11:31 am

Ihania putiikkeja ja hyviä kuvia! Meillä onkin ollut opiskeluporukan tyttöjen kanssa suunnitteijja shoppailu- ja rentoutumisviikonloppu JKL:ssä, joten tästä sai hyviä vinkkejä siihenkin. Kuusikossa-tyynynpäällinen ja tuo supersuloinen kuusi-koriste löytyvät jo omastakin kodista… kerrankin jotain joulukoristeita, joista tulee pakkosaada-fiilis.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:45 pm

Näitä putiikkeeja kannattaa kiertää! Meillä onkin taas maku kohdannut näissä Marimekkoasioissa, ei kyllä varsinaisesti yllätä 🙂

Reply
Liina / VillaILONA 17 marraskuun, 2013 - 12:16 pm

Onpa teillä ollut aivan mahtava päivä! Laitanpa sinulle sähköpostia:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:46 pm

Kiva, posti tulikin perille ja vastasin siihen 🙂

Reply
Melina / Minishow 17 marraskuun, 2013 - 2:46 pm

Kyllä tänään sai herätä hymyillen niin kivan päivän jälkeen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:46 pm

Niinpä, ihana fiilis jäi päivästä!

Reply
Vilttitossu // http://carouselia.blogspot.fi/ 17 marraskuun, 2013 - 2:51 pm

Miten kiva idea! Ja ihana asenne teillä, että mukaan vaan verkostoon :). Mukavia poimintoja olit tehnyt. Oispa kiva, kun täällä Oulun korkeudellakin tapahtuis jotain vastaavaa!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:47 pm

Uskon vakaasti siihen, että yhteistyö ja verkostoituminen kannattaa 🙂 Ei muuta kun vaan tuulemaan samanmoinen homma siellä Oulun korkeuksilla!

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 17 marraskuun, 2013 - 3:36 pm

Oli kyllä mukava päivä:)! Kivoja kuvia! Itse en ole päivästä voinut mitään vielä kirjoittaa, kun sähköt ovat olleet aamusta saakka poikki. Sähkön merkityksen muistaa aina kunnolla vasta silloin, kun sitä ei ole saatavilla:/

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:48 pm

Meilläki oli sähköt poikki kuusi tuntia. Onneksi aloin kirjoittamaan tätä aamulla kasin aikaan kun tyttö katsoi sunnuntaiaamun ohjelmia 😀 Toivottavasti saatte sähköt pian takaisin!

Reply
Krisse 17 marraskuun, 2013 - 6:18 pm

Päivänne kuulostaa kyllä aivan ihanalta. Eipä täällä päin tuollaista ole, vaikka ei kai teilläkään päin tapahtuisi, jos ei joku tekisi aloitetta! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:49 pm

Itse kun tekee, saa varmasti mieleistä! Ei kun vaan ryhmää kasaan ja suunnittelemaan 🙂

Reply
Tinttu 17 marraskuun, 2013 - 6:53 pm

Onpa teillä ollut kiva päivä! En ole aiemmin tuolla SisustusIlossa enkä Sisustuskärpäsessä käynyt, vaikka viikoittain ne ohitankin. Ensi viikolla on varmasti kurkattava molempiin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:50 pm

No poikkea ihmeessä, vaikka vaan katselemassa!

Reply
Blogi Vanilija 17 marraskuun, 2013 - 6:58 pm

Ompa ollut teillä mukava päivä porukassa. Ihanaa kun pidätte yhtä sielläpäin bloggareiden kera – ryhmässä on voimaa 🙂
Voi -mulla on vanhana Jyväskyläläisenä jäänyt ihan pimentoon pari noista liikkeistä missä kävitte. Täytyy ensi kerralla siellä käydessä poiketa niissä. KIITOS VINKEISTÄ JA KUVA TUNNELMISTA!
Mukavaa viikkoa

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:50 pm

Tässä on muutama hyvä vinkki Jyväskylän kävijälle 🙂 Ja ehdottomasti olen kanssasi samaa mieltä -porukassa on voimaa!

Reply
rouva S / Sievin Koti 17 marraskuun, 2013 - 7:36 pm

Kiitos, Kerttu! Olipa ihana elää tuo päivä uudelleen näiden kauniiden kuvien ja tekstin avulla. Eilisestä jäi mieleen monia ajatuksia & vinkkejä – ja ennen kaikkea sai tavata muita hurmaavia blogittaria lähialueelta. Tämä oli toivottavasti vain alkua mielenkiintoiselle tulevaisuudelle! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:51 pm

Niin kiva oli tavata ja tutustua! Kiitos itsellesi <3 Tästä on hyvä jatkaa!

Reply
littleB 17 marraskuun, 2013 - 8:15 pm

Huikea päivä, kiitos vielä järjestäjille ja kaikille muillekin mukana olleille <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:51 pm

Kiitos itsellesi! <3

Reply
Ruut 17 marraskuun, 2013 - 9:08 pm

Eilinen jää kyllä mieleen taas pitkäksi ajaksi. Kiitos vielä kerran!! 🙂 Toivon, että alkuviikosta itselläni on myös aikaa käydä kaikki kuvat läpi, niitä kun ihan muutama tuli otettua 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:52 pm

Kuvasaldo oli kyllä aikamoinen! Onneksi olen niin keskinkertainen kuvaaja, että ne edes suht hyvät kuvat on nopea löytää 😀

Reply
Mikko 17 marraskuun, 2013 - 9:42 pm

Mahtavaa, että tuo kierros toteutui! Peukutus!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 17 marraskuun, 2013 - 11:53 pm

Tämä oli tosi kiva homma! Harmillisesti osui vahingossa Inspiration gaalan kanssa päällekkäin. Mutta kiva oli kun oli säpinää täällä kotikaupungissa 🙂

Reply
Anne Malia 18 marraskuun, 2013 - 12:31 am

Voi teillä on ollut muikean kiva päivä!

Heitin sua kivalla haasteella 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 8:29 pm

Kiitos haasteesta, minäpä tulen sen nappaamaan!

Reply
Jenni/Talosanomat 18 marraskuun, 2013 - 2:44 pm

Niin kiva päivä! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 18 marraskuun, 2013 - 8:29 pm

No niin oli! Iloinen mieli vieläkin!

Reply

Jätä kommentti