Ehkä herkullisin kakku ikinä

by Kerttu

Lauantaihuomenta! Teen poikkeuksen ja julkaisen blogissani reseptin. Tupaantuliaisissa -postauksessa hehkutin taivaallisen makuista kakkua ja nyt olen saanut käsiini tämän ohjeen.

***
Valkosuklaa-Daim-kakku

Pohja:

200 g Domino -vanilja täytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita
2 rkl kahvia tai maitoa

Täyte:
2,5 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa Daim-patukkaa rouhittuna (3 palaa)

Sekoita sulatettu rasva, keksinmurut ja maito tai kahvi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja Daim-murut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jääntyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koriste Daim-murskalla tai suklaarouheella.

***

Viimeiseksi kohdaksi reseptiin voisi kirjoittaa, että “Siirrä kesäkuntoon projekti vuodelle 2014”. 
Kuvan kakku on kaksinkertainen eli isommalle porukalle tehty. Huomaisin, että ohje taitaa olla peräisin Hellapoliisilta. Oli keneltä hyvänsä, ihan superherkullinen kakku on kyseessä. Onko siellä ruudun toisella puolella innokkaita leipojia?

Nautinnollista viikonloppua!

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Tarja huhtikuu 20, 2013 - 11:11 am

Nam, herkulliselta vaikuttaa. Pitänee testata lähiaikoina, josko tekis vappuherkuks ku sillon on jo tuhoon tuomittu herkuttelulla 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas huhtikuu 20, 2013 - 8:29 pm

Hei Tarja! Tämä onkin oikein mainio vappukakku 🙂

Reply
Tarja huhtikuu 20, 2013 - 11:11 am

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Reply
Hedde huhtikuu 20, 2013 - 11:25 am

Kuulostaa ja näyttää niin hyvälle, että ehkä pakko kokeilla tytön synttäreille tehdä tämä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas huhtikuu 20, 2013 - 8:29 pm

Suosittelen, vei ainakin minulta kielen mennessään 😉

Reply
Tarja huhtikuu 20, 2013 - 11:50 am

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

Reply
avista huhtikuu 20, 2013 - 12:30 pm

Kiitti vinkistä, huomenna äidin pienimuotoiset 60v juhlat joten kokeilenkin heti sinne. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas huhtikuu 20, 2013 - 8:30 pm

Jos mamma tykkää suklaasta, niin tällä ei voi mennä vikaan 🙂

Reply
Sini huhtikuu 20, 2013 - 1:46 pm

Mums, tuota on pakko testata! kuulostaa erittäin herkulliselta 😛 ps. olisi kiva kuulla teidän “betoni” terassista lisää, kokemuksia, onko maa eläny ja miten vaikuttanut betoniin jos on, eli lähinnä onko halkeillu? jos joskus on mahdollista niin tälläinen toivepostaus 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas huhtikuu 20, 2013 - 8:31 pm

Kiitos postaustoiveesta Sini, täytyypä kirjoitella aiheesta joku päivä 🙂

Reply
A huhtikuu 20, 2013 - 5:52 pm

Kiitos reseptistä, täytyypäs laittaa muistiin ja kokeilla 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas huhtikuu 20, 2013 - 8:31 pm

Olepa hyvä, A!

Reply
Kähmäräpälä huhtikuu 20, 2013 - 8:38 pm

Olen samaa mieltä, tuo kakku on ehdottomasti yksi parhaista hyydytettävistä kakuista! Tein sitä ekan kerran Hellapoliisin ohjeella muutamia vuosia sitten ystävän polttareihin ja kakku katosi parempiin suihin hyvin nopeasti:).

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas huhtikuu 21, 2013 - 7:40 pm

En ihmettele, että teki nopeasti kauppansa. Aikamoinen herkku on, vaikka kovin isoa palaa ei voi syödäkään. Sen verran tuhtia ja suklaista se on 😉

Reply

Jätä kommentti