Lauantaihuomenta! Teen poikkeuksen ja julkaisen blogissani reseptin. Tupaantuliaisissa -postauksessa hehkutin taivaallisen makuista kakkua ja nyt olen saanut käsiini tämän ohjeen.
***
Valkosuklaa-Daim-kakku
Pohja:
200 g Domino -vanilja täytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita
2 rkl kahvia tai maitoa
Täyte:
2,5 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-130 g valkosuklaata
250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa Daim-patukkaa rouhittuna (3 palaa)
Sekoita sulatettu rasva, keksinmurut ja maito tai kahvi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja Daim-murut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jääntyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koriste Daim-murskalla tai suklaarouheella.
***
Nautinnollista viikonloppua!
0 Kommentti
Nam, herkulliselta vaikuttaa. Pitänee testata lähiaikoina, josko tekis vappuherkuks ku sillon on jo tuhoon tuomittu herkuttelulla 🙂
Hei Tarja! Tämä onkin oikein mainio vappukakku 🙂
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kuulostaa ja näyttää niin hyvälle, että ehkä pakko kokeilla tytön synttäreille tehdä tämä!
Suosittelen, vei ainakin minulta kielen mennessään 😉
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kiitti vinkistä, huomenna äidin pienimuotoiset 60v juhlat joten kokeilenkin heti sinne. 🙂
Jos mamma tykkää suklaasta, niin tällä ei voi mennä vikaan 🙂
Mums, tuota on pakko testata! kuulostaa erittäin herkulliselta 😛 ps. olisi kiva kuulla teidän ”betoni” terassista lisää, kokemuksia, onko maa eläny ja miten vaikuttanut betoniin jos on, eli lähinnä onko halkeillu? jos joskus on mahdollista niin tälläinen toivepostaus 🙂
Kiitos postaustoiveesta Sini, täytyypä kirjoitella aiheesta joku päivä 🙂
Kiitos reseptistä, täytyypäs laittaa muistiin ja kokeilla 🙂
Olepa hyvä, A!
Olen samaa mieltä, tuo kakku on ehdottomasti yksi parhaista hyydytettävistä kakuista! Tein sitä ekan kerran Hellapoliisin ohjeella muutamia vuosia sitten ystävän polttareihin ja kakku katosi parempiin suihin hyvin nopeasti:).
En ihmettele, että teki nopeasti kauppansa. Aikamoinen herkku on, vaikka kovin isoa palaa ei voi syödäkään. Sen verran tuhtia ja suklaista se on 😉