Putiikkipäivä pakettiin

by Kerttu
Jatketaan vielä Jyväskylässä vietetyn Putiikkipäivän toisella osalla. Olettekin ehkä bongailleet juttuja päivästä jo Kotipalapelistä, Valkoisesta Soihdusta, Talosanomista, Casa Volmarista, Piipadoosta, Way of passing time-blogista, Little big things-blogista, Sievin kodista ja Minishowsta? Itselläni on ollut tuplahauskuus, kun on päässyt postauksien kautta elämään ihanaa päivää uudelleen. Ja tässä me olemme, hersyvän iloinen bloggaajajoukko. Yritimme piilottaa nuo kassiröykkiöt pois kuvasta ja sehän onnistui melko hienosti 😉

Tapasimme toisemme lauantaina kello 11 ja siitä alkoi iltaan saakka kestänyt sisutusseikkailu. De Cafen herkkujen jälkeen vierailimme Sisustus Ilossa, Sisustuskärpäsessä ja Marimekolla, näistä kerroin jo aikaisemmin ilmestyneessä postauksessa. Harjun nurkalla on pikkuinen, mutta sitäkin suloisempi Pienikamari. Se on persoonallisten lelujen ja piensisustuksen paratiisi, kauppa täynnä kaikkea. Designin ystävä voi ostaa sieltä myös Egg- tai Seiska-tuolin, tosin miniatyyrikokoisena nukkekotiin.

Sisustuspuolelta löytyy paljon kortteja,  julisteita, astioita, purkkeja ja monenmoista pientavaraa. Yksi mielenkiintoinen merkki on Ferm Living, jota ei taida muualta Jyväskylästä tällä hetkellä saadakaan.

Sisustus Ilon tapaan myös Pienikamari avaa pian verkkokaupan, joten ihmeellisiä ihanuuksia pääsee pian ihailemaan myös virtuaalisesti. Silti olen sitä mieltä, että liikkeen ainutlaatuinen tunnelma kannataa kokea ihan paikanpäällä. Meillä oli oikein supertunnelmalliset oltavat, kun lauantain ruuhkahuippuiseen hetkeen 11 naista pelmahti sisään minimyymälään kameroineen ja kantamuksineen. Siitä jos jostain olisi pitänyt ottaa kuva!

Vähiin käy ennen kuin loppuu, totesimme ja suuntasimme Pentikille. Siellä saimme jälleen lämpimän vastaanoton ja tujakan tietopaketin joulusesongista. Oma joulumieli oikeastaan heräsi kunnolla päivän aikana. Ihmiset olivat niin ystävällisiä ja kaupat kauniisti somistettuja, että ajatukset karkasivat jo kuusenkoristeisiin ja sieviin paketteihin. 
Pentik on mielestäni parhaimmillaan juuri pehmeissä sävyissä ja ihanissa murretuissa torkkupeitoissa ja tyynyissä. 
Katsokaa nyt Minishown ihanaa Melinaa ja Sievin kodin sympaattista Rouva S:ää. Ja sitten lisätkää tähän näkyyn vielä yhdeksän naista. Juu, tältä me näytimme Putiikkipäivässä. 
Tässä vaiheessa käsivarret pullistelivat paperikasseja täynnä kauppiaiden muistamisia sekä meidän omia sisustusostoksia. Oli aika istahtaa alas ja purkaa päivän päällimmäiset tunnelmat. Vuoden 2012 viiniravintolaksi valittu Wine Bistro avasi meille kabinettinsa ja omistaja Niko Saarukka kertoi  ravintolansa taipaleesta. Sisustuksesta on vastannut sisustusarkkitehti Kaisa Blomstedt ja takana on hurja remontti. Lopputulos on tinkimättömän tyylikäs ja konstailemattoman hieno. 

Kuva lainattu Wine Bistro
Kuva lainattu Wine Bistro
Kuva lainattu Wine Bistro
Kuvassa kaunottaret Valkoisesta Soihdusta ja Casa Volmarista. Nautimme tapaslautaset viinin kanssa. 

Kotipalapelin Rilla sanoi sen jo niin hyvin, että en edes itse yritä:  

”Todettakoon ihan näin meidän kesken, että juttu rönsyili välillä siihen malliin, että sillä ei ollut enää mitään tekemistä putiikkipäivän tai edes bloggaamisenkaan kanssa. Alkujännitys totisesti karisi iltaa kohden itse kullakin. Ei voi muuta kuin todeta, että mieli on kovin kiitollinen siitä, millaisiin ihmisiin olen saanut tämän harrastuksen kautta tutustua. Miten mahtavia kansalaisia tämä maa pitääkään sisällään!”
Kiitos yhteistyökumppanit sekä ihanat bloggaajat! Menkää ihmiset putiikkeihin ostamaan joululahjoja. Nauttikaa palvelusta ja hypistelyn riemusta, jollaista ei voi nettiostoksilla kokea. Ostamalla läheltä tukee niin monenlaisia asioita; työllisyyttä, vireää kaupunkikuvaa ja ennen kaikkea persoonallisten pikkuliikkeiden olemassa oloa. Jos sitä ensimmäistä postausta Putiikkipäivästä oli vaikeaa aloittaa, niin tätä en osaa sitten lopettaa. Nyt on nimittäin kylvetty sellaista satoa, jonka annista saadaan nauttia vielä pitkään. Piste. 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Liina / VillaILONA 19 marraskuun, 2013 - 3:22 pm

Onpa ollut kiva lukea juttuja teidän päivästä. Aivan ehdottomasti täytyy jouluostoksia tehdessä suunnata matka myös noihin putiikkeihin. Hypistely ja pienten liikkeiden tunnelma on ihan parasta!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 marraskuun, 2013 - 6:32 pm

Ensi kerralla olet sitten mukana 🙂

Reply
Eeva kiukuttelee 19 marraskuun, 2013 - 3:31 pm

Go Jyväskylä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 marraskuun, 2013 - 6:32 pm

Kun itse tekee, niin tulee mieleistä 😉

Reply
Melina / Minishow 19 marraskuun, 2013 - 3:38 pm

Ihanasti Kerttu kirjoitit! Mä ainakin suuntaan tällä viikolla vähintäänkin Iloon hypistelemään lisää ja De Cafehen syömään sitä kakkua, jonka jaksoin hienosti loppuun asti lauantainakin!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 marraskuun, 2013 - 6:33 pm

Ainiin, unohtui ihan mainita miten reipas tyttö olit! Arvaapa, De Cafen Facebook-sivut kertoivat, että niitä kakkuja voi tilata jouluksi omaan kotiin.

Reply
Lady of The Mess 19 marraskuun, 2013 - 3:54 pm

On teillä ollut hieno tapaaminen – ja kiitos, että olette jakaneet niitä täälle meille muillekin. Kyllä tuollaisessa joukossa kelpaa;)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 marraskuun, 2013 - 6:34 pm

Kiva kuulla, että näitä kokemuksia on ollut kiva myös lukea 🙂

Reply
lanttuleikkuri 19 marraskuun, 2013 - 3:59 pm

Oletko ajatellut jos saatte tällä tempauksella aikaan yleisöryntäyksen Jyväskylään ??? Se on mahdollista. VR kun välillä myy lippuja loistaviin tarjoushintoihin.

Tai joku paikallinen matkatoimisto tekee sisustuskierroksia Kertun jalanjäljissä. Tai jonkun muun bloggajan teidän porukasta. Helsingissä on vst, ei nyt bloggaajan jalanjäljissä mutta on ollut sisustuskauppojen näyttämistä, maksusta. No maksu oli lähinnä nimellinen ja olisi kiva itsekin osallistua joskus vst.

Tässä pieni liikeidea jollekin paikalliselle. Saat nähdä konkreettisesti markkina-arvosi.

En ole päässyt Marimekolle kun viimeksi Sääpäiväkirjan jälkeen ja tämä Kuusikossa vaikuttaa tosi kivalta. Samoin kuin kuparin värinen termari Finnish Design shopin mainoksessa. Saa nähdä osaako joulupukki tänne asti lukemaan mun toiveita.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 marraskuun, 2013 - 6:35 pm

Tykkään sun sarkastisesta huumorista, Lanttuleikkuri! Tässä henkeäni pidätellen odotan, koska Jyväskylän markkinointiosasto ottaa yhteyttä 😀

Reply
Retromoderni 19 marraskuun, 2013 - 4:55 pm

Tosi kiva teidän päivä kyllä ollut.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 marraskuun, 2013 - 6:36 pm

Oli niin kiva tutustua oman alueen bloggaajiin. Taidetaan me olla vähän samaa rotua, kun yhteinen sävel löytyi niin nopeasti!

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 19 marraskuun, 2013 - 5:07 pm

Hihhii, ihana tuo kuva, jossa Melina ja Rouva S kuvailevat Pentikin juttuja niin antaumuksella:)!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 marraskuun, 2013 - 6:37 pm

Voin vain kuvitella, kuinka huvittavilta me 11 naista näytimmekään liikkeissä ulkopuolisen silmin 😀

Reply
Rillirousku 19 marraskuun, 2013 - 5:50 pm

Tuo Viivin mainitsema kuva nosti kyllä suun korviin täälläkin. 😀 Ja Melinan pitää ehottomasti mennä syömään se kaakku, on se vaan niin reipas syömään! Kiitos Kerttu tästä <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 marraskuun, 2013 - 6:37 pm

Kiitos itsellesi <3

Reply
Elli 19 marraskuun, 2013 - 5:57 pm

Huikeeta ja verratonta!:-)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 marraskuun, 2013 - 6:37 pm

Pistäähän se vähän hymyilyttämään 🙂

Reply
Anonymous 19 marraskuun, 2013 - 8:52 pm

Ehkä näiden postausten innoittamana eksyn itsekin pitkästä aikaa kiertämään Jyväskylän putiikkeja 🙂 Nettishoppailu tuntuu kiireiden keskellä niin helpolta, mutta eihän siitä samaa tunnelmaa saa. Ja Ferm Livingiä Pienikamarista, jee!

heini

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 marraskuun, 2013 - 5:10 pm

Tervetuloa vaan Jyväskylään! Nettishoppailussa on omat hyvät puolensa, mutta kyllä kiirettömässä shoppailukierroksessa on ihan oma tunnelmansa 🙂

Reply
piipadoo 19 marraskuun, 2013 - 9:55 pm

<3 ei muuta sanottavaa!

-piia

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 marraskuun, 2013 - 5:10 pm

Samat sinne <3

Reply
Jenni / Juhlahuuma 19 marraskuun, 2013 - 11:01 pm

Ai niin pienikamari!!! Siitä on vuosia kun viimeksi siellä on vieraillut, ensi kerralla tsek!! 🙂 Aivan mahtavaa on ollut lukea teidän postauksia ihanasta päivästä. Nyt kyllä tämä välimatka harmittaa, olisi ihana jo päästäkin kierteleen sinne! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 marraskuun, 2013 - 5:13 pm

Kiva kuulla, että postaukset ovat viihdyttäneet 🙂 Ja tervetuloa vaan Jyväskylän putiikkeja kiertelemään!

Reply
Jenni/Talosanomat 20 marraskuun, 2013 - 9:15 am

Sä sen taas sanoit, osasit hyvin kääräistä tunnelmat pakettiin! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 marraskuun, 2013 - 5:14 pm

Kiitos Jenni!

Reply
Live&Home 20 marraskuun, 2013 - 10:26 am

Teillä on ollut mahtava päivä, jes! 🙂 On ollut mahtava lukea muutamasta blogista teidän päivästä ja se vaikuttaa niin onnistuneelta! 🙂 Nyt täytyy koittaa myöskin itse kaivella seudun bloggaajat jotenkin ja tehdä myös jotakin kivaa kun sain hyvän vinkin sinulta silloin aiemmin 🙂 Katsotaan tapahtuuko jotakin 😀 Tälläinen olisi huima kokemus ja nähdä uusia bloggaajia livenä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 marraskuun, 2013 - 5:16 pm

Tästä saa vinkkiä ottaa ihan vapaasti ja pistää oma Putiikkipäivän pystyyn. Suosittelen kyllä lämpimästi!

Reply
katja 20 marraskuun, 2013 - 12:19 pm

Näiden putiikkipäiväpostauksen jälkeen tekisi kyllä mieli nousta ensimmäiseen Jyväskylään lähtevään junaan! ((:

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 20 marraskuun, 2013 - 5:16 pm

Tervetuloa vaan!

Reply
rouva S / Sievin Koti 20 marraskuun, 2013 - 11:47 pm

<3 myös täältä.
(ja repeilin kyllä myös tuolle Pentik-valokuvailukuvalle. On kyllä varmasti monien päät kääntyneet ihmettelevinä, kun tällainen tehotyttöjoukko kameroineen pöllähti milloin minnekin liikkeeseen. Pienikamarista olisi ollut hyvä saada vaikka videolle tuo visiittimme..;))

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 marraskuun, 2013 - 1:31 pm

Ensi kerralla sitten videokameratkin mukaan ;D

Reply
Anonymous 21 marraskuun, 2013 - 11:35 pm

Näin pukeutuu suomalainen…. vai onko tuo eka kuva mustavalkoinen?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 marraskuun, 2013 - 1:30 pm

Onneksi olemme värikkäitä persoonia 🙂

Reply

Jätä kommentti