Syksyn ihanin paikka – vinkit terassitunnelman luomiseen

by Kerttu
Syksyn ihanin paikka

Kaupallinen yhteistyö: Lumon


Sataa, tuulee ja tuivertaa. Yleensä tässä vaiheessa terassikausi alkaa olla päätöksessä, mutta meillä taitaa olla parhaat ajat käsillä. Tänä kesänä laitoimme Lumon-lasitukset terassille ja nyt on aika kurkistaa, miltä siellä näyttää ja ennen kaikkea, miten terassi nyt toimii.

Olen suuri Lumon-lasitusten fani. Mökillä jaksamme lähes joka reissulla ihmetellä, miten hyvä päätös oli lasittaa terassi, joka toimii meillä keväästä syksyyn ylimääräisenä huoneena. Nyt saan jatkaa samaa päivittelyä myös kotona.

Pisteenä iin päälle kodin terassille asennettiin Dry Step® termomatto, joka viimeistelee tilan sisustuksellisesti, myös tuntuu ihana lämpimältä ja mukavalta jalan alla.  Matto on on täysin kotimainen tuote ja siinä on erinomainen lämmöneristys, joten se sopii loistavasti lasitetuille terasseille ja parvekkeille. Mattoa voi tilata Lumonin verkkokaupasta.

Mattoa myydään metrin tai 1,5 metrin levyisenä. Meillä termomatto asennettiin pitkittäin, jolloin koko terassilla on vain yksi sauma.

Syksyllä aurinko usein lämmittää terassin, mutta kylmä tuuli tekee oleskelusta ikävää. Lasituksien takana lämpötila pysyy sopivana ja mikä parasta, kynttilöitä voi polttaa myös ilman lyhtyä tuulensuojaisessa tilassa.

Usein illan tullen auringon laskiessa otan pienen oman hetken terassilla. Siitä on tullut itselleni tärkeä rauhoittumisen keino, vaikka en olisikaan paikallani kuin kymmenen minuuttia.

Syksyn ihanin paikka

Terassin sisustus koostuu jo meillä olleista elementeistä, sohvakalusteet onneksi mahtuivat mukavasti myös lasitusten sisäpuolelle. Meillä on terassilla kirkas yleisvalo, joten ripustimme tunnelmavaloiksi valoketjun. Se on toki parhaimmillaan illan hämärässä. Ruukussa ilahduttaa syysvuokot, jotka on mahdollista myös istuttaa ulos.

Syystunnelmavinkit terassille ♥

Suosi tunnelmavaloja yhden kirkkaan yleisvalon sijaan. Ripusta kattoon valoketju tai hanki muutamia erilaisia valonlähteitä, kun ulkokäyttöön soveltuvia jalka- tai pöytävalaisimia.
Hanki lyhtyjä ja niihin sopivia kynttilöitä. Myös patterilla toimivat kynttilät toimivat hyvin, jos haluat pelata varman päälle. Tässä asiassa koko on usein valttia, suuri lyhty, jossa korkea kynttilä on näyttävän näköinen ja myös palaa tasaisesti ja pitkään.
Pehmeät tekstiilit tuovat ihanaa fiilistä ja kutsuvat rentoutumaan. Taljat, torkkupeitot ja tyynyt sopivat hyvin lasitettuun tilaan.
Kukkaset ja kasvit viimeistelevät tilan. Kannattaa huomioida, että lasitetulla terassilla aurinkoisena päivänä lämpötila voi nousta todella korkealle. Kannattaa siis suosia sitkeitä lajikkeita, jotka eivät ihan pienestä hätkähdä tai muistaa raottaa lasituksia aurinkoisella säällä.

Nyt on aika nauttia syysterassin tunnelmasta, mutta lasitetulla terassilla on tärkeä tehtävä myös talven aikana. Kuljemme terassin kautta ulkoporealtaaseen, joten reitti pysyy nyt hyvin auki ja on myös kiva kulkea paljain jaloin pakkasesta huolimatta.

Voimme myös lukittavien lasitusten ansioista jättää kaikki kalusteet terassille talven yli. Tämä helpottaa kovasti varastointia, kun ylimääräistä tilaa ei ole paljon.

 

Voin sydämestäni suositella lasitusten hankkimista, koska lasittamalla terassin tai parvekkeen saat suurimmaksi osaksi vuotta kotiisi yhden ylimääräisen huoneen.

Lumonilla on maksuton suunnittelukäynti, jolloin arvioidaaan, millainen lasitus eri vaihtoehdoista on juuri teille paras. Menossa on syyskuun ajan kampanja, jossa kaikkien suunnitteluajan varanneiden kesken arvotaan terassilämmitin, tarkemmat tiedot osallistumisesta ja varauksesta löydät Lumonin sivuilta.

Koen, että kiinteänä elementtinä lasitus nostaa kodin arvoa ja on siksi hyvä sijoitus paitsi asumismukavuuteen, myös tulevaisuuteen.

Ihania syyshetkiä! 

LUE MYÖS: 
5 syytä hankkia terassilasitus
Lasitettu terassi valmiina 

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Nea 16 syyskuun, 2021 - 1:49 pm

Miten ilmanvaihto toimii lasitetulla terassilla?pystyykö tyynyt ja peitot pitää läpi vuoden vai homehtuuko ne?

Reply
Kerttu 23 syyskuun, 2021 - 6:07 am

Moikka Nea! Terassihan ei ole ihan tiivis, ilmaa pääsee vaihtumaan pienen pienistä raoista lasituksen väleistä. Tuuletus siis toimii. Olen pitänyt tyynyjä ja peittoja terassilla ympäri vuoden, eikä ole koskaan homehtunut. Meillä siis lasitettu terassi myös edellisessä kodissa, joten on pidempi kokemus. Mutta toki ihan pakkasilla vaikkapa torkkupeiton säilyttäminen ulkona on aika turhaa, mutta esim. kaikki terassikalusteiden patjat ja tyynyt pärjäävät hienosti 🙂

Reply
Heli Heikkinen 20 helmikuun, 2022 - 12:57 pm

Hei, teillä on kaunis koti. Onko lehtikuusi ollut teillä materiaalina liukas, porealtaaseen liikkuessa, märällä?

Reply
Kerttu 21 helmikuun, 2022 - 12:41 pm

Moikka! Ei ole ollenkaan liukas 🙂

Reply

Jätä kommentti