5 syytä hankkia lasitus kodin terassille

by Kerttu
Lasitukset kodin terassille

Kaupallinen yhteistyö: Lumon 


Jo ensi käynnillä tässä kodissa selvitimme, olisiko takapihan terassi mahdollista lasittaa. Meillä on kokemusta lasitetuista terasseista sekä edellisessä kodissa että mökillä ja tiedämme, että käyttömukavuus- ja mahdollisuudet kasvavat lasitusten myötä.

Ja siitä se päätös sitten syntyi. Takapihan terassin kokonaisuus viimeistellään kotimaisilla laadukkailla Lumon-lasituksilla!

Lasitukset kodin terassille

Viime kesänä aloimme suunnittelemaan lasitusta tarkemmin. Syitä lasitukselle oli viisi pääsyytä: 

√ Kevään ja syksyn käyttöasteen nostaminen, lasitettu terassi tarjoaa yhden ylimääräisen huoneen ja kompakteissa neliöissä se tulee todellakin tarpeeseen.

√  Lukollinen ja kuiva säilytystila pihakalusteille. Meillä on myös kompakti varastotila ja siksi lasituksen tuoma lisäsäilytystila esimerkiksi talven yli tuli tarpeen.

√ Oleskelutila, joka on vapaa sadepisaroista ja siitepölystä. Lasitusten ansioista terassin käyttöaste nousee huomattavasti. Kesäkalusteiden istuintyynyjen kanssa oli aikamoinen ralli, kun sateen sattuessa niitä kiireellä kiikutettiin suojaan.

√ Asumme mäellä, jossa tuulisella säällä todellakin tuulee, joten tuulensuoja tulee tarpeeseen.  Sää saattaa olla hyvinkin kaunis, mutta tuuli tekee ulkona oleskelusta ikävää. Lasitusten ansioista terassi on käytössä joka säällä.

Sisustuksellisuus houkuttaa. Teimme kotiimme suuren lehtikuusiterassin, jossa pihatyöt jäävät minimiin. Tila oli kuitenkin haastava sisustaa, koska siitä puuttui ”rytmi”. Lasitukset tuovat erillisen tilan, jonne saa sisustaa osan toiminnoista.

Unelmieni terassilla on leppoisa tunnelma. Lasitukset tulevat lisäämään käyttömukavuutta- ja mahdollisuuksia.

Lasitusten paikka oli alusta pitäen hyvin selkeä, katoksen alla on luontainen sijainti. Lumonin asiantuntijat kävivät meillä mittakäynnillä ja pohdimme, milllainen lasitus toimii tilassa parhaiten, kuinka ovet avautuvat ja mitä lisätarvikkeita mahdollisesti tarvitsemme.

Arviokäynti on maksuton, joten kynnys tarjouksen pyytämiseen on matala. Koska Lumon on tuttu niin edellisen kodin kuin mökin lasitusten kautta, emme edes harkinneet mitään muuta toimijaa. Laatu ja kotimaisuus painoivat vaakakupissa eniten. Lasitukset ovat myös hyvä sijoitus, sillä niiden arvo säilyy kodin hinnassa. Laadukkaissa lasituksissa toimii takuu ja ne tuovat iloa todella pitkäksi aikaa.

Unelmieni terassilla on leppoisa tunnelma. Uusia kalusteita ei ole tarkoitus hankkia, mutta lasitukset mahdollistavat esimerkiksi tekstiilien ja valaisimien monipuolisemman käytön. Kesällä lasitusten ansioista tilassa voi kasvattaa lämmöstä pitäviä kukkia ja hyötykasveja.  Tiedän jo nyt, miten ihanalta lasiterassi näyttää syksyllä, kun kynttilälyhdyt tuovat tunnelmaa ja sohvilla odottavat pehmeät lampaantaljat.

 

Viime viikolla saimme lasitukset paikoilleen ja pääsette pian kurkistamaan, millainen muutos terassille syntyi.  Jo asennusvaiheessa terassin uudet mahdollisuudet alkoivat hahmottua. Tilasta tuli isomman tuntuinen kun olisin uskonut. Nyt on luvassa kaikkein ihanin vaihe eli terassin sisustamisen ja tunnelman luominen. Tuskin maltan odottaa!

 

Onko sinulla ideoita, miten tällaisen lasiterassin sisustaisi? Kalusteet ovatkin valmiina, mutta niitä ihania tunnelmaa lisääviä elementtejä pohdiskelen.  Kokosin sekalaisia inspiraatioita Pinterest-kansiooni ja niiden pohjalta lähden rakentamaan kokonaisuutta. Tärkeää on, että tila sopii talon aika vahvaan arkkitehtuuriin ja väritykseen.

Palataan pian valmiiseen terassiin ja sisustuskuviin!


Jos teillä on lasitushaaveita, kannattaa tilata maksuton arviokäynti täältä.

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Jonna 15 kesäkuun, 2021 - 8:00 pm

Me laitettiin myös Lumonin kautta tänä keväänä lasitettu terassi takapihalle. Varmasti yksi parhaiten käytetty raha koskaan! Meilläkin juuri noita samoja yllä mainittuja syitä terassin hankintaan. Asennuksen jälkeen tilattiin vielä DRY STEP® Termomatto Lumonilta. Suosittelen! Kokoaa tilan ja ihana jalan (ja tassun) alla. Itselle mieleen sisustuksessa myös mm. Valot, tyynyt, torkkupeitot.

Reply
Kerttu 22 kesäkuun, 2021 - 5:58 pm

Moikka Jonna! Onpa ilo kuulla ja samoilla linjoilla olen, antaa kyllä niin monikäyttöisen tilan nuo lasitukset! Tuota Tremomattoa olenkin harkinnut, varmasti syksyllä ihanan lämmin jalalle. Pian pääsee sisustamaan <3

Reply
MaritaH 22 kesäkuun, 2021 - 2:33 pm

Meillä on lasitettu parveke ja auringonsuojaverhot. Auttaa moneen – näinä päivinä esimerkiksi täällä etelässä blokkaa pahimman helteen.. Tänä keväänä todettiin kuitenkin, että kun siitepölyä tuli tuutin täydeltä, niin kyllä se parvekkeellekin pääsi joistain raoista ja tyynyt oli keltaisenaan. Suurimman osan kuitenkin luultavasti pysäytti ja tamppaamalla ja harjaamalla siitä selvittiin.

Reply
Kerttu 22 kesäkuun, 2021 - 5:59 pm

Moi Marita! Auringonsuojaverhot ovat varsinkin tällaisella paahteella aivan ehdottomat. Ja voi vain kuvitella sitä siitepölyn määrää, jos ei olisi ollut laseja! Minäkin olen neljästi pessyt terassin tänä kesänä 😀

Reply
Pia 22 kesäkuun, 2021 - 7:32 pm

Hei, edellinen kommentoi, että vaikka on parvekelasit niin siitepöly pääsee tulemaan. Olen niin samaa mieltä. Joka paikka oli siitepölyssä laseista huolimatta. Laittaisin ehkä muutaman oliivipuun ja saviruukuissa tietenkin, kun ne ehdottomasti kuuluvat sellaisiin ja ovat ihania:) Valoja, ehkä niitä pyöreitä aurinkokenno riisipaperi juttuja. Vähäeleisesti sisustaisin muuten no kyllä sinä osaat, olihan sulla edellisen kodin terassi niin kauniisti sisustettu.

Reply

Jätä kommentti