Kolme tapaa nostaa joulumieltä Jyväskylän keskustassa

by Kerttu
Kolme tapaa nostaa joulumieltä Jyväskylän keskustassa

kaupallinen yhteistyö: Kauppakeskus Sokkari


Kolme tapaa nostaa joulumieltä Jyväskylän keskustassa

Joulumieli on ihmeellinen konsepti. Joskus se tupsahtaa pyytämättä ja yllätyksenä, toisinaan se on hukassa vaikka puitteet ympärillä olisivat täydelliset. Joulumieli kun syntyy monista eri tekijöistä ja on hyvin henkilökohtainen kokemus. Uskon, että iso osa joulumieltä on se, että sen tahtoo tulevan. Paineissa, kiireessä ja uutisten tulvassa on vain etsittävä sitä tunnelmaa, jossa sykkeet laskevat ja mieleen saapuu ripaus rauhaa.

Parhaita opastajia tässäkin ovat lapset. Heidän riemunsa tarttuu, vaikka ymmärrän hyvin, että erilaisten toiveiden ristitulessa saattaa tulla myös riittämätön olo. Kohtuullisuus on hyvä ohjenuora joulunakin; pätee odotuksiin, lahjojen määrään, paineisiin ja toiveisiin. Varmaa on, että toisten ilahduttamisesta tai auttamisesta löytyy usein se ilon siemen, mitä sielu jouluna kaipaa.


1. Hopen lahjakeräys Sokkarilla

Kauppakeskus Sokkarilla voi osallistua Hopen joululahjakampanjaan. Toisessa kerroksessa on joulukuusi, jossa on vähävaraisten lasten lahjatoiveita. Voit valita kuusesta lahjansaajan ja hänen toiveensa. Kun olet tehnyt hankinnan,  lahja viedää paketoituna 2. kerroksen kassoilla sijaitsevaan Hopen keräyspisteeseen. Tämä on todella helppo ja konreettinen tapa auttaa.  Keräys jatkuu vielä viikon eli 10.12. saakka.

Toteutin 13-vuotiaan pojan toiveen lämpimistä hanskoista ja piposta. Lahjat löytyivät näppärästi Sokkarilta, joten homma hoitui heti maaliin. Itse en selvinnyt ilman kyyneleitä lasten toiveiden lukemisesta, käy kokeilemassa miten sinun käy.

2. Sokkarin jouluikkuna 

Kauppakeskus Sokkari, Lelukauppa Partanen & Sinelli ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja rakentaneet ihanan jouluikkunan. Tällä kertaa teemana on ystävyys ja seikkailu ja ainakin Harry Potter-faneille löytyy erityisen paljon ihasteltavaa. Kävin nappaamassa Caffitellasta lämpimän kahvin matkaan ja se eväänä oli mukavaa fiilistellä jouluikkunaa ja kävelykadun tunnelmaa.

Jyväskylän kävelykadulla on lämmitys, joten maa ei ole valkoinen, mutta jouluvalot ja -kuuset tuovat tunnelmaa. Kompakti keskusta mahdollistaa monen asian hoitamisen samalla reissulla. Kauppakeskus Sokkari palvelee yli 30 liikkeen voimin. Jos Helsingissä treffipaikkana on kellon alunen, niin Jyväskylässä nähdään tuossa Kompassilla Sokkarin ovien edessä.

Iloinen paikallisuutinen on se, että Jyväskylän keskustan elinvoimaisuus on vahvistunut tänä vuonna Suomen suurista kaupungeista eniten. Ydinkeskustassa on yli 300 kauppaa, kahvilaa ja ravintolaa eli palveluita todellakin riittää. Vaikka parkkipaikoista puhutaankin, mielestäni Sokkarin parkkihalliin on superhelppoa tulla. Siellä saa samalla sähköauton ladattua. Keskusta on paljon enemmän kuin kauppakeskittymä, se on palveluiden ja elämysten paikka.

3. Kirkkopuiston valomaa

Elämyksistä puheenollen, piipahda Kirkkopuistossa! Jouluvalomaa on jo viidettä vuotta ilahduttamassa kaikenikäisiä täysin ilmaiseksi. Jouluvalomaan suuret, viisimetriset porot hurmaavat ja kutsuvat istumaan valoreen kyytiin. Jättimäisiin valopalloihin saa astua sisälle ja varma tieto on, että tällaisessa on tapahtunut ainakin yksi kosinta!  Kirkko on valaistu kauniisti ja maa on valkoinen, jos joulumieli on hukassa, tämä on aika varma paikka lähteä sitä etsimään.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua joulumielen löytymiseen. Ja kyllä tässä asiassa haluan uskoa Katri-Helenaa: ei matka joulumaahan kauan kestä, jos se löytyy sydämestä.

Tunnelmallista alkavaa itsenäisyyspäivän viikkoa! 

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Olivia 9 joulukuun, 2023 - 12:18 pm

Kiitos blogitekstistä ja hyvistä vinkeistä! Hopen lahjakeräys ja Kirkkopuiston valomaa kuulostavat ihanilta tavoilta levittää joulumieltä. Ihana muistutus että joulun taika syntyy pienistä teoista. Hyvää joulua!

Reply

Jätä kommentti