Sitä halvinta sisustamista

by Kerttu
Sitä halvinta sisustamista

Meillä on kuulkaas rymsteerattu.

Kaikki alkoi viime sunnuntaina klo 22, jolloin sain akuutin sisustuskärpäsen pureman ja aloin lasten nukahdettua siirtelemään olohuoneen huonekaluja. Roudasin sohvan ikkunan alle, joulukuusen taulun viereen ja muita kamppeita sinne ja tänne, vain todetakseni umpiväsyneenä klo 23, että vanha järjestys oli parempi.

Niin perus!

Sitä halvinta sisustamista

Töissä olleelle miehelle lähetin viestin: ”saatoin sitten muuttaa järjestystä”. Ajattelin, että raukka ei saa yöllä pimeään taloon tullessa slaagia murtovarkaista tai väärään asuntoon menosta. Ei hätää, vaimoa vaan vähän taas sisustushulluttaa.

Onneksi hän on jo tottunut kummallisiin aíkoihin tuleviin erikoisiin ideoihin.

Töissä olleelle miehelle lähetin viestin: ”saatoin sitten muuttaa järjestystä”.

Aamulla pyörittelin päätä omituiselle järjestykselle, jossa ei toiminut oikein mikään. Iso sohva pönötti ikkunan edessä peittäen maiseman ja joulukuusi törötti nurkassa kuin häpeämässä.

Tätä kummallista järjestystä edelsi vielä kokeilu, jossa divaanisohva oli kahdessa osassa. Ajatus oli tehdä rento lounge, lopputulos näytti siltä, että joku katkaisi sohvan. Kiva idea, huono käytäntö.

Mistä kaunis kestokuusi?

Siinä kun aikani sohvanmöhkälettä tuijottelin, syntyi kuningasidea. Entä jos alakerran sohva tulisi yläkertaan ja toisin päin! Hakolan Lazyn mittasuhteet sopisivat yläkertaan ja telkkaritilassa ei isommasta sohvasta olisi haittaa.

Tätä projektia en sentään alkanut yksin hoitamaan, vaan ylipuhuin miehen kokeiluun. Heiluimme hetken mittanauhan kanssa ja totesimme, että yläkerran sohva mahtuisi juuri ja juuri tv-tilaan. Tuumasta toimeen!

Roudauksen jälkeen minä ihastelin yläkerrassa ja mies alakerrassa.

Olohuone hengitti ja joulukuusikin pääsi oikeuksiinsa, huonekalut sopivat toisiinsa ja vaalea Lazy-sohva näytti erityisen kauniilta VM Carpetin Viita-maton seurassa.

Alakerrassa suuri sohva tarjoaa entistä rennompia leffahetkiä, olkoonkin niin että aavistuksen pienempi sohva olisi tilaan optimaalisempi. Mutta näillä mennään. Tämä on sitä halvinta ja ekologisinta sisustamista, kun ei tarvitse hankkia mitään.

Joulukuusi on elämäni ensimmäinen kestokuusi, olen tähän oikein tyytyväinen. Se on tuuhea ja yllättävän aidon näköinen, ei tietenkään karista tai suutu, jos (kun) sen unohtaa kastella. Tähti puuttuu vielä latvasta tarkoituksella, laitetaan se sitten kun aatto lähestyy. Ilolla odotan ja toivon myös valkeaa maisemaa, joka kruunaisi tunnelman.

Tuleeko sinulle koskaan sisustuspuuskia, joiden toteuttamiseen ajankohtaan on vain kaksi vaihtoehtoa: nyt tai heti?

Iloa viikonloppuun!

Saatat pitää myös

9 Kommentit

MildE 11 joulukuun, 2020 - 1:07 pm

Meillä ei ole mahdollista muuttaa olohuoneen järjestystä millään tavalla. Iso sohva ja hankalan mallinen huone vaikeuttaa järjestyksen muuttamista. Onneksi olen suht tyytyväinen olkkarin ilmeeseen.

Reply
Saija 11 joulukuun, 2020 - 5:49 pm

Voi kuule, huonekaluja on pyöritelty ees sun taas. Uudelleen niihinkin kohtiin mihin ei viimeksi sopinut mutta vaan kokeiltava uudelleen jos maku olisi muuttunut? ja kun idea tulee se ei tosiaan katso kellonaikaa. Ihanaa siis että muillakin samaa sisustushulluutta.
Teidän uusi sohvavaihto on aivan ihana.

Reply
Mari 11 joulukuun, 2020 - 8:35 pm

Voi kuule tulee välillä melkoisiakin sisustuspuuskia. ? Mies tietää jo mun katseesta, että kohta alkaa tapahtumaan. Yleensä siinä käykin niin että kun hän lähtee lenkille niin silloin alkaa tapahtua. Kun jän palaa, hän vaan sanoo: Onko mun vaatteet vielä entisessä paikassa? ?

Reply
Riikka 11 joulukuun, 2020 - 8:56 pm

Lapsen huoneessa ei näin talvella haittaakaan iso ikkuna josta kylpytakki vilahtaa naapureille. ?Lasta nukuttaessa ihana katsella ulos ❤️

Reply
Outi 12 joulukuun, 2020 - 2:09 pm

Mistä teidän kuusi on hankittu? Näyttää kauniilta!

Reply
Jenni 12 joulukuun, 2020 - 4:27 pm

Mieshän meillä jo tietää, että saatan saada inspiraation (välillä hänelläkin puraisee järjestyksenvaihto kärpänen??) ja se toteutetaan välittömästi…. Ainakin silloin kun mies on työreissulla? naureskelee aina et kuhan avain sopii lukkoon niin sen jälkeen onkin aina yllätys tulla takaisin kotiin ja katsoa mikä on kotona muuttunut???

Reply
mermar 12 joulukuun, 2020 - 5:04 pm

Täällä asutaan niin monen ikkunan ja oviaukon keskellä, ettei mitään kalustetta juurikaan voi siirtää. Noin yleisesti olen sitä mieltä, että ikkunan eteen ei sohvaa voi laittaa, ikäänkuin selin huoneeseen ja valoon. Lapsuudessa äiti mullisti koko huushollin joka kerta siivotessaan. Ehkä se riittää vielä nytkin.

Reply
Annele 20 joulukuun, 2020 - 10:00 pm

Hei,ihana koti!Mistä tuoli ja taulu?

Reply
Kerttu 21 joulukuun, 2020 - 9:29 am

Hei ja kiitos! Olohuoneen tuoli on Ikeasta ja taulu Minja Revonkorven maalaus. Ihanaa joulua!

Reply

Jätä kommentti