Vartti päivässä-joulukalenteri

by Kerttu
Vartti päivässä-joulukalenteri

Vartti päivässä-joulukalenterin ensimmäinen osa keskittyi hyvinvointiin ja siihen, mitä ihania hetkiä voi itselleen viidessätoista minuutissa ottaa. Tällä viikolla kalenteri vie meidät jouluvalmisteluihin niin, että pienillä täsmäasiolla syntyvät sopivat suunnitelma rentoon ja kauniiseen jouluun.

Täältä löydät ensimmäiset seitsemän luukkua

8. Mieti menu

Mitä ihanaa tänä jouluna syödään? Tuleeko perinneruokien rinnalle jotain uutta? Vai mennäänkö teillä rohkeasti omalla linjalla ja tilataan pitsat? Minusta on mukavaa valmistella aaton menu hyvissä ajoin, jotta asiasta ei tarvitse viime hetkillä stressata. En ole itse sellainen kätevä emäntä, joka tekee kaiken alusta loppuun itse, joten mahdollisten tilattavien ruokien kanssa kannattaa olla ajoissa. Meillä tilataan ainakin kinkku sekä jokin ihana joulukakku. To do-listalle humpsahtaa uutuutena pataleipä.

11. Listaa lahjat

Ihailen heitä, joilla on koko joulun muistamisruletti hanskassa, mutta itse en kuuluu niihin. Aika hyvä käsitys alkaa olemaan lasten lahjoista, mutta vielä osa vaatii pohdintaa. Jo se, että on listannut kaikki lahjansaajat ja lahja-ajatukset, auttaa hahmottamaan kokonaisuutta ja välttämään viime hetken stressiä.

Vartti päivässä-joulukalenteri

10. Zen-harjoitus

Aika monella lienee joulunajan suunnitelmat vielä auki ja ilmassa on paljon epävarmuutta. Itsekin pohdin, missä joulua vietetään ja millä kokoonpanolla. Siksi uskon, että pieni zen-harjoitus tulee tarpeeseen: kävi miten kävi, niin on hyvä. Jokaisessa joulunviettämismallissa on omat hyvät puolensa, kunhan kenenkään ei tarvitse olla vasten tahtoaan yksin.

Pienillä täsmäteoilla syntyvät sopivat suunnitelma rentoon ja kauniiseen jouluun.

9. Suunnnittele siivous

Moni haluaa viettää joulun puhtaassa kodissa, mutta viimeinen asia, josta kannattaa stressata on siivous. Vartissa syntyy tehtävälista ja ennen kaikkea työnjako. Meidän joulusiivous ei normaalista viikkosiivouksesta muuten poikkea, paitsi sauna pestään aina jouluksi. Suosittelen myös lämpimästi siivouksen ulkoistamista, meidän arjen ja juhlan pelastaa yhteistyökumppanini Siistiksi.fi. 

 

12. Jaa hyvää ympärillesi

Joulumieli syntyy kotipuuhasteluiden lisäksi siitä, että saa jakaa hyvää mieltä ympärilleen. Hyviä tapoja auttaa ovat erilaiset keräykset, kuten esimerkiksi Jouluapua, Joulupuu, Punaisen Ristin Hyvä joulumieli, Plan joulukeräys    tai Pelastakaa lapset-joulukeräys. Päätös ja lahjoittaminen ei vie varttia enempää, mutta lämmin joulumieli kestää pitkään.

13. Kerro toiveistasi

Mitä sinä toivot joululta? Mitkä asiat tekisivät tänä vuonna erityisen onnelliseksi? Mitä et halua tai jaksa? Kerro lähellä oleville ihmisille, mitä sinä aidosti ja oikeasti toivot. Muista, että joulu ei tarkoita vain jouluaattoa, jolloin kaikkien kaikki mahdolliset toiveet pitää toteuttaa. Päiviä on monta ja se mahdollistaa jokaisen toiveen toteutumisen. Oma toiveeni on Fazerin pähkinäsuklaalevyn lisäksi nukkua jotain aamuna oikein pitkään sekä saada ympärilleni aivan hiljaisia hetkiä.

 

14. Pieni spa-hetki

On iltoja, jolloin ripsivärin peseminen tuntuu ylivoimaiselta, mutta onneksi on myös iltoja, jolloin pieni ihonhoitotuokio omassa kylppärissä tuntuu viikonlopulta kylpylässä. Vartissa ehtii tekemään kunnon puhdistuksen ja hemmottelevan naamion, ai että mikä fiilis on hemmottelun jälkeen. Extratunnelmaa saa, kun sytyttää kynttilän ja laittaa lempimusiikkia soimaan. Ja laittaa lapset ensin nukkumaan 😉


Tässä olivat vartti päivässä-joulukalenterin 14 ensimmäistä luukkua. Viimeiset luukut koostan teidän ihanien lukijoiden lempivarteista: kun sinulla on vartti aikaa, kuinka sen mieluiten käytät. Mikään juttu ei ole liian pieni, pääasia että se lisää henkistä tai fyysistä hyvinvointiasi ja on helposti toteuttavissa. Kommenttilaatikossa on vapaa sana ♥

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Jonna 9 joulukuun, 2020 - 5:30 am

Kiitos uusista luukuista!

Reply
Kerttu 9 joulukuun, 2020 - 6:30 am

Eipä kestä, kiva että tykkäät <3 Ihanaa joulun odotusta!

Reply
h_eidi 10 joulukuun, 2020 - 8:56 pm

Rakastan sekä lukemista että musiikkia eli viettäisin vartin joko hyvän kirjan tai levyn parissa.

En ole varmaankaan aiemmin kommentoinut, mutta kiitos mukavasta blogista. Tykkään kirjoitustyylistäsi ja aiheiden kirjo on oikein sopiva. Kiitos siis kun kirjoitat ja ihanaa joulunodotusta :).

Reply
Kerttu 17 joulukuun, 2020 - 2:59 pm

Heippa Heidi!

Kiitos kommentista ja pahoittelen isosta viiveestä vastaamisessa. Meinannut työkiireet saada vallan, mutta nyt onneksi alkaa helpottaa. Ihana kuulla, että olet viihtynyt juttujeni parissa, sellaisen palautteen saaminen lämmittää mieltäni todella paljon. Ihanaa ja lempeää joulun odotusta myös sinne! Pian tulee vielä viimeiset joulukalenterin luukut <3

Reply

Jätä kommentti