Mistä kaunis kestokuusi?

by Kerttu
Mistä kaunis kestokuusi?

Kun joulukuusi näkyi edellisessä postauksessa ja Instagram-kuvissa, sain monia kyselyitä, mistä olen kuusen ostanut. Kauniin, tuuhean ja mahdollisimman aidon näköisen kestokuusen löytäminen ei ole ihan helppoa. Itselle siirtyminen aidosta kuusesta keinotekoiseen oli iso askel ja sen pohdin monelta kantilta. Suurimmat syyt ovat siinä, että kuusen saa aikaisin esille ja se on huoltovapaa.

Mistä kaunis kestokuusi?

Sain vinkin tähän kuuseen Annelta, joka esitteli omaa ostostaan Instagramissa. Kaikki kunnia tästä kuusibongauksesta kuuluu siis hänelle. Tämä kuusi löytyi Powerista, jossa samaa kuusta saa sekä 180 cm että 240 cm korkeina. Meidän olohuoneessa tuo matalampi toimii paremmin, eikä se silti näytä pieneltä nysältä. Kestokuusen tuuheus lienee se paras ominaisuus ja kannattaakin varmistaa, että runko ei paista oksien välistä.

Tässä kuusessa on led-valot valmiina ja oksissa kahta erilaista ”havua”, se saa puun näyttämään eläväiseltä. Kuusessa on led-valot valmiina, yhteensä 200 LED-polttimon valosarja. Valon sävy on kirjas, mutta juuri sopivan lämmin ja tunnelmallinen.   Tämä valosarja on varustettu ajastimella, joka pitää valoja päällä kuusi tuntia ja sammuttaa ne automaattisesti 18 tunniksi (meillä palaa valot yötä päivää).  Lisäksi voi valita seitsemän eri valoasetuksen väliltä eli jos haluaa valot tuikkimaan kuuseen, sen kuin vain painaa napista.

Oksissa on 1 200 erillisellä neulasella varustettua oksan kärkeä. Kuusi kootaan kolmesta osasta ja alkuun kannattaa nähdä vaivaa oksien avaamisessa,  jotta saa mahdollisimman tuuhean fiiliksen.

Ekologisuus toki mietitytti hankinnassa. Tässä Tiede-lehden artikkelissa avataan asiaan; ei ole ihan niin yksinkertaista, että luonnonkuusi hyvä ja kestokuusi huono. Kymmenen joulun jälkeen muovikuusi päihittää ekologisuudessaan aidon kuusen, jossa toki pitää ottaa myös huomioon, missä kuusi on kasvanut ja jos ulkomailla, miten se toimitetaan Suomeen ja myymälästä kotiin. Aika monta asiaa pohdittavaksi, eikä varmasti yhtä oikeaa vastausta. Tänä jouluna läpilyönyt vuokrapuu kuulostaa muuten erityisen hyvältä konseptilta!

Kuusen tuoksua pitää tuoda tupaan aidoilla havuilla lähempänä aattoa. Ensi viikolla onkin jo H-hetki, aika se rullaa hurjaa vauhtia. Joko siellä ollaan joulufiiliksissä?

 

Saatat pitää myös

Jätä kommentti