Saunamökki sisältä

by Kerttu

Nyt on aika kurkistaa paremmin sisälle pieneen, mutta tehokkaaseen saunamökkiimme. Kymmenen neliön tupa, kuuden neliön sauna ja 16 neliön terassi muodostavat kokonaisuuden, jossa mahtuu (sovussa) elemään kauniita kesäpäiviä vaikka koko nelihenkinen perhe.

Saunaan kuljetaan tuvan kautta ja kulku löylyihin on heti ulko-ovelta oikealta.

Tässä on kunnon laajakuvaa, mutta sen avulla hahmottaa tilan kaikkein parhaiten. Suuret ikkunat tuovat valon sisään ja tarjoavat keskisuomalaisen järvimaiseman. Takaseinällä on pitkänmallinen ikkuna ja kattoon asensimme pimentävän rullakaihtimen.

Sänky on itse asiassa sohva. Tulen vielä esittelemään tämän Tapio Anttilan Day and Night-sohvan paremmin, mutta näissä kuvissa se on avattuna täyteen 180 x 200 cm mittaansa. Oikeasti sängyssä nukutaan toisin päin eli jalat kohti ikkunaa, mutta näin petaus näyttää kauniimmalta.

Ihanimmat kesäpetivaatteet ovat huoletonta pellavaa, nämä ovat saatu Familonilta.

Kovin montaa kalustetta ei pieneen saunatupaan mahdu ja pohdinkin, millaisen simppelin säilytysratkaisun tilaan mahduttaisin. Kun tilaa ei ole paljon, on mukavaa kun irtotavarat eivät ole näkösällä. Ehkä joku linjoiltaan yksinkertainen seinään kiinnitettävä kaappi voisi kätkeä sisäänsä varapyyhkeet ja pikkupurtilot?

Musta naulakko on Habon ja ostettu Kodin Terrasta. Yllättävän vaikeaa oli löytää tarpeeksi muotoiluiltaan yksinkertaista naulakkoa, mutta tässä kohtasi sekä edullinen hinta ja käytännöllinen ulkonäkö. Samasta paikasta ostin myös harmaan muovimaton saunaan estämään liukkautta ja jarruttamaan roskien kulkua lauteille.

Saunarakennuksen eli kotimaisen NEW SAUNAn vakiotoimitukseen kuuluu Romatovin takka. Se antaa lempeää lämpöä tupaan ja on tarpeen varsinkin silloin, kun kelit ovat viileämmät.

Mökillä ollaan rennosti ja yritetään unohtaa somet ja muut laitteet mahdollisimman tehokkaasti. Muistan itse lapsena lukeneeni mökkikesinä läjäpäin Aku Ankkoja ja nyt sama perinne näyttää siirtyvän lapsillekin.

 

Nyt loma on vienyt meidät hetkeksi pois mökiltä, seuraavat terveiset tulevatkin ihan eri maisemista!

Saatat pitää myös

16 Kommentit

Suvi / Valkoinen Harmaja 9 heinäkuun, 2018 - 2:23 pm

Kaunista! ? Ihanan nopeasti tuli valmista. ??

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2018 - 6:41 pm

Kiitos Suvi! Tämä oli sutjakka projekti, onneksi edes joku 😀

Reply
Sonja 9 heinäkuun, 2018 - 4:32 pm

Hei ihan mielenkiinnosta kysyn pienen tilan huonekaluratkaisuja ajatellen, onko lapsillasi/esikoisellasi jonkinlainen varavuode vai nukutteko perhepedissä? ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2018 - 6:42 pm

Moikka! Tässä huoneessa mahtuu nukkumaan neljä niin, että yksi on patjalla. Aika tiivistä tunnelmaa, mutta menee silloin tällöin 🙂

Reply
Sonja 9 heinäkuun, 2018 - 4:39 pm

Vielä lisäys, aivan ihana saunamökki, tyylikäs mutta ihania perinteisiä mökkivivahteita! Teidän mökkiprojektia on ilo seurata ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2018 - 6:43 pm

Hyvin kiteytetty, tykkään myös siitä, että rakennus ei ole liian moderni, sillä ympäristö on kuitenkin perinteinen metsämaisema.

Reply
Niina 9 heinäkuun, 2018 - 5:15 pm

Hienolta näyttää! Mistä löysitte noin leveän rullaverhon?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2018 - 6:43 pm

Hei, Kodin Terra ja Prisma myy 🙂

Reply
Outi 9 heinäkuun, 2018 - 5:46 pm

Hyvältä näyttää! Säilytysratkaisuista kaipaisin näkökulmaa jos sellaista ehtisit joku päivä tehdä ? vinkkejä omalle rantasaunalle joka sisustusta vaille valmis ??

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2018 - 6:43 pm

Moikka! Näitä vinkkejä tulee, kunhan pääsen säilytyshaastetta ratkomaan 🙂

Reply
Retromoderni 9 heinäkuun, 2018 - 9:29 pm

Wau. Näyttää kyllä niin ihanalle pesälle, Jossa mieli lepää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2018 - 6:44 pm

Kiitos Suvi! Tämä on juuri sellainen kesäpesä <3

Reply
Annukka 9 heinäkuun, 2018 - 10:31 pm

Tosi kauniilta näyttää! 🙂 Mistä tuo nurkassa oleva pöytä/tarjoiluvaunu on? Kestääköhän se ”ulkokäyttöä” lasitetulla parvekkeella?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2018 - 6:44 pm

Hei! Se on Everyday Designin vaunu ja varmasti pärjäisi lasitetulla terassilla. Meidän terassilla on saman merkin pikkupöydät, eikä ole menneet miksikään.

Reply
Sanna 10 heinäkuun, 2018 - 12:49 am

Onko sängyn runko mitä materiaalia? 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 heinäkuun, 2018 - 6:45 pm

Moikka! Se on massiivitammea.

Reply

Jätä kommentti