Pyöreä pöytä haaveissa (taas)

by Kerttu
Pyöreä pöytä haaveissa (taas)

Olisi jälleen sisustushaaveiden aika!

Tällä kertaa kurkistetaan ruokailutilaan, jossa pohdinnan aiheena on ruokapöytä.  Olen yhä sitä mieltä, että Gazzdan ja Fawn-pöytä on yksi kauneimmista. Rakastan sen massiivitammista muotoilua, jossa pöydän jalka sulautuu pöytälevyyn. Mutta…!

Pyöreä pöytä haaveissa (taas)

Meidän olohuone-keittiötilan balanssi saattaisi vaatia pyöreän pöydän, tai ainakin niin luulen.

Edellisessä kodissa meillä oli pyöreä Yhdessä-pöytä ja pidin kovasti sen muodosta, koko perhe on lähellä toisiaan ruokailessa, eikä kenenkään tarvitse kurkotella. Mikään pakollinen hankinta toki ei ole kyseessä, mutta koska ensimmäistä kertaa elämässäni voisin nostaa pienen osingon yritykseksestäni, voisin sijoittaa sen ajattomaan designiin. Eikö se olisi kuin hyvän laittamista kiertoon? 🙂

 

Tässä muutamia kauniita, ajattomia klassisia pyöreitä pöytiä, kaikki halkaisijaltaan 120 cm. Näin pöydän ympärille mahtuu 4-6 hlö.

  1. Eero Saarisen vuonna 1956 suunnittelema, linjakkaan yksijalkainen Tulppaani-pöytä on suomalainen designklassikko. Pöydässä on valkoiseksi maalattu trumpettijalka ja valkoinen laminaattikansi.
  2. Artekin pyöreä pöytä luo kodikkuutta ympärilleen. Pöydänkansi on saatavana koivuviilutettuna, linoleumilla tai laminaatilla,  jalat ja reunalistat ovat kotimaista koivua. Mutta tuleeko pöydänjalat istuessa eteen vai olisiko keskellä oleva jalka käytännöllisempi?
  3. Tulppaani-pöytä marmorikantisena on erityisen hurmaava, mutta hintalappu hirvittää. Toki myös materiaalin käytönnöllisyys, tarttuvatko marmoriin tahrat helposti?
  4. Calligaris Planet-pöytä on hyvin linjakas muotoilultaan. Kokovalkoisen ruokapöydän laippajalka on metallia ja pöytälevy mattalakattua MDF-levyä.(kollaasin kuvat: valmistajat)

Yksi vaihtoehto olisi toki myös teettää pöytä puusepällä omien mittojen mukaan.  Tuleeko mieleen vielä muita kauniita pyöreitä pöytiä, jotka voisivat sopia meille?

Jatkan tässä haaveilua, niin saa heittää kommenttilaatikkoon linkkejä.

Saatat pitää myös

18 Kommentit

MildE 21 huhtikuun, 2021 - 4:09 pm

Hei, mielestäni kotinne ei kaipaa pyöreää pöytää, ruokailutila on jo hyvä. Mutta jos pöytä pitäisi ottaa, pidän viimeisestä vaihtoehdosta. Artek on mun makuunliian kasari eikä sopisi kotonne skandinaaviseen ilmeeseen.

Lähde rahalla vaikka lulduslomalle 2022

Reply
Satu 21 huhtikuun, 2021 - 4:18 pm

Suosittelen lämpimästi Tulppaania. Meillä on valkoinen Tulppaani laminaattikannella, 150cm halkaisijalla. En ole katunut ostoa päivääkään! Pöytä on supertukeva, ei nitku eikä natku, jalka on painava ja äärettömän kaunis. En kyllästy tähän varmasti koskaan. Laminaatti on todella kestävä Materiaali kannessa ja helppo puhdistaa. Kehuinkohan jo tarpeeksi? 🙂

Reply
Kerttu 21 huhtikuun, 2021 - 4:33 pm

Ihana kuulla Satu kokemuksistasi, Tulpppaani on kyllä upea klassikko. Ja hienoa, että on myös helppoa pitää puhtaana 🙂

Reply
Kerttu 21 huhtikuun, 2021 - 4:32 pm

Moikka! Kyse ei ole tarvehankinnasta 😀 Kuvissa ei ehkä hahmotu kunnolla tämä yläkerran tila, jossa siis 35 m2 on sekä keittiö, olohuone että ruokailutila. Tasapainoa vain haen, sellaista toiminnallisuutta ja ilmavuutta.

Ja tosiaan sen verran jäi kuitenkin vielä osingot pieneksi, että ehkäpä Ruotsin laivalle pääsisi paremminkin 😀

Reply
Anna 21 huhtikuun, 2021 - 4:25 pm

Meillä on tuo Planet pöytä, ollut n. 3v. Laippa jalasta olen kyllä tykännyt. Meillä tila taitaa puolestaan vaatia suorakaiteen mallista pöytää, mut pohdinta jatkuu, kun en ole ihan varma. Tykkään jotenkin pyöreästä, mut mies kaipaa suorakaiteen mallista pöytää takaisin. Vaikeita asioita.?

Reply
Kerttu 21 huhtikuun, 2021 - 4:34 pm

Moikka Anna! Tämäpä juuri, varmasti molemmissa muodoissa on omat hyvät puolensa. Kiva kuulla, että Planet-pöytä on teillä toiminut hyvin.

Reply
Nina 21 huhtikuun, 2021 - 5:02 pm

Ethnicraft Mikado tai Circle, kauniita molemmat.
Niin ihanat näkymät teidän keittiöstä ja olohuoneesta!

Reply
Mermar 21 huhtikuun, 2021 - 5:44 pm

Hei, voisiko vaikka kokeilla pöytäänne toisin päin, irti seinästä tai ikkunan eteen, mikäli tila antaa myöten? Tietysti saatte vanhan pöytänne myytyä ja siten kierrätettyä, mutta henkilökohtaisesti vieroksun uusien huonekalujen ostamista mielitekojen mukaan. Itse suosin laadukkaita kestäviä valintoja, joita jaksan katsella vuosikausia.

Reply
Tuija 8 toukokuun, 2021 - 6:46 pm

Meillä ollut Planet jo yli 10v. metallin värisellä jalalla. Vasta viimeiset pari vuotta pintaan tullut tummentumaa sanomalehdistä ja haaleita viivoja ilmeisesti ruoka-astioiden iskeytymiä(?) , joita ei saa millään aineella pois. Nyt kun mietin tilaan uutta siistimpää pöytää, niin voisin ottaa heti saman pöydän uudelleen, ehkä tällä kertaa valkoisella jalalla.

Reply
Veli-Matti Saarinen 21 huhtikuun, 2021 - 6:01 pm

Hei !

Meillä on samantyyppinen tila, ja mietilme myös muuttaessamme pyöreää pöytää, mutta päädyimme tilaamaan mittatilauksena Pohjanmaalaisen Lamus Oy:n pöydän, malli ALA Carte. Pöytä on neliön mallinen, koko 130×130, myös koko 125×125 olisi ollut riittävä. Pöytä on massiivisaarnia ja todella laadukas, voin suositella. Tarvittaessa voin laittaa kuvan.

Reply
Rachel 21 huhtikuun, 2021 - 6:23 pm

Ehdottomasti pyöreä pöytä sopisi tilaan paremmin. Itse pohdin pöytä valintaa viime syksynä ja valitsin Hayn pyöreän pöydän ja olen ollut todella tyytyväinen. Muutolla tais olla myös joku kiva malli, haastavaa oli löytää pöytä 120 senttisenä, suurin osa oli isompia jotka omaa silmää miellytti. Ruokapöytä on kodin sydän ?

Reply
Viivi 21 huhtikuun, 2021 - 7:50 pm

Kivoja pöytiä kaikki, mutta nykyinenkin pöytä palvelee hyvin tilassa. Pohdin vaan onko 4-6 hengen pöytä teille riittävä. Tila loppuu jo toisen nelihenkisen perheen tullessa kyläilemään.

Reply
Tiina 22 huhtikuun, 2021 - 4:56 am

Hay About a Table AAT20, 128 cm, valkoinen laminaatti. Itse olen tyknnyt kovasti ja on asteen suurempi kuin se tavallinen 120 halkaisija.

Reply
Maria 22 huhtikuun, 2021 - 9:06 am

Hei! Itse olen haaveillut tällaisesta https://pin.it/3Xh2xyV

Suomesta en tosin tämmöistä ole löytänyt joten ehkä puusepän voisi palkata.

Reply
Jenni 23 huhtikuun, 2021 - 9:32 am

Minusta nykyinen keittiön pöytä on todella kaunis, joten ei tarvitse vaihtaa pyöreään pöytään. Aina ei tarvitse ostaa uutta, vaikka haluaisikin.

Reply
Minna 24 huhtikuun, 2021 - 5:51 am

Pyöreä tulppaanipöytä marmorikannella on kyllä ihana ja sopisi kyllä tilaanne! Mikäli haluat laittaa kiertoon nykyisen pöydän, olen mieluusti siitä kiinnostunut, sillä hankimme juuri Gazzdan senkin ja tuo nykyinen pöytäsi on itselläni haaveissa.

Reply
Tanja 2 toukokuun, 2021 - 3:08 pm

Tulppaani pöytä marmorikannella on oma lemppari! Ja kävisi teille ihanasti. Nykyinen pöytä on todella kaunis, mutta pyöreä pöytä voisi istua paremmin tilaan… ?

Reply
Kati 21 kesäkuun, 2021 - 2:23 pm

Tuo Gazzda on upea! Itse olen miettinyt sitä artekin domustuolien kaveriksi, mutta sopiikohan tammisten domusten kanssa. Vai onkohan liian vaalea..

Reply

Jätä kommentti