Terassikauden avaus ja sisustusinnostus

by Kerttu
Rusta

kaupallinen yhteistyö: Rusta


Rusta

Ei tätä ensimmäisten lämpimien auringonsäteiden iloa voita mikään! Vaikka maassa oli vielä hieno lumikerros, on aurinko lämmittänyt jo upeasti ja saanut ajatukset karkaamaan kesään. Vietin viime viikon lähes kokonaan mökillä, ensin etätöissä ja sitten viikonlopun vietossa.

Ensimmäiset terassikahvit saivat sisustusvaihteen silmään. Suurimmat kalusteet meillä olikin jo hankittu, mutta halusin hieman täydentää terassin sisustusta.

Kävin Rustassa ostoksilla, sillä kaipasin kevyttä ja edullista pöytää ja tuolia terassille. Valikoima on nyt parhaimmillaan. Mökille kaipasin jotain rentoa ja jopa bohohenkistä terassitunnelmaa, sellaista huoletonta kesäfiilistä.

Antibes-kahvilapöytä oli juuri passeli kevytrakenteinen laskutaso terassille. Arvoin pitkään mustan ja vihreän välillä ja lopulta päädyin kauniiseen metsänvihreään. Ajattelin sen sopivan kauniisti ympäröivään luontoon.

Mökille kaipasin jotain rentoa ja jopa bohohenkistä terassitunnelmaa, sellaista huoletonta kesäfiilistä.

Olen mökillä usein sellainen puuhastelija, että en paljon malta olla paikoillani. En siis todellakaan raada tai saa koko ajan mitään järkevää aikaiseksi, mutta touhuilen kaikenlaista.

Minulla on usein myös kuvitelma, että mökillä ehdin lukea normaalia enemmän kirjoja, mutta sitten huomaan kuljettavani vaan niitä kirjoja kodin ja kaupungin välissä uudelleen ja uudelleen.

Siksi pidän tärkeänä myös ihan olla, siis ihan opetella olemista. Istahtaa alas kirjan ja kahvikupin kanssa tai vain kuunnella lintujen laulua. Etenkin nyt keväällä tuntuu, että saa seurata avaraa luontoa livenä, kun linnuilla on kova meininki päällä ja jäälautat liikkuvat virran mukana. Siinä sitä vasta kiirettä pitääkin, kun malttaa istua alas ja katsella, miten ruohikko kasvaa. Kevät on oikeasti ihmeiden aikaa.

Vinkki

Tee itsellesi ihana kevään tarkkailupaikka! Se voi olla parvekkeella, terassilla tai vaikka pihan nurkassa. Tarvitset vain mukavan tuolin ja Suomen kevään tuntien viltin. Omani on Rustan torkkupeitto, joka on kierrätettyä puuvillaa. Tuollainen sopivan rouhea, joka toimii myös piknik-vilttinä.

Pidän monikäyttöisistä kalusteista, tuota pikkupöytää voisi hyvin pitää sisällä sivupöytänä tai apulaskutasona. Samoin luonnonvalkoinen rahi toimii sekä sisällä että kuivana päivänä ulkona.

Riippumatto pääsi testiin terassilla, mutta kunhan tästä kevät vielä etenee, sen paikka on kahden koivun välissä. Ehkä ripottelemalla erilaisia lekottelupaikkoja tulee niihin hakeuduttua helpommin.

Huolettomasti terassilla: pieni materiaaliopas ostoksille

Suosin terassikaluisteissa mielelläni helppohoitoisia materiaaleja. Rustan terassikalusteet ovatkin valmistettu huoltovapaista ja  kulutusta kestävistä materiaaleista, esimerkkinä jauhemaalatti teräs tai alumiini. Tekstiilit ovat onneksi  helppo nostaa sisälle tai lasitusten suojaan, näin ne pysyvät puhtaana esimerkiksi siitepölystä.

Aintwood on muovi-/komposiittimateriaali, joka muistuttaa maalattua puuta. Aintwood on kova, kestävä ja vettä
hylkivä materiaali, ja se on UV-käsitelty auringon aiheuttaman haalistumisen ehkäisemiseksi. Kestää lämpötiloja –
25 – +50 °C. Aintwood-kalusteet edellyttävät kuitenkin varovaisuutta lasitetuissa ulkotiloissa, joissa ei ole
ilmanvaihtoa, koska niissä kuumuus voi saada muovin pehmenemään ja menettämään muotonsa.

Keinorottinki on muovinen materiaali, joka ei periaatteessa tarvitse lainkaan hoitoa ja joka kestää pohjoismaista
ilmastoa hyvin. Keinorottinki on UV-käsitelty, joten se ei haalistu, eikä se kuivu eikä murru niin kuin perinteiset
punotut tuotteet voivat tehdä.

Textilene on synteettinen kangas, joka on valmistettu PVC-käsitellystä polyesteristä. Se on kestävä ja
vedenkestävä materiaali, joka hylkii hyvin hometta ja likaa. Lisäksi se on UV-käsitelty suojaksi auringon
aiheuttamalta haalistumiselta.

FSC-merkitty akasia FSC:n (Forest Stewardship Council) metsätaloutta koskevia sääntöjä noudattavilta
sertifioiduilta yrityksiltä. Puiset kalusteet vaativat säännöllistä hoitoa, jotta ne kestävät pitkään. Akaasiasta
valmistettujen kalusteiden hoitoon suosittelemme akaasiaöljyä.

Tuoliksi valitsin Prag-tuolin, joka on helppohoitoista keinorottinkia ja siinä on jauhemaalattu teräsrunko. Se pärjäilee taivasalla, kunhan vain nostaa istuintyynyn sateensuojaan.

Nyt alkaa olla kaikki valmiina kesään. Meillä on mökillä monenlaista pihahommia suunnitteilla, mutta olemme päättäneet myös olla stressaamatta kaiken valmistumisesta. Suomen kesä on lyhyt, joten siitä haluamme myös nauttia.

Miten teillä on parvekkeen tai kesän sisustuksen laita? Joko on kevätaurinko on herättänyt sisustusinnostuksen myös ulkotiloihin?

Jos on tarpeita, niin kannattaa kurkistaa myös Rustan edullinen valikoima sekä ihanan inspiroiva kesäpiha, jonka avulla saa kukoistusta ja viherrystä parvekkeelle tai pihaan.

Ihania terassihetkiä toivotellen,

Kerttu

Saatat pitää myös

5 Kommentit

Mirva 24 huhtikuun, 2021 - 8:13 am

Ikävä maksettu mainos. Blogisti voisi miettiä muuta sisältöä kuin näin räikeän mainoksen huonolaatuisista tuotteista… Näitä tulee postilaatikkoon Rustalta ihan tarpeeksi muutenkin.

Reply
Kerttu 24 huhtikuun, 2021 - 6:21 pm

Moikka! Kiitos palautteestasi. Itse ajattelen, että edullisemmille tuotteille on myös aikansa ja paikkansa, aina ei voi tai kannata panostaa siihen arvokkaaseen. Kirjoitan mielelläni designista, mutta kuten itsekin omassa arjessa, välillä valitsen edullisemman hintaluokan tuotteita. Jollekin vinkit myös niistä voi olla mieleisiä.

Reply
Ilona 25 huhtikuun, 2021 - 6:06 am

Hei! Rustalla on kivan näköisiä tuotteita, mutta olen toistaiseksi jättänyt kaikki kauppaan koska eettisyys ja ekologisuus mietityttävät. En usko, että näin halvalla myytävät tuotteet ovat millään tavalla eettisesti kestäviä, ajattelen että muutaman euron ”kivat” ja usein muoviset sisustustuotteet ovat ihan yhtä huono vaihtoehto kuin pikamuotikin. Halpa ei ole peruste ostamiselle kun pakko ei ole ostaa yhtään mitään. Oletko perehtynyt Rustan kohdalla asiaan paremmin? Kuinka läpinäkyvä heidän tuotantoketjunsa on? Minkälaisissa oloissa tuotteet valmistetaan?

Reply
Kerttu 25 huhtikuun, 2021 - 6:29 am

Moikka! Toki katsoin taustoja ennen yhteistyötä ja täällä on hyvin avattu vastuullisuutta ja laatua: https://www.rusta.com/fi/fi/vastuullisuus-ja-laatu/
Aina ekologisinta on olla ostamatta ja itsekin suosin hyvin usein ostoksissani kotimaisuutta, pienyrittäjyyttä ja rakastan myös designia. Siitä huolimatta joskus ostan asioita edullisimmista ketjuliikkeistä, niin vaatteita kun sisustusta. Edullinen hinta ei tarkoita kertakäyttökulttuuria, meillä on todella monia vaikkapa edullisia tuotteita ollut aktiivisessa käytössä vuosikymmenen. Eli balanssi tässäkin (uusimman postauksen viittaus) tärkeintä. Hienoa on, että vastuullisuuskeskustelu on pinnalla ja se ohjaa toimintaa.

Reply
Ilona 25 huhtikuun, 2021 - 8:59 am

Kiitos vastauksesta! Sivuilla on tosiaan listattu useita ympäristömerkkejä tai sertifikaatteja, mutta esimerkiksi yli seitsemästäkymmenestä koristetyynystä vain yhdellä on jokin niistä sivuston oman linkityksen mukaan. Hienoa, jos yritys panostaa vastuullisuuteen, mutta Rustan kohdalla asia tuntuu vielä aikamoisen päälleliimatulta. Toivottavasti kehitys on parempaan päin.

Reply

Jätä kommentti