Esittelyssä meidän Kontio Living-mökkikeittiö

by Kerttu
Esittelyssä meidän Kontio Living-mökkikeittiö

Kaupallinen brändilähettiläsyhteistyö: Kontio

Terveisiä mökkikeittiöstä!

Minun on pitänyt näyttää keittiötämme tarkemmin, mutta ajattelin, että kirjoitan sitten kun olen saanut vähän kokemuksia enemmän. Keittiö on muuten valmis, mutta vesipumppu on vielä asentamatta. Mökkiolosuhteissa on pärjätty hyvin näinkin, onneksi raikasta kaivovettä saa ihan mökin nurkalta.

Kuten koko mökille, myös keittiölle tehtiin kaksi eri suunnitelmaa. Alun perin ajattelin, että keittiöstä tulisi tumman harmaa, mutta onneksi muutin mieltäni. Tämä sävy on nimeltään kitti ja se on hurjan kaunis hirsirakennuksessa, jossa ei ole valkoisia seinäpintoja. Kitti sävynä on beigen ja harmaan pehmeä yhdistelmä. Uskoisin, että ovivalinta oli aikaa ja trendienvaihteluita hyvin kestävä.

Onneksi tulin myös järkiini enkä ottanut laminaattitasoja, sillä hirsimökissä ei ole aidon puun voittanutta.  Valkolakattu tammi sopii kokonaisuuteen kauniisti. Keittiö ja olohuone ovat yhtä tilaa, joten on mukavaa että keittiö sulautuu sisutustukseen.

Mökkiin tuo ryhtiä mustat ikkunanpuitteet ja siksi myös valitsimme mustan altaan. Altaan kanssa samalle tasolle on hankittu liesitaso, mutta koska kesäkeittiöpohdinta on vielä kesken, se on asentamatta. Ruuat olemme laittaneet grillissä ja kaasutasolla tähän saakka. Pitää hieman elää, jotta näkee, mitä toimintoja kaivataan missäkin.

Keittiön pöytä on second hand-Artek, 140 senttinen pöytä osoittautui passeliksi tilaan. Tuolit ovat Woodnotesin Sirot. Mökkiin toteutin pari valaisinhaavetta, joista toinen on tämä Flos IC S2.

Saarekkeen ja ikkunan alle jäävän tason lisäksi säilytystilaa on vielä yhdellä seinällä. Jääkaappi ja pakastin on integroituna ovien taakse; yksityiskohta, josta pidän erityisesti.

Tekniikkaa tarvitaan, mutta sen ei tarvitse olla nähtävillä. Aamiaiskaappi kätkee sisäänsä kahvinkeittimen, vedenkeittimen ja leivänpaahtimen.

Kokonaisuus viimeisteltiin messinkisillä siroilla nuppivetimillä, jotka tuovat keittiöön keveyttä ja ripauksen sitä kuuluisaa ”tvistiä” eli jotain mielenkiintoista. Aamiaiskaapissa on myös led-nauha tuomassa valoa, sitä varmasti kaivataan kunhan mökkeillään syksymmällä.

Keittiömme on Kontion kehittämää Kontio Living-mallistoa, joka on suunniteltu erityisesti sopimaan hirsitaloon. Esivalittujen tyylikkäiden ja yhteensopivien ratkaisujen avulla saa helposti harmonisen lopputuloksen. En edes itse osannut ajatella aamiaskaappimahdollisuutta, mutta onneksi annoin Kontio Livingin Piia Räisäsen suunnitella keittiön toiminnot vielä kerran, niin hän heti näki mahdollisuuden.

Keittiö on kompakti, mutta hyvin toimiva. Säilytystilaa saatiin jopa yllättävän paljon, vaikka perinteisiä yläkaappeja ei olekaan. Pikkuhiljaa olen keittiötarvikkeita tuonut kotoa tai ostanut ja nyt alkaa olla varustetaso kohdallaan.

Mökkielämä on tuntunut mukavalta, eikä tänä kesänä ole hinkua juuri muualle. Mökki ja piha kaipaavat vielä viimeistelyjä, mutta niitä tehdään lomailun ohessa ja ilman stressiä. Tätä kirjoittaessa alkoi vesisade ja katselen järvelle. Tuntuu oikeastaan ihanalta, kun sade ropisee kattoon. Ei ole kiire minnekään.

Saatat pitää myös

14 Kommentit

Kolmen äiti 6 heinäkuun, 2019 - 5:22 pm

Todella kaunis keittiö! Tykkään valtavasti väristä!

Reply
Kerttu 15 heinäkuun, 2019 - 3:13 pm

Kiitos paljon! Väri ihastuttaa minuakin <3

Reply
Elisa 6 heinäkuun, 2019 - 6:20 pm

Kaunis keittiö ja koko mökki! Pieni ripaus näkyi kuvassa myös portaikosta,näytti hienolle sekin.?

Reply
Kerttu 15 heinäkuun, 2019 - 3:13 pm

Kiitos Elisa! Portaista kerronkin pian lisää 🙂

Reply
Päivikki 6 heinäkuun, 2019 - 7:47 pm

Niin kivalta näyttää! Erityisen kaunis tuo hirren sävy ❤️. Millä aineella ja sävyllä olet sen käsitellyt?

Reply
Kerttu 15 heinäkuun, 2019 - 3:14 pm

Hei Päivikki! Osmo Colorilla, miksasin kahta sävyä keskenään. Kerron pian lisää, yritän saada keskiviikkona jutun pintakäsittelyistä julkaistua 🙂

Reply
Katariina 28 kesäkuun, 2023 - 11:35 am

Hei! Onko tää pintakäsittely juttu julkaistu? Olisin kiinnostunu siitä sävystä.

Reply
Abdullah k 12 heinäkuun, 2019 - 5:28 pm

Onpas hienon näköinen mökkiproggis. Otetaan seurantaan ja aloitetaan haaveilemaan jostain omasta kesäkeitaasta..

Reply
Kerttu 15 heinäkuun, 2019 - 3:14 pm

Iso kiitos ja onnea uusiin haaveisiin!

Reply
Trendi Edellä? 15 heinäkuun, 2019 - 3:09 pm

Teillä on todella upea mökkikokonaisuus ja ehkä siksi harmittaa nämä ei toimivat trendiratkaisut kuten tämä teidän ”aamiaiskaappi”. Totahan ei käytännössä pysty tuollaisena käyttämään. Ja vaikka kahvinkeittimen päällä olevan hyllyn nostaisikin ylemmäksi jotta kahvinkeittimeen saa veden kaadettua niin keittimien kiehuva kosteus tiivistyy hyllyn alareunaan,

Reply
Kerttu 15 heinäkuun, 2019 - 3:16 pm

Hei! Ihan sujuvasti olemme kahvit aamiaiskaapissa keitelleet eli ihan toimiva ratkaisu on. Ovi toki pidetään auki silloin kun keitetään kahvia / paahdetaan leipää / keitetään vettä. Ylemmät hyllyt ovat kapeampia kuin alataso, joten hyvin mahtuu toimimaan kaapissa.

Reply
Ulla 12 maaliskuun, 2020 - 8:11 pm

Kaunis ja seesteinen keittiö teidän mökillä! Katsoinko oikein, että teillä ei ole siellä uunia? Oletko kaivannut uunia vai oletteko pärjänneet hyvin ilmankin? Meillä mökkiprojekti edessä ensi kesänä ja ajatuksissa jättää uuni pois, mutta hieman se vielä mietityttää…

Reply
Kerttu 13 maaliskuun, 2020 - 1:06 pm

Moikka ja kiitos! En ainakaan viime kesänä uunia kaivannut ollenkaan. Grillissä / hellalla saa oikeastaan kaikki mökkiruuat tehtyä näppärästi. Joskus vein mukanani kotona tehdyn uuniruuan esim. makaronilaatikon. Minusta on vain kiva, että ruuanlaitto on vähän erilaista kotona ja mökillä 🙂

Reply
Elina 7 huhtikuun, 2022 - 11:49 pm

Mikä tuo keittiön ovi malli on nimeltään ja mitä materiaalia ovet ovat?

Reply

Jätä kommentti