NEW SAUNA – Meidän uusi moderni mökkisauna

by Kerttu

Kaupallinen yhteistyö: NEW SAUNA

Mökkiprojektimme otti aimoharppauksen kohti konkretiaa, kun saimme tilattua saunan.

Tämäkään ratkaisu – niin kuin juuri mikään muukaan – ei ollut helppo tai itsestäänselvä, vaan pyörittelemme monenlaisia vaihtoehtoja. Mietimme kaikkea pienestä tynnyrisaunasta aina saunattomaan ensi kesään, mutta mikään ei tuntunut juuri oikealta ratkaisulta. Saunamökin rakentamiselle ei  olisi herunut mökiltä aikaa ja budjettikin alkaa olla aikalaillla piripinnassa. Mutta mitä olisi kesämökki järven rannalla ilman saunaa?

Lapsuuden rakkaimmat mökkimuistot liittyvät saunaan. Siihen, kun sen ikkunasta voi katsella järvelle, kuunnella miten puut ritisevät pesässä ja kuinka liekit lyövät omaan rauhottavaan tahtiin.  Jossain tunnemuistoissa on hetket, kun mummon kanssa istuttiin saunan portailla jäähyllä ja lasipullossa oli kylmää Jaffaa. Kuinka kesän ensimmäisen hyytävän kylmän uintireissun jälkeen oli ihanaa mennä saunan lämpöön.

Mökki ilman saunaa olisi kyllä aika outo konsepti suomalaiselle.

Niinpä pitkin talvea olemme kartoittaneet vaihtoehtoja. Linjoja oli oikeastaan kaksi; joko se pieni, sympaattinen tynnyrisauna, joka toisi lapsuuden kesät mieleen. Sellaisen saisi valmiina ja edullisesti, mutta miinuspuoliakin oli. Sen ulkonäkö ei sopisi mökkiin ja tilat ovat aika ahtaat.

Toinen vaihtoehto oli moderni hirsinen valmissauna. Toivoimme reilunkokoista löylytilaa ja pukuhuonetta. Haaveilin, että lauteilta voisi katsella järvelle. Villeissä unelmissa mietin, että olisihan sen hienoa, jos sauna tarjoilisi lisämajoitustilaa vieraille. Potentiaalisia löytyi, mutta ne karahtivat yksi toisensa jälkeen liian kovaan hintaan.

Nettisurffailuissa törmäsin johonkin mielenkiintoiseen; moderniin valmissaunaan, jolla on selkeä konsepti. Nettisivut esittelivät malliston ja kustannustehokkaat hinnat, johon kuuluu kaikki.

Mökissä on jo riittävästi arvuuteltavaa, paljonko mikäkin lopulta maksaa, joten selkeä kokonaishinta tuntui helpottavalta. Rakentamisessa (kuten usein sisustusvalinnoissakin) olen halunnut suosia kotimaisuutta ja NEW SAUNAn taustalla on Hirsituote Humalajoki Oy:n pitkänlinjan kokemus valmissaunojen rakentamisesta. Ihastuin raikkaaseen, selkeään ja moderniin konseptiin ja aloimme kypsyttelemään päätöstä.

Mallistoon kuuluu kolme eri kokoista valmissaunaa: 7, 16 ja 24 neliöiset rakennukset. Ihastuin keskimmäiseen kokoon, jossa on lähes kuuden neliön sauna ja mikä parasta, noin kymmenen neliöinen tupa. Lisätila olisi tarpeen, kun mökille tulee vieraita. Jos lapset jo nukkuvat mökillä, aikuiset voivat viettää iltaa saunalla vähän pidempään. Kun lapset kasvavat, he ehkä haluavat enemmän omaan rauhaa tai tulevat mökkeilemään kaverin kanssa ja sillonkin majoitustilaa tarvitaan. Ja myönnän, että ihastuin myös ajatukseen, että saisin sisustaa saunatuvan!

SAUNA16 – pakettiin kuuluu tuvan puolelle kevyttakka. Se mahdollistaa yöpymisen silloinkin kun on yöt ovat viileitä. Liukuovien sijaan rakennuksessa on kiinteät ikkunat ja terassiovi (kuten ylimmässä kuvassa) ja hyvä niin, se on lämmön kannalta parempi vaihtoehto. Saunassa on Harvian kiuas ja kuusilankkulauteet, hyviä ja ajattomia valintoja molemmat.

NEW SAUNA tuodaan kokonaisena tontille eli omaksi hommaksemme jäävät perustukset sekä pintakäsittely. Sauna saa saman sävyn pintaan kuin mökki ja uskoisin, että ne kaksi muodostavat hyvän parivaljakon. Tuvan ansioista voimme yöpyä mökkitontilla jo ennen kuin mökki on majoituskunnossa eli tämä ratkaisu varmasti lisää myös rakennusajan mukavuutta.

Tilaus on tehty ja nyt vain odotellaan kuumeisesti talven taittumista. Muistaako kukaan, onko aikaisempina pääsiäisinä ollut näin paljon lunta? Selvää on, että rakennushommien aloitus vähän viivästyy, mutta toisaalta kevät voi tulla tosi nopeastikin. Saa nähdä onko vielä vappuna kinoksia!

Jos et ollut aikaisemmin törmännyt NEW SAUNA-brändiin, se ei ole ihme, sillä se on lanseerattu vasta tänä vuonna. Ilolla kerron saunavalinnastamme, sen toimituksesta ja tietenkin käytöstä kun sinne saakka päästään. Näkyvyydestä some-kanavissani sain pienen alennuksen ja siksi merkitsin postaukseen kaupallisen yhteistyön tunnisteen.

NEW SAUNAn Facebook-sivuilla käynnistyy muuten kuumailmapallolennon arvonta, kun 1000 tykkääjää on kasassa. Kannattaa käydä napsauttamassa tykkäys sivuille ja samalla pääsee ihastelemaan kotimaista työtä modernien valmissaunojen parissa.

On muuten hurja tunne kun pitkäaikainen unelma alkaa konkretisoitumaan. Miltähän se sitten tuntuu, kun rekka toimittaa saunan tontille? Entäpä ensimmäiset löylyt omassa mökkisaunassa! Lapsille on kyllä ostettava Jaffaa <3

Saatat pitää myös

19 Kommentit

Anna-mari 29 maaliskuun, 2018 - 7:54 pm

Aivan ihana, moderni (mutta ei liian moderni), tunnelmallinen ja järkevästi suunniteltu kokonaisuus!? Haaveilemme samantyylisestä ratkaisusta, tämä postaus oli kyllä huippu tähän saumaan ?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 maaliskuun, 2018 - 7:56 pm

Kiitos Anna-Mari, tosi kiva kuulla että sinäkin pidit. Samat asiat minuakin ihastuttivat!

Reply
Merja 29 maaliskuun, 2018 - 7:57 pm

Hei, Pääsiäinen liikkuu, se voi myös olla viikkoa ennen vappua. Tänä vuonnahan pääsiäinen on maalis-huhtikuun taitteessa, eli kuukauden aiemmin kuin edellisvuotena. Kelit on siitä syystä ihan erilaisia eri vuosina.
Maltetaan odottaa, kyllä se kesä sieltä tulee.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 maaliskuun, 2018 - 7:58 pm

Hyvä pointti, olen siis taas vain liian malttamaton! 🙂 Kyllä se kesä sieltä jossain vaiheessa tulee, onneksi!

Reply
Merja 30 maaliskuun, 2018 - 4:07 pm

Vielä kysyisin, onko teillä tulossa minkälainen jätevesijärjestelmä? Meillä menee koko piha uuteen uskoon, nyt kun uusi jätevesiasetus/laki tulee pakolliseksi. Pelkkä kantovesimökki jää ulkopuolelle. Järjestelmiä on vaikka muille jakaa, samoin hintoja. Pitäisi ajatella vuosien päähän käyttöä, että imeytys ja likavesikaivojen koko olisi riittävä? Syksylle olemme suunnitelleet kaivuut, ettei koko kesä menee pilalle. Tiedätkö mikä systeemi teille otetaan?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2018 - 8:18 am

Hei, suunnittelu on vielä vähän vaiheessa, mutta siis kantovesi tulee saunaan. Silloin jäteveden määrä on vähäinen ja sen voi imeyttää maahan imeytyspallon avulla tai veden voi johtaa karkeasta sepelistä rakennettuun kivipesään, mistä vesi imeytyy maaperään. Ollaan yhteydessä vielä kunnan rakennusviranomaisiin, he varmaan kertovat myös vinkit / toiveet.

Reply
MirjaM 22 huhtikuun, 2018 - 10:07 pm

Onneksi ei saunanne ole Savonlinnassa, siellä vaaditaan kantovesisaunoillekin kaksi saostuskaivoa ja imeytyskenttä:
http://docplayer.fi/73070292-Jatevesisuunnitelma-ohjeistus-savonlinnan-kaupunki.html

Siellä on tiedossa kalliita remontteja kantovesimökkeihin.

Reply
Noora Rantanen 30 maaliskuun, 2018 - 4:59 pm

Jännät oli paikat ainakin meillä kun tynnyrisaunaa pihaan nostettiin pari vuotta sitten, joten uskon, että sielläkin jännitetään.

Ekat löylytkin on varmasti omaa luokkaansa. Me emme ainakaan ole katuneet hetkeäkään, että pihaan tuli erillinen sauna. Kuutamoiltana pakkasen paukkuessa on aika ihanaa istuskella viilentymässä terassilla!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2018 - 8:21 am

Uskon ja noita hetkiä odotan kovasti! Meilläkin monta syytä erilliseen saunaan, mutta juuri se, että porukka voi jakautua mökille ja saunalle. Ja toki tässä on myös lisämajoitustila plussaa 🙂

Meillä oli lapsena tynnyrisauna ja savusauna mummon mökillä, sieltä on niin ihanat saunamuistot <3

Reply
Heidi 30 maaliskuun, 2018 - 6:59 pm

Mielenkiinnolla seuraan mökkiprojektianne vaikka itse en ”mökki-ihmisiä” olekaan, mutta sisustaminen kiinnostaa aina ? Itseasiassa olemme mieheni kanssa kuuden yhteisen vuoden aikana varmaankin jo matkustaneet yhden mökkitontin hinnan verran ? Tällä hetkellä lomailemme 2 viikkoa Mauritiuksella.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 maaliskuun, 2018 - 8:22 am

Kiva kuulla, että tykkäät seurata projektia! Hauskaa saada dokumentoitua se tänne blogiin. Matkustaminen on ihanaa ja toivottavasti päästään vielä mökkiprojektinkin jälkeen reissaamaan, vaikka varmaan enemmän talviaikaan.

Ihanaa lomaa sinne Mauritiukselle, kuulostaa taivaalliselta <3

Reply
Tipu 30 maaliskuun, 2018 - 8:53 pm

Hitsi, myös hinta kiinnostaa. Hitsi, ku blogeissa tietty yhteistyö ja siksi että käy katsomassa sivuilla. Minnuu houkuttelis enämpi ku näkis vähän sinnepäin hintaakin. Esim teidän ratkaisussa. Avoimempaa. Vaikkakin ymmärrän ettei näy. 🙂

Mutta siis vau näköinen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 30 maaliskuun, 2018 - 9:10 pm

Hei! Tässä on hinnat selkeästi esillä, meidän malli on 16900 ja siihen kuuluu ihan kaikki tuota tuvan kevyttakkaa myöten ?? täältä löytyy vielä tarkat tiedot: https://www.newsauna.fi/sauna16

Reply
Noora / Villakoiria ja kissankarvaa 3 huhtikuun, 2018 - 2:21 pm

Hyvältä näyttää! ??

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 4 huhtikuun, 2018 - 9:37 pm

Kiitos Noora <3

Reply
Mervi 7 elokuun, 2021 - 5:48 am

Hei, löysin netistä kuvan mökkisaunastanne. Minua kiinnostaisi tämä saunan kaunis lautalattia ja mikä sen rakenne on?
Onko lattia lämpöeristetty? Miten lattia on toiminut käytännössä?

Ihana mökki teillä, kiva seurata sinun blogia 🙂

Reply
Kerttu 10 heinäkuun, 2023 - 8:29 am

Hei! Sauna on NewSaunan 16 neliöinen, löydät kaikki tiedot täältä: https://newsauna.fi/moderni-pihasauna/

Reply
Tanja 10 heinäkuun, 2023 - 4:25 am

Moi, haluaisin tietää mikä tämän ulkoväri on?

Reply
Kerttu 10 heinäkuun, 2023 - 8:28 am Reply

Jätä kommentti