Lapsiperheen unelmaristeily

by Kerttu

Millainen on lapsiperheen unelmaristeily? Meidän perheemme ei ole pahemmin risteilylaivoilla seilannut, viimeksi nukuimme laivalla yön yli kolme vuotta sitten, kun matkasimme oman auton kanssa muutaman päivän reissulle Kolmårdeniin. Ajatus ahtaasta hytistä ja  humalaisista kanssamatkustajista olivat piirtyneet vahvasti mieleen opiskeluaikojen bilereissuilta. Näitä pölyttyneitä mielikuvia lähdimme tuulettamaan Silja Linen kutsusta uudistuneelle Silja Symphonylle.

IMG_8926

Heti laivaan astuttua  meidät otti vastaan elävä musiikki ja hymyilevä henkilökunta. Uudistettu laiva näytti tyylikkäältä ja raikkaalta ja lähdimme viemään matkatavaramme 11. kerroksen De luxe-hyttiin. Tässä 14 m2 hytissä mahtui kolmihenkinen perheemme mukavasti matkustamaan. Nukkumispaikkoina oli parisänky sekä tyttärelle sohvalle pedattu vuode. Meidän hyttimme ikkunasta näkyi Promenadille. Hytistä ei ole kuvia, koska jokainen lapsen kanssa matkustava tietää, miltä tilassa näyttää noin minuutin jälkeen majoittumisesta, kun kaikki tavarat on kotoisasti levitetty ympäriinsä 😀

IMG_8869

Reissu alkoi bloggaajaporukkamme lyhyellä yhteisellä tervetulotilaisuudella. No mutta Harri Hyljehän se siellä oli ensimmäisenä vastassa ja sai osakseen suuret halaukset! Vaikka viisivuotiaamme jo hoksaa, että kyseessä on satuhahmo puvussaan, hän silti eläytyy ihan täysillä.

IMG_9073

Uudistuneen Silja Land-leikkipaikan suunnittelussa on kuunneltu parhaita asiantuntijoita eli lapsia. Lähes 300 neliön leikkipaikka onkin toiminnallisesti ja visuaalisesti viehättävä sekä lasten että aikuisten mielestä.

IMG_9075

Lasten ideoista on on toteutettu mm. kiipeilypuu, Harri Hylkeen pesä, maalausseinä, Lego-työpaja,  leikkitalo ja pallomeret sekä isommille että pienemmille. Tämä on loistava uudistus, sillä muistan silloin edellisellä reissulla pelänneeni kaksivuotiaan puolesta, kun pallomeressä oli isoimmilla lapsilla aika paljon rajumpi meno.

IMG_8943

Sisustuksen ja arkkitehtuurin ystävänä kiinnitin huomiota tilojen toiminnalliseen jaotteluun. Väliseinät pitivät melutason kurissa, mutta siitä huolimatta leikkipaikka on suunniteltu niin, että vanhempien on helppoa katsoa lastensa perään. Aikuisille on myös mukavasti istumapaikkoja tarjolla.

IMG_8939

Kalusteisiin on myös kiinnitetty huomiota ja oli hauska löytää leikkipaikasta Artekin muumi-huonekaluja, junior-kokoisia Panton-tuoleja sekä Fatboyn mukavia istuimia.

IMG_8880

Parasta tietysti olivat Muumin ja Pikku Myyn vierailut. Vaikka olimme viikonloppuna liikenteessä, ei leikkipaikka päässyt liiaksi ruuhkautumaan. Satuhahmoilla oli aikaa lapsille; kuvassa neitimme esittelee uutta taitoaan eli kengännauhojen solmimista.

IMG_8945

Jos leikkipaikka ja satuhahmot tekevät ison osan lapsen unelmaristeilystä, itselleni merkityksellistä on hyvä ruoka. Uusitulla laivalla on sushi-ravintola, jonka kävimme porukalla testaamassa. Raskaudesta johtuen söin vain kasvis-sushia, mutta mieheni ja muu matkaseurue kyllä kehuivat muutkin makuelämykset.

IMG_8908

Lapset oli huomioitu hienosti ja heille oli katettu tätä iltaa varten oma buffet. Matkalla mukana ollut Magicpoksin Maj perheineen kävi syömässä myös seuraavana iltana sushia ja silloin he olivat saaneet tilattua lastenruuat vastapäisestä ravintolasta. Tässäpä vinkki sushia rakastaville perheille, jos lapset haluavat kuitenkin syödä jotain muuta.

IMG_8910

Kiinnitin huomiota erityisen hyvään ja ystävälliseen palveluun kaikkialla; taxfreessä, kokouskannella, lasten leikkipaikassa ja ravintoloissa. Hyvä palvelu on iso osa matkaelämystä.

IMG_8915

Kyllä meitä ruualla hemmoteltiin muutenkin ja oli ihanaa astua valmiiseeen pöytään. Iso osa arjesta irroittautumista on se, että ei tarvitse kokata, kattaa tai siivota jälkiään 🙂

IMG_9111

Vietimme päivän Tukholmassa, josta kirjoittelinkin jo tarkemmin Designia Tukholmasta ja tarinan opetus -postauksessa.

IMG_9115

Sunnuntaiaamuna herätimme isin kaksiääniseen lauluun ja annoimme isänpäivälahjat. Uskon, että koko perheelle paras isänpäivälahja oli muutama yhteinen kiireetön päivä. Laivassa sitä ollaan ihan fyysisestikin lähellä toisiaan ja hyvää tekee myös se, että nettiyhteys ei aina pelitä. Ollaan yhdessä, kuullaan mitä toinen oikeasti sanoo ja eletään hetkessä. Kenelläkään kun ei ole kiire minnekään.

IMG_8956

Illat laivalla kruunasi mikäs muukaan kuin muumidisko. Tanssilattian täyttyessä metrin mittaisista joraajista, on aikuistenkin hymy herkässä. Kun ajatellaan lapsiperheen unelmaristeilyä, voi sen kiteyttää yksinkertaisesti: ”Kun lapset viihtyvät, aikuisetkin viihtyvät”.

IMG_8937

Ja kun tanssimuuvit on hiottu parketilla, voi pistää tanssiksi vaikka hissiä odotellessa!

IMG_9099

Teimme pieniä ostoksia laivalta, kosmetiikkaosasto kauniine purnukoineen oli sekä äidin että tyttären mieleen. Meistä tuntui, että kahden päivän risteily meni todella nopeasti! Promenadilla oli kauppoja, jossa emme ehtineet vierailla olleenkaan.

IMG_8952

Kun kysyin tyttäreltä, mikä oli reissussa parasta, vastaus tuli nopeasti: leikkipaikka, satuhahmot, muumidisko, marsu-pehmolelun ostaminen sekä huijaritaksi, heh.

IMG_8899

Kiitokset Silja Linelle mukavasta matkasta ja bloggaajaporukalle seurasta! Nyt on taas jotain, mitä muistella!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

-Maiju 13 marraskuun, 2014 - 5:19 pm

Hei, joko en osaa käyttää divaaniblogia mutta en löydä mistään hakuosiota, joka mielestäni olisi enemmänkin kuin tervetullut (vink vink ;)) niinpä joudun kysymään ohi otsikon aiheen keittiön tuoleistanne, vanhoista sellaisista, mustista, muistaakseni Iskusta hankituista. Mahtaako olla tuolin nimi vielä muistissa? Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

Reply
modernistikodikas 13 marraskuun, 2014 - 7:41 pm

Moikka Maiju! Hakutoiminto olisi kyllä kätevä, pitää tiedustella jos sellaisen blogiin saisin. Tuolimme olivat Iskun Torinot, tosin juuri sitä mallia ei taida olla tällä hetkellä saatavilla. Nyt myynnissä on Torino II -tuolit, jotka ovat kooltaan pienemmät, eikä aitoa nahkaa.

Reply

Jätä kommentti