Vaatekaapin lempparit: 3 x kotimainen mekko

by Kerttu
Vaatekaapin lempparit: 3 x kotimainen mekko
Vaatekaapin lempparit: 3 x kotimainen mekko

Kiva kun sain niin paljon positiivista palautetta Vaatekaapin lempparit-postaussarjan aloituksesta, nyt on mukava jatkaa. Tällä kertaa sukelletaan ehdottomasti kesäasun ykkösiin ja omiin suosikkeihini sekä arjessa että juhlassa.

Mekot. Rakastan niitä monestakin syystä:
– helppous, ylä- ja alaosa samassa
– mukavuus, hyvin istuva mekko on aina mukava valinta
– monikäyttöisyys, mekossa voi tehdä melkein kaikkea, paitsi urheilla (ellei vaikka pelaa golfia tai tennistä, jolloin mekko olisi taas aivan ihana valinta!)

Tällä kertaa kaivoin kaapista kolme kotimaista mekkosuosikkiani:

Uhana Design on ollut tänä keväänä otsikoissa, kun Sanna Marin poseerasi tamperelaisbrändin mekossa Voguessa. Minulla on ollut aikaisemmin kuosillisia silkkivaatteita Uhanalta, mutta tänä keväänä ostin tämän klassisen Calm Dress Dark Inkmallin.

Tämä malli on todella monikäyttöinen ja uskon sen saavan käyttöä ympäri vuoden myös työasuna sukkahousujen ja neuleen kanssa. Näin kesällä ei tarvitse kuin vetää ballerinat jalkaan ja on valmis minne vain! Mekossa on  laskokset edessä ja takana sekä taskut sivuilla, sivusaumassa on piilovetoketju.

Meko juju on siinä, että v-aukko onkin selkäpuolella. Mielestäni tämä on kaunis yksityiskohta.  Kangas on sävyltään syvän tummansininen ja puuvillakangas on jämäkkää ja mukavaa.

Uhana Designin arvoja ovat oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, vastuullisuus ja rohkean kauneuden vaaliminen.

 

Kaikon Rose Yard-mekko on ollut koronakevään piristys ja yksi käytetyimpiä vaatteitani etätyön aikana.  Mekon malli in hyvin rento ja yläosa t-paitamainen. Vyö antaa mekolle ilmettä ja varmistaa hyvän istuvuuden.

Materiaali on 95 % luomupuuvillaan ja 5 % elastaania, joka tekee vaatteesta pehmeän ja joustavan. Monikäyttöisyyden ovat huomanneet muutkin, sillä mekko on tällä hetkellä loppuunmyyty.

Kaiko syntyi kolme vuotta sitten ja yritys on saanut alkunsa halusta tehdä hyvää muodin avulla. Eettisyys ja sosiaalinen vastuu on  koko toiminnan ydin ja yritys ohjaa jokaisen myydyn tuotteen voitosta 7% kehitysmaiden naisten kouluttamiseen.

Ommellinen on jyväskyläläinen yritys, jonka toiminnan ytimessä on kotimaisuus, käsityö ja laatu. Vaikka yritys on tunnettu värikkäistä kuoseistaa, löytyy valikoimasta paljon vaihtoehtoja myös klassiseen makuun.

Luottomekko on yksi tämän vuoden uutuuksia ja myös omia suosikkejani. Siinä on holkkihihat, pyöreä pääntie, leveä vyö ja nilkkapituinen helma. Helman vasemmalla puolella halkio. Mekko on mitoitukseltaan rento ja koon valinnalla voit vaikuttaa sen istuvuuteen.

Luottomekko on helpompi kuin maksimekko, sillä nilkkapituisuus ja halkio tekevät siitä helpon ja kevyen liikkua. Minulla on musta, mutta kuosivaihtoehtoja on todella monia.

Ommellinen on ystäväni Liisan yritys tänä koronakeväänä olen saanut olla tiiviimmin mukana sen toiminnassa viestinnässä auttaen. On ollut upeaa nähdä, millä intensiteetillä ja sydämellä tuotteet valmistetaan.

 

Näissä mekoissa vietän aika ison osan kesästäni: helppoja, mukavia ja kauniita. Jokainen postauksen mekosta on vähän eri menoon ja tyyliin sopiva, joten omaa yhtä suosikkia on mahdotonta nostaa. Eikä onneksi tarvitsekaan; kotimaisia ja laadukkaita vaatteita saa olla kaapissa useita.

Kuvat: Maru Hautala 


Vaatekaapin lemppari-sarjan tavoitteena on vähentää ”ei mitään puettavaa” – päiviä. 

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Tuuli 14 kesäkuun, 2020 - 7:12 pm

Hyvä mekko on kyllä vastustamaton. Ja mitä olisi helpompi käyttää, kun ei tarvitse miettiä yläosan sopivuutta. Uhana designilla on kyllä ihania vaatteita, nytkin ostoslistalla olisi sieltä mekko, kun liike on taas auki ja pääsee käymään sovittamassa sitä. Olin kyllä löytänyt sen jo ennen kuin tajusin, että Sanna Marinilla taitaa olla suunnilleen Uhanan koko valikoima vaatekaapissaan😁

Reply
Kerttu 17 kesäkuun, 2020 - 7:01 am

Moikka Tuuli! Olen tosi iloinen, että meidän huippupoliitikot edustavat suomalaisissa designvaatteissa, yhdenlaista arvojohtamista sekin. On meillä vaan upeita brändejä Suomessa <3

Reply
Jasmin 16 kesäkuun, 2020 - 5:57 am

Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Reply
Kerttu 17 kesäkuun, 2020 - 7:04 am

Moikka!

Kyllä luen. Osa bloggaajista on ystäviä, joten heidän postaukset tulee luettua lähes aina. Minua koukuttaa blogiin yleensä kauniit kuvat tai mukaansa tempaava teksti tai sitten selkeä lisäarvo, jota saan: tietoa, insporaatiota, tutoriaaleja, reseptejä, alekoodeja tms. Minusta on myös mukavaa lukea eri bloggaajien kokemuksia tuotteista tai palveluista ennen ostopäätöstä. Eli monen asian summa on se, että jää lukijaksi, harvemmin myöskään mikään kovin tietoinen päätös. Joihinkin blogeihin sitä vaan palaa aina uudelleen <3

Reply

Jätä kommentti