Vaatekaapin lempparit: täydellinen t-paita

by Kerttu
Täydellinen t-paita – asukriisit ratkaistu

Minulla on käynnissä vaatekaapin läpikäynti, tarkoituksena luopua turhasta ja rakentaa sellainen kokonaisuus, joka vähentää ”ei mitään puettavaa”-päiviä. Ajattelin samalla elvytellä tyylijuttuja myös täällä blogissa Vaatekaapin lempparit-teemalla, jossa nostan esille suosikkejani.

Täydellinen t-paita – asukriisit ratkaistu

10 ihan kivaa vai yksi täydellinen t-paita?

Niin helppo vastata. Olen täydellisen kyllätynyt huonoon laatuun, virttyneisiin ja kaapissa mystisesti nukkaantuviin, kutistuviin ja venähtäviin vaatteisiin.  Vaikka lompakolla olisi varaa vitosen paitaan, siihen ei kuitenkaan ole siihen varaa eettisesti tai ekologisesti.

Suomalainen, vastuullinen t-paita. Hinta 65 euroa. Onhan se paljon peruspaidasta, mutta kerron miksi se kannattaa maksaa. Se paita on täydellinen. Istuu päällä kuin nakutettu, ei näy läpi. Yksikään sauma ei kierrä, eivätkä langat repsota. Se sopii aina ja kaiken kanssa ja saa sinut näyttämään hyvältä. Voit pestä ja pitää paitaa, rakastaa loppuun saakka.

Yle julkaisi hetki sitten artikkelin, jossa kotimaiset vaatevalmistajat avaavat, miksi vaate maksaa sen mitä maksaa ja mistä hinta muodostuu.  – Myyntihinta jakautuu muun muassa brändin, jälleenmyyjän, verojen ja valmistuksen kesken. Kuluttaja voi vaikuttaa tähän taloustilanteeseen sillä, että suosii suomalaisia yrityksiä, kertoo Suomen Tekstiili & muoti ry:n tilasto- ja tietoasiantuntija Hanne Mikkonen.

Ostin Arelan t-paidan Koto Designmarketista ja sen jälkeen ei ole ollut yhtään asukriisiä. Se sopii nimittäin kaiken kanssa ja  mikä parasta, saa olon mukavaksi. Ehdottomasti siis yksi vaatekaapin peruspilareista.

Ihanat kesähousut ovat Yellow`sta ja niiden merkki in InWear. On ollut ilo tehdä muutama kesävaatehankinta nimenomaan yrittäjävetoisista kivijalkaliikkeistä.

 

Kiinnostavatko teitä sisustuksen lisäksi myös tyylijutut silloin tällöin?

Saatat pitää myös

8 Kommentit

Anita Rantanen 30 toukokuun, 2020 - 9:05 am

Ehdottomasti kiinnostaa?
Parasta on lukea juuri käyttökokemuksia ja sitä kautta bongata oikeasti laadukkaat tuotteet. Liian usein käy niin, että kuvittelet hinnan perusteella hankkivasi laadukkaan pitkä-ikäisen luottovaatteen, mutta käytössä tulee ikäviä yllätyksiä. Laitetaan siis kokemukset jakoon ja niistä hyötyy kaikki.

Reply
neito 30 toukokuun, 2020 - 1:58 pm

Kiinnostaa! Nimenomaan pitkäikäisemmät hankinnat. Hintavampien osalta kiinnostaa nimenomaan se, että ovatko hintansa väärtejä. Hinta kun ei aina kerro kestävyyttä.

Reply
Ee 30 toukokuun, 2020 - 5:08 pm

Kiinnostaa, ehdottomasti.

Reply
Päivi 30 toukokuun, 2020 - 6:34 pm

Ehdottomasti kiinnostaa tyylijutut, mielellään sinun vinkkejäsi katselen!

Reply
Tiina 31 toukokuun, 2020 - 6:08 am

Kyllä kiinnostaa! Mun t-paita suosikki on Nanson Tasku. Se täyttää samat kriteerit: Ei näy läpi, pysyy hyvänä pesusta toiseen eikä saumat kierrä. Tasku tuo vielä kivan pienen twistin. Hinta n. 30€.

Reply
Annukka 31 toukokuun, 2020 - 12:58 pm

Kuvien vaatesetti näyttää kyllä tosi hyvältä! ?
Pitääpä tsekata toi Arelan t-paita, sillä valkoinen teeppari on mullakin vaatekaapin kulmakivi ja olen ehdottomasti itsekin sen kannalla, että vähemmän, mutta laadukkaampaa. Kiitos vinkistä! ☺️

Reply
Tuuli 31 toukokuun, 2020 - 2:58 pm

Onpa tosi kiva asukuva, ihanan kesäinen. Voisin kyllä maksaa 65 € valkoisesta t-paidasta, jos se olisi laadukas ja istuisi hyvin ja kaula aukko olisi juuri sopiva. Täytyykin kokeilla tuota Arelan versiota, näyttää kyllä sinulla todella hyvältä. Valitettavasti aina hinta ei korreloi laadun kanssa, joskus on joku ketjuliikkeen paita kestänyt ja kestänyt, mutta joku hintavampi mennyt huonoksi nopeasti.

Reply
Heidi H 7 kesäkuun, 2020 - 11:35 am

Muistetaan myös (erityisesti me jyväskyläläiset) meidän oma Riva Clothing. https://www.rivaclothing.com/

Reply

Jätä kommentti