Virtuaaliset Asuntomessut maksutta

by Kerttu
Virtuaaliset asuntomessut avaa ovet taloihin maksutta
Virtuaaliset asuntomessut avaa ovet taloihin maksutta

Testaan uutta ominaisuutta. Nyt voit myös kuunnella postauksen: 

Asuntomessut Tuusulassa on nyt päättyneet ja asukkaat pääsevät siivoamaan ja pintaremontoimaan kotiaan ennen muuttoaan. Pitkä odotus on heillä ollutkin, sillä korona siirsi messujen ajankohtaa kuukaudella. Nyt kuitenkin kaikki vaiva ja vartominen palkitaan ja kohteet muuttuvat kodeiksi.

Erikoinen vuosi ja kehittynyt digitalisaatio on tuonut jotain aivan uutta messujen jälkimarkkinointiin.  Nyt kohteet avaavat vielä kerran ovensa, tällä kertaa virtuaalisesti. Tämä on loistava idea!

Pohjapiirrokset ovat selkeästi esillä ja nyt voi seikkailla huoneesta toiseen. Ihan kaikki kohteet eivät ole mukana, mutta mainiot 33 kotia kuitenkin. Virtuaalisella kierroksella voi kuvitella itsensä liikkumassa talossa.

Parhaimmillaan virtuaaliset Asuntomessut ovat silloin, jos on päässyt vierailemaan paikan päällä ja haluaa päästä vielä palaamaan suosikkitalojensa sisustukseen tai muihin yksityiskohtiin.

Usein Asuntomessuilla tulee pieni ähky kaikesta näkemästään ja kokemastaan. Talot saattavat mennä mielessä jo sekaisin, eikä enää muistakaan, mistä jokin ihana tai inspiroiva ratkaisu löytyy. Virtuaalikierroksella on mukava palata itseä kiinnostavien asioiden pariin.

Toivon kuitenkin, että tulevaisuutta eivät ole vain verkon kautta tapahtuvat vierailut, vaan vielä pääsisimme nauttimaan kodeista ja niiden tunnelmasta paikan päälle.

Joka vuosi messutalojen joukosta löytyy pari yllättäjää, jotka eivät välttämättä kuvissa ole päässyt oikeuksiinsa, mutta nimenomaan tunnelma paikan päällä hurmaa. Tätä fiilistä on vaikeaa viedä verkkoon.

Itse sukelsin ensimmäisenä virtuaaliselle vierailulle Hevi kivitalo Lumitiikeriin, joka teki minuun messuilla suuren vaikutuksen. Laura Seppäsen sisustus toimii niin livenä, kuvissa kuin virtuaalisella kierroksellakin.

Hyvän messukohteen tunnistaa siitä, että siellä käyminen jättää jäljen. Jonkin sellaisen tunteen, että pikainen visiitti ei riitä, vaan haluaa nauttia lisää talon arkkitehtuurista, sisustuksesta, taiteesta tai tunnelmasta.

Hyvän messukohteen tunnistaa siitä, että siellä käyminen jättää jäljen.

Virtuaalisten Asuntomessujen sivusto on nyt ensimmäisen vaiheen testiversio ja palvelua kehitetään julkaisun jälkeen käyttäjäkokemusten ja palautteiden perusteella.  Tulevaisuuden visiona siintää messut, jotka tarjoavat yleisö monikanavaisen, ympärivuotisen ja vuorovaikutteisen asuntomessuelämyksen.

Olen pari vuotta sitten sitten kritisoinut messuja pienestä jämähtämisestä ja kaivannut rohkeampaa otetta. Pohdin, että Asuntomessut voisivat olla vielä enemmän asumisen ja lifestylen showroom.

Matkaa vielä kokonaisvaltaiseen elämykseen on hieman, mutta suunta on ehdottomasti oikea. Sen sijaan, että näen messuilla keittiön,  haluaisin nähdä kokonaisen elämän siellä. Tässä avainasemassa on myös se, että talon arkkitehtuuri  ja sen sisustus kohtaavat, kuten vaikka tässä yhdessä suosikkikohteessani Lumitiikerissä on.

Messuilla kiertäessäni, kuvia katsellessa tai nyt virtuaalivierailulla haluan tuntea kahvin tuoksun keittiössä ja nähdä itseni hipsimässä pellavaisessa kylpytakissa paikalle. Asuntomessut ovat parhaimmillaan pala fantasiaa.

Kevään ja kesän aikana Asuntomessuorganisaatio joutui virittämään messutapahtuman toteutuksen uuteen malliin ja nyt vielä saimme kaupan päälle virtuaalivierailut. Asuntomessujen 50-vuotisjuhlavuodesta tuli todella poikkeuksellinen, mutta lopulta onnistunut kokonaisuus. Kävijän ja Asuntomessufanin näkökulmasta lausun ison kiitoksen.

Virtuaaliset Asuntomessut löytyvät TÄÄLTÄ, ota kuppi kahvia ja nauti ihanista kodeista.


Muita kuunneltavissa olevia postauksia: 
Keskeneräisyyden sietäminen – luota prosessiin
Venetsialaiset ja palanen sydäntä muulla 

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Kerstin 3 syyskuun, 2020 - 5:52 am

Hei, tämä kommentti ei varsinaisesti liity asuntomessuihin (vaikka Tuusulan vieressä asunkin 🙂 ) , mutta olisin kaivannut neuvoa mattoasiassa. Onko sinulla edelleen käytössä VM Carpetin Hattara matto valkoisena? Olen tätä meille miettimässä ja kolme asiaa mietityttää. Ensimmäinen eli tärkein, onko matto helppo imuroida? Nykyinen matto on sellainen vastarannankiiski imuroinnin suhteen, että hikipinnassa saa sitä imurilla hinkata. Siivouspäivän painajainen 🙂 Toinen asia, lähteekö matosta nukkaa? Nykyinen nukkaa vaatteet välittömästi, jos matolle levähdät. Ja viimeinen juttu, miten puhtaana tämä matto on pysynyt? Valkoinen kun tuntuu niin aralta väriltä, mutta on oikeastaan meille se ainoa vaihtoehto, koska muuten väritykestä tulee liian villi muiden huonekalujen kanssa.

Kiitos paljon jo etukäteen, jos viitsit auttaa ja vastata. Ihana blogi ja koti ja mökki teillä 🙂

Reply
Maariska 3 syyskuun, 2020 - 7:36 am

On kyllä hyvä asia, että asuntomessut uudistuvat ja virtuaalikierroksia on mahdollista käydä myös kotisohvalta käsin. Asuntomessuilla tulee kyllä juuri tuo ”ähky” jossain vaiheessa, minkä jälkeen kauniit yksityiskohdat eivät enää pistä silmään ja paljon jää ”näkemättä”. Hyvällä intensiteetillä menee itsellä ainakin vain ensimmäiset talokierrokset, ellei sitten sulje tietoisesti osaa sisustuksesta pois ja keskity esimerkiksi olohuoneisiin ja keittiöihin yms. Esimerkiksi pihat ovat jo itsessään niin hienoja, että pelkästään niiden kiertämisestä ja yksityiskohtaisesta tarkastelusta voi tulla jo ähky.

Reply

Jätä kommentti