Viikonloppu taiottu taloon

by Kerttu

En halua olla ihminen, joka odottaa vain viikonloppua. Elämää on seitsemän päivää viikossa, mutta pakkohan se on myöntää, että keskimäärin ne viisi päivää ovat aika paljon kiireisempiä kuin ne kaksi muuta. Työ on ilo ja juuri siksi viikonloppu tuntuukin niin hyvältä: on aikaa perheelle, kodille, ystäville ja myös itselle. 

Kotiviikonloppuun kuuluu muutama rutiini, jonka avulla siirtymä aktiivisestä työtahdista siirtyy leppoisampaan viikonloppufiiksen. Harmikseni kukkakimppu jäi ostamatta, kun lähikauppa myi neilikoiden ja ruusujen sijaan ”eioota”. Onneksi viime viikonlopun sitkeät jättineilikat sinnittelevät vielä tämän viikonlopun yli. Hassulla tavalla muutaman euron leikkokukkakimpulla on tärkeä merkitys. Kotiin päästyäni virittelen kynttilöihin tulet ja tällä kertaa sytytin myös takan. Sen tuoma lämpö ja valo auttavat rentoutumaan ja tulen luodessa rauhallista tunnelmaa. 

Hugo se tietää paikkansa: siellä missä on lämmintä, pehmeää ja hyvät näköalat. Pienelle koiralle sopii mainiosti isot lähes lattiaan saakka ulottuvat ikkunat, joista voi tarkkailla naapureiden liikkeitä. Taidan ottaa oppia Hugolta ja etsiä itselleni paikan ihan samoilla kriteereillä 😉
Leppoisaa viikonloppua ja kiitos, että olet siellä!

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Anne 25 lokakuun, 2013 - 6:28 pm

Kylläpä aika tutulta kuulosti 🙂 yleensä itsekin ostan pe kukkia – ja kynttilät ja tulet takkaan on ihan ehdoton juttu 🙂 tosin meillä taitaa olla tulet takassa joka päivä.
Perjantai on ihan ehdottomasti viikon paras päivä – mutta pyrin itsekin siihen , ettei se viikko mene perjantaita odotellessa – ihan mukavaa on arki, mutta välillä väsyttää. Perjantaina on se fiilis , ettei ”tarvitse herätyskelloa ” — vaikka herään silti yhtä aikaisin kuin arkenakin – mutta tietoisuus ,ettei ole pakko – riittää…saa palata kahvikupin kans sänkyyn :)) ja venyä ja vanua vaikka miten jos siltä tuntuu.. Huvittaa silti kun alkaa olla syysloma ohi..että joka aamu on herätty klo 6.00 pintaan (paitsi 14v) ..ja touhua on riittänyt… mutta kun on saanut itse aikatauluttaa niin se on luksusta – ja sama koskee viikonloppuja. . . Eli oikein mukavaa viikonloppua sinulle ja kaikille muillekin – jokaiselle sen näköistä mikä itsestä parhaalta tuntuu.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 lokakuun, 2013 - 4:07 pm

Moikka Anne! Se on juuri parasta: vaikka tekisi ihan täsmälleen samoja asioita kuin arkena, mutta silti saa tehdä omaa aikataulun ja tahdin mukaan 🙂 Lomalla sitä vasta kiire monesti onkin 😀 Ihanaa viikonlopun jatkoa!

Reply
Tinttu 25 lokakuun, 2013 - 7:27 pm

Ihana tunnelma ja edelleen ihastelen tuota Woodnotesia – on se vaan hieno! Mulla viikonlopun rutiinit ovat torstai-illan suursiivous (perjantaina on ihana tulla puhtaaseen kotiin ja aloittaa viikonloppu), perjantain markettikeikalla ostetut leikkokukat, kuppi kahvia ja suklaapatukka! Mukavaa viikonloppua sulle!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 lokakuun, 2013 - 4:09 pm

Kiitos Tinttu! Minä ehdin harvoin tehdä siivouksia kokoonaan viikolla ja kyllä tänäänkin on rätti heilunut. Mutta kiva se o touhuilla, kun ei iso kiire mihinkään 🙂

Reply
Irina - White & Fresh 25 lokakuun, 2013 - 8:08 pm

Hugo: Kukkulan kuningas. 🙂 Aurinkoista viikonloppua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 26 lokakuun, 2013 - 4:09 pm

Heh, se onkin omasta mielestään todellinen kuningas 😉

Reply
Elli 26 lokakuun, 2013 - 7:24 pm

Kosteassa, mutta lämpimässä Helsingin ilmanalassa jälleen. Kotiin päästyäni sytytän kynttilät ja ihan pikkuisen kuuntelen salaa yhtä joululevyä. Pohjoisen talvi ja tekemäni lumilyhdyn tuike sai tunnelmoijan sydämen syttymään.

Lämpöistä ja lokoisaa lauantai-iltaa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 lokakuun, 2013 - 10:45 am

Pohjoisessa taisi ollakin jo ihan talvi? Minä en anna vielä lupaa itselleni joulufiilistelyyn, sillä en halua kuluttaa joulua loppuun ennen aikojaan 😉 Mukavaa sunnuntaita sinne!

Reply

Jätä kommentti