Sisustuskahvilan brunssi

by Kerttu
Yhteistyössä De Cafe, postaus sisältää alennuskoodin
Arki on usein yhtä haipakkaa. Vauhdikkaan työpäivän keskellä oivan tauon tarjoaa lounas, jonka nautin yleensä työpaikan ruokalassa tai mieleisessä salaattipaikassa. Kriteereinä ovat nopeus, helppous ja herkullisuus. Jyväskylän keskustassa Torikeskuksessa sijaitseva De Cafe on ollut suosikkilounaspaikkani jo vuosia ja olen ihan heikkona sen kanacaesar-salaattiin. 

Pääkaupunkiseudulla hyvinvoiva brunssikulttuuri on pikkuhiljaa rantautumassa myös Keski-Suomeen. Sain kutsun De Cafen brunssille ja niipä pakkasimme eräänä sateisena sunnuntaina perheen autoon ja suuntasimme herkuttelemaan. Pöydät notkuivat salaateja, erilaisia piirakoita, croisantteja, kakkuja,  hedelmiä ja kaikenmaailman ihanuuksia. Kuumaa kahvia kaadettiin reilun kokoisiin mukeihin ja tunnelmassa oli taustamusiikkeineen jotain samaa fiilistä kuin pariisilaisessa katukahvilassa. 

De Cafen sunnuntaibrunsseilla on viikottain vaihtuva maateema ja maistelemaan pääsee esimerkiksi Meksikon, Ranskan, Espanjan, Kreikan ja Italian makuja. Lisäksi on tarjolla myös De Cafén oma menu.  
De Cafe on sisustuskahvila, josta voit ostaa vaikkapa juuri sen tuolin, jolla istut brunssiasi nautiskellen. Esillä on nyt pinnalla olevaa marokkolaisvaikutteista sisustusta esimerkiksi runsaan lyhtyvalikoiman muodossa. 

Itse kiinnitin huomiota erityisesti näyttäviin betonikalusteisiin. Valikoimassa on penkkejä, jakkaroita ja pöytiä ja hinnat olivat huomattavasti maltillisemmat kuin muutamien kilpailijoiden samankaltaiset tuotteet. Haluaisimme sisäänkäynnin yhteyteen ronskin betonipenkin, joka ei turhia koreile. Nyt tiedän, mistä sitä kannattaa tiedustella. 
Vietimme rennonleppoisan sunnuntaihetken herkutellen ja neljävuotiaskin jaksoi istua kärsivällisesti uusien makujen äärellä. Tässä on muuten hyvä vaihtoehto isänpäivälle, sillä silloin on isien kunniaksi erikoisbrunssi (29 e). Normaalihinnaltaan  brunssi  on aikuiselta 19 euroa. 
Jos vesi herahti kielelle, mainitse kassalla lukevasi Modernisti Kodikasta, niin saat 15 % alennuksen. Pöytiä voi (ja kannattaa) varata, kattauksia on klo 12 ja klo 14. Kiitokset De Cefelle herkkuelämyksestä ja visuaalisesti viehättävästä kahvilakokemuksesta.


Kuuluvatko brunssit kotona tai  ravintolassa sinun viikonloppuohjelmaan? 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

SanMa 24 lokakuun, 2013 - 11:11 pm

Tuo kahvila on kiva, mutta harmillisesti vähän piilossa, varsinkin nyt, kun Torikeskuksesta on lähtenyt paljon kauppoja. Pitääpä yrittää löytää seuraavan kerran tie sinne, se on mukavan persoonallinen toisin kun nämä ketjupaikat 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 lokakuun, 2013 - 5:39 pm

Minustakin on kiva suosia näitä pienempiä ja persoonallisempia paikkoja. Suosittelen piipahtamaan, se kanacesar-salaatti on niin herkku!

Reply
Tinttu 24 lokakuun, 2013 - 11:53 pm

Huh, miten tämä kahvila on mennyt minulta ihan kokonaan ohi…? Asun Jyväskylässä, enkä ole koskaan käynyt. Jospa ensi viikonloppuna tämä puute tulisi korjattua 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 lokakuun, 2013 - 5:40 pm

Suosittelen lämpimästi 🙂

Reply
Anonymous 25 lokakuun, 2013 - 12:21 am

Luin tästä ihanasta herkku-puodista jokin aika sitten toisen Jyväskyläläisen blogin pitäjän blogista 🙂 Nam, mitä herkkuja 🙂 Harmi kun asumme 200km päässä 😀
Ihana paikka 🙂 Arjen luxusta, kun saa istua sunnuntain kunniaksi valmiiseen pöytään 😉

Terv. Suvi

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 lokakuun, 2013 - 5:41 pm

Se on todellaista arjen luksusta! Ihana olla valmiissa pöydässä ja maistella makuja, joita ei tulisi itse kotona laitettua.

Reply
littleB 25 lokakuun, 2013 - 1:49 am

Oi, ihanuutta et aletaan saada brunssia täällä tuppulassakin! 🙂 Tää on asia mitä oon pitkään odottanut! Onko tuo alekoodi muuten vain brunssista vai muustakin?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 lokakuun, 2013 - 5:42 pm

Alekoodi koskee brunssia. Kannattaa kyllä käydä tutustumassa, oli jo aikakin saada brunssi myös tänne maakuntaan 🙂

Reply
Marjukka/Nuapurissa 25 lokakuun, 2013 - 8:21 am

Vihdoinkin brunssia tarjolla Jykylässä! Kuopioon kans kunnon brunssi. Kiitos! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 lokakuun, 2013 - 5:43 pm

Siinäpä mainio bisnesida myös Savvoon 😀

Reply
Viivi / Valkoinen Soihtu 25 lokakuun, 2013 - 8:27 am

Hitsit, tuolla pitäisi kyllä käydä!:) Näyttää ja kuulostaa herkulta:P

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 lokakuun, 2013 - 5:44 pm

Suosittelen! Ja marraskuussa pääsetkin sitten viimeistään 😉

Reply
Anonymous 25 lokakuun, 2013 - 9:42 am

Siis ei tälläisiä saa tänne laittaa. nälkä tuli heti! 😀 Herkullisen näköisiä salaatteja ja kakkuja, ja varmasti lähtisin tuonne brunssille, jos asuisimme lähempänä. Todellista arjen luxusta parhaimmillaa on istua valmiiseen ruokapöytään. Mulla on jo jouluruokakin ollut mielessä pari viikkoa, mitenkähän sitä selviää vielä muutaman kuukauden! 😉
Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 25 lokakuun, 2013 - 5:45 pm

Tiedetään, ruokakuvien katsominen nälkäisenä on suorastaan kidutusta 😀 Vai jouluruoka, minä en ole vielä ajatustakaan suonut niin kauaksi. Pitäisiköhän alkaa aktivoitumaan? 🙂

Reply
Stellina 26 lokakuun, 2013 - 11:09 pm

Kiitos kovasti vinkistä! Enpä tiennyt, että heilläkin on tarjollla brunssia! Ihana saada Jyväskyläänkin brunssipaikkoja 🙂 Me harrastetaan silloin tällöin kotibrunsseja, viimeksi tänä aamuna aviomiehen kanssa ja ensi viikolla ystävien kanssa. Mutta kahvilassakin on tosi kiva käydä, se on ihanaa luksusta. Tuo De Cafe on kyllä kiva paikka, siellä on ihana tunnelma. Tuntuu tosiaan kuin siirtyisi aivan toiseen paikkaan 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 27 lokakuun, 2013 - 10:34 am

Kiva, että vinkki tuli tarpeeseen 🙂 Kotibrunssitkin ovat hyviä, mutta onhan se aika luksusta, kun ei tarvitse itse kokata tai siivota!

Reply
kukkis 19 marraskuun, 2013 - 12:13 pm

Koskeeko tuo brunssi alekoodi kaikkia tuleviakin brunsseja vai vaan isänpäiväbrunssia?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 19 marraskuun, 2013 - 2:01 pm

Hei Kukkis! Alekoodi on voimassa, joten ei kun brunssille vaan!

Reply

Jätä kommentti