Väriä ja kerroksia olohuoneessa

by Kerttu
Woodnotes-maton esittelypostauksessa sain muutaman kommentin, jossa sanottiin olohuoneemme olevan liian harmaa. Totta se onkin, sohvaryhmän ympäristössä on vain valkoisen, harmaan ja mustan sävyjä. Mutta kun vähän laajentaa kuvakulmaa ja kääntää katsetta, huone saa ihan uudenlaisen katseenvangitsijan.

Ikean mustan senkin tilalle on tullut 1960-luvun lipasto ja sen päällä on todellinen väriläiskä; Riitta Uusitalon orkidea-puupiirros. Lipasto on hyvässä alkuperäiskunnossa, mutta ajattelin viedä sen kalustehoitolaan.  Mitään suurta maalausoperaatiota ei ole luvassa, mutta ehkäpä puupinnalle voi tehdä jonkinlaisen kevyen käsittelyn. 
Lipaston muotokieli on kevyt ja se tuo hauskaa kontrastia moderniin olohuone-keittiöön. Lipaston päällä on Bowers & Wilkinsin Air-telakka, jonka kautta meillä kuunnellaan musiikkia. Kontrastia tuo myös uuden tekniikan ja elämää nähneen lipaston yhdistäminen. Yki Nummen vuonna 1955 suunnittelema Modern art-valaisin taas sopii hyvin lipaston päälle, nämä kun ovat molemmat saman suunnittelun aikakautta. 

Ainakin väria ja tunnelmaa hillityn ja hallitun harmaan rinnalle tämä taulun ja  lipaston kaksikko tarjoaa.

Mitä pidät vanhasta lipastosta modernissa ympäristössä? Entä värikkäästä taulusta muuten minimalistisessa väripaletissa? 

Ps. Taas äänestetään, tällä kertaa inspiroivimpia blogeja Indiedaysin Blog Awardsissa. Modernisti Kodikas on mukana sisustusblogisarjassa. Äänestysohjeet, palkinnot ja muut lisätiedot löydät täältä.

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Tinttu 30 lokakuun, 2013 - 8:17 pm

Hieno uusi kuvakulma. Tykkään tosi paljon tuosta senkistä ja puupiirroksesta – tuovat kauniisti lämpöä sisustukseen!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:37 pm

Kiva kuulla! Minustakin ne sopivat yllättävän hyvin ollakseen niin erilaisia muun sisustuksen kanssa 🙂

Reply
nieinda 30 lokakuun, 2013 - 8:28 pm

Oh, olen odottanut postausta tästä lipastosta! Se tuo kyllä sopivan kontrastin uuden ja vanhan välillä. Sopii upeasti teille! Mummolassani on samanlainen lipasto muistaakseni ja olen sitä jo aiemmin ihastellut. Kyllä klassiset muodot pitävät pintansa ja sopivat monenlaiseen sisustukseen.:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:38 pm

Mummolle vaan ”vink vink”- että jos joskus malttaa lipastostaan luopua…!

Reply
Päivi Peltotien päästä 30 lokakuun, 2013 - 8:35 pm

Ehdottomasti hyvä juttu! Lipasto ja taulu sopivat kauniisti teidän olohuoneeseen : ) Persoonallisin koti syntyy (siis ihan vaan mun mielipide : ) kun on kerroksia ja kontrastia. Uutta ja vanhaa, modernia ja ripaus perinteisempää, kovaa ja pehmeää jne. Totta on, että näistä meidän kaikkien blogikuvista näyttäytyy vain yksi totuus – siksi olikin tosi kiva kun esittelit tätä ikkunaseinää lipaston kera. Sen mustan Ikean lipaston muistan aiemmin nähneenikin : ) Ja nyt lopetan tähän, etten taas ala rönsyillä näissä kommenteissa ; )

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:39 pm

Kiitos Päivi, mukava luulla! Ikean lipasto on makuuhuoneessa, yllättävän hyvin nämä tavarat vaan löytävät paikkansa 🙂

Reply
IMAGE black and white 30 lokakuun, 2013 - 8:36 pm

Jess! Toi lipasto on ihan nappi hankinta. Sopii erittäin kauniisti tuohon. Ja taulu myös. Tai no, ihan koko kombo. <3

Reply
IMAGE black and white 30 lokakuun, 2013 - 8:36 pm

Ja Hugo myös. <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 1 marraskuun, 2013 - 12:18 am

Oi kiitos IMAGE <3

Reply
Blondi 30 lokakuun, 2013 - 8:53 pm

Tosi hyvä väriläiskä! Tulee heti potkua huoneeseen, vaikka minä kyllä pidän tuosta valko-harmaa-musta-yhdistelmästä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:39 pm

Kiitos Blondi! En minäkään tuosta perusväripaletista luovu 🙂

Reply
Anonymous 30 lokakuun, 2013 - 9:11 pm

Hui miten villiä!!! Mä oon niin nauttinut ja kadehtinut, kun blogeissa on niin ihanan harmonisia koteja, ei missään mitään ylimääräistä tai sopimatonta……mutta itseasiassa tuo ”sopimattomuus” tekee siitä aika sopivan! Siis jotain särmää ja erilaista. Kaunista teillä on edelleen, vaikka tämmösen väripläjäyksen löit vasten kasvoja 🙂 Hyvä, hyvä!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:40 pm

Hih, olipas hauska kommentti! Mutta kiva siis, että tykkäät 🙂

Reply
Saija /Tasapainoa tavoitellen 30 lokakuun, 2013 - 9:29 pm

Ehdottomasti pitää olla kontrasteja minun mielestäni, muuten menee liian tylsäksi. Meillä kulkee perintökalusteita mukana jonkin verran ja tunnearvon lisäksi ne tekevät aina sisustuksesta omanlaisen, kun ne ovat ne meidän kalusteet. Näiden vanhojen tavaroiden ollessa nyt niin kovin in modernissa sisustuksessa pelkään vain hienoista kyllästymistä niihin omiinkin vanhoihin tavaroihin. Mutta onneksi niiden aika tulee kuitenkin aina takaisin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:40 pm

Älä pelkää, tunnearvoa ja omaa historiaan sisältäviin kaluisteisiin ei kyllästy. Trendit muuttuu, mutta tärkeät asiat säilyvät 🙂

Reply
Kaisa J 30 lokakuun, 2013 - 9:42 pm

Lipasto on tosiaan kaunis ja tuo mukavaa kerroksellisuutta (sehän tuntuu nyt olevan uusi muotisana sisustuksessa, hih) teidän olohuoneeseen. Itse en oikein tykkää tuon taideteoksen väreistä, mutta se johtuu vaan siitä, että mulla on jokin henkilökohtainen ongelma tuollaisen punaoranssin kanssa 🙂 Tuohon paikalleen ja ympäristöönsä teos sopii kuitenkin loistavasti. Viimeisen kuvan ”somiste” on kuitenkin mun lempparini <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:41 pm

Joo, kerroksellisuus on muotisana 😉 Minä aikoinaan ostin taulun ensimmäisestä oikeasta palkastani, siis valmistumisen jälkeen. Silloin halusin mahdollisimman räväkän taulun. Siitä saakka se on kulkenut mukanani.

Reply
Anne 30 lokakuun, 2013 - 10:18 pm

tosi kaunis – niin lipasto kuin taulukin ! vanhoissa huonekaluissa on elettyä elämää ja sopii kauniisti uuden ja vielä ehkä hengettömänkin kanssa (vaikka tosin kauniin ) vierelle. Mukavasti lyövät kättä toisilleen. Taulu on myös upea. Itse pidän juuri niin valkoisesta -mustasta ja harmaasta ja vastapainoksi sitten vahvoista väreistä- joten olipa minun juttuni tämä :)))

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:42 pm

Kiitos Anne, kiva kuulla!

Reply
Ruut 30 lokakuun, 2013 - 10:23 pm

tosi kivat, etenkin lipasto!! Tauluilla kyllä saa niin hyvin tuotua väriä muuten aika värittömäänkin ympäristöön, ehkä joku päivä itsekin ostan jonkun värikkään taulun (oman pikkuisen maalaukseni lisäksi 😉 ) .. ehkä 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:42 pm

Kiva kuulla Ruut! Sehän on vain parasta, jos osaa ja tykkää itse tehdä!

Reply
Onnen Omenia 30 lokakuun, 2013 - 10:49 pm

Älä ihmeellä tee lipastolle mitään, se on upea juuri tuollaisenaan! Itsekin olen jotain vastaavanlaista havitellut meille, mutta vielä ei ole sattunut sopivaa tulemaan vastaan. Modernissa pitää ehdottomasti mielestäni olla ripaus jotain muuta seassa, se tekee sisustuksesta paljon mielenkiintoisemman 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:44 pm

En siis muuta ilmettä, mutta ikäänkuin kunnostaisin sitä jollain kalustevahalla tai mitä ne lieneekään. Pidähän silmät auki, minä bongasin tämän ex-työkaverini myynti-ilmoituksesta Facebookista. Ja kaksikymppiä ei ollut paha sijoitus!

Reply
Jolindha 30 lokakuun, 2013 - 11:12 pm

Kauniita, niin lipasto kuin taulukin! Itse rakastan juuri tuon aikakauden huonekaluja, ja mielestäni ne passaavat vallan mainiosti modernin tyylin seuraksi. Juurikin sitä muodikasta kerroksellisuutta, särmää muuten harmoniselle sisustukselle. ♥

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:45 pm

Kiitos paljon, minäkin pidän tästä yhdistelmästä 🙂

Reply
Cherry 30 lokakuun, 2013 - 11:31 pm

”Liian harmaa”…. -_-” mitähän se joku höpäjää, liian harmaa olis, jos kaikki olis TÄYSIN samaa harmaata, lattia, seinät, sohva, tyynyt ja kattokin vielä. 😀

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:47 pm

Heh, joo eihän täällä ihan vielä edes ole täysin harmaata 😀 Mutta ymmärsin kyllä pointin. Toisaalta, minä pidän harmaasta sisustuksessa; helppo pohja lähes kaikelle!

Reply
Liina / VillaILONA 30 lokakuun, 2013 - 11:58 pm

Tykkään kovasti! Lämmin puun sävy tuo kivasti lämpöä kylmien sävyjen joukkoon. Tykkään myös tuosta uuden ja vanhan, modernin ja klassisen yhdistämisestä. Omassa kodissakin värit ovat pääasiassa hyvin neutraaleja, mutta pitäähän jotakin sävymaailman rikkovaakin aina olla:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:47 pm

Kiva kuulla Liina, kiitos!

Reply
Anonymous 31 lokakuun, 2013 - 9:58 am

Nyt näyttää hyvältä! Lipasto ja taulu tuovat väriä, särmää ja lämpöä sisustukseen.
t. Helena

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:47 pm

Kiitoksia Helena!

Reply
piipadoo 31 lokakuun, 2013 - 4:53 pm

Tykkään. Vanha huonekalu tuo mukanaan sellaista elämisen makua ja näköä sopiessaan huoneeseen. Ja tuo sopii.

-Paula

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:48 pm

60-luvulla suunniteltiin paljon sellaista, joka näyttää modernilta vielä tänäkin päivänä 🙂

Reply
Anonymous 31 lokakuun, 2013 - 5:42 pm

Kaunis tuo taulun, lipaston ja valaisimen muodostama kokonaisuus ja varmasti sopii hyvin sa ksi olohuonetta. Kivaa olisi nähdä lisää aajemmalta alueelta otettuja kuvia olihuoneestanne, siis kokonaiskuvia. Tyhmä kysyy; miten tuo telakka-systeemi toimii? Onko teillä Ipad jotenkin siihen liitettynä, vai näenkö väärin? Ilmeisesti telakassa ei kuitenkaan ole cd-mahdollisuutta, vai onko? Mistäolette hankkineet ja paljon oli hintaa? Itse olen miettimässä uuttaa musiikinkuunteluvälinettä kotiimme ja olenkin kiinnostunut jostain muusta kuin erinteisestä radiosta. Siksi utelen 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:50 pm

Täytyy ottaa joku päivä kuvia uusista kuvakulmista. Tämä iso yli 50 m2 keittiö-olohuonetila on vähän haastava kuvattava ja siksi sitä jumiutuu samoihin kuvakulmiin. Kurkkaapa tämä postaus: http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/05/toivopostaus-uusi-nakyma.html

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:54 pm

Ja siis: iPad kiinnitetään telakkaan, ei ole cd-soitinta lainkaan. Meillä kuunnellaan kaikki musiikki Spotifyn kautta, joten ei olla cd:tä kaivattukaan. Ostimme sen muutama vuosi sitten Stockmannilta, kurkkaapa vaikka täältä lisätietoa: http://www.bowers-wilkins.eu/Wireless-Music-Systems/Wireless-Music-Systems/Zeppelin-Air/explore.html

Reply
Syhi / Syhinä-blogi 31 lokakuun, 2013 - 6:41 pm

Kivan näköinen yhdistelmä kaikkinensa! Tuo taulu on ihana.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 31 lokakuun, 2013 - 10:54 pm

Kiitos Syhi! 🙂

Reply

Jätä kommentti