Uutta sisustusrintamalla

by Kerttu
Heippa!
Tiedättekö miksi pidän niin kovasti sisustamisesta? Koska se on yhtä aikaa maailman helpointa ja vaikeinta. Helppoa se on siksi, että vain uuuden esineen ilmaantuminen tai vanhan paikan vaihtaminen voi olla sisustamista. Vaikeinta se on siksi, että se on loputonta, eikä koskaan tule valmiiksi. Ja koska olen nainen, muutan mieleni jo kaupan kassajonossa kolmeen kertaan.

Uutta iloa ja inspiraatiota tarjoavat mm. sisustuslehdet ja blogit. Kauneimmat ideat käynnistävät mielessä mylläkän, joka etsii tapaa soveltaa sisustusratkaisua omaan kotiin. Usein kuitenkin on tyytyminen vain huokailuun: kyllä jotkut sitten osaavat!

Tein kaksi ostosta H&M Homen syksyn uutuusvalikoimasta, josta postasin heinäkuun loppupuolella. En ole vielä ehtinyt kuparivillitykseen lainkaan mukaan. Onneksi en syty enää nykyään niin hitaasti kaikkiin trendeihin,  että ne ovat jo auttamattomasti ohitse. Vieläkin suuremmaksi onneksi jo ymmärrän, että kaikki trendit eivät ole minua varten. Oma linja on pikkuhiljaa löytynyt: selkeä moderni pohja, jota voi silloin tällöin uutuuksilla piristää. 

Koska säät vakuuttelevat meille sitä, että kesä on yhä täällä, en ole uudesta hankinnasta huolimatta kynttilöitä juurikaan sytytellyt. Hetkessä elämisen taito näkyy myös siinä, ettei luule elokuun alussa olevan syksy, lokakuun lopussa joulu ja tammikuussa kevät. Ja kun se sesonki tai juhlapyhä on vihdoin kohdallaan, alkaa jo kaivata sitä seuraavaa. Jarrua elämään ja nautitaan meneillään olevasta hetkestä! Miksi se on välillä niin vaikeaa? 
Sanotte mitä sanotte, tuo pieni kuparinen kynttilänjalka on minusta kaunis. Niin kuin puunsävytkin, pieni määrä kuparia tuo lämpöä aika viileiden valkoisen ja harmaan rinnalle. Ja siinä he ovat: match made in heaven. Pitäähän koiran ja sisustuksen sointua! No ei oikeasti tarvitse, mutta tällä kertaa sellainen vahinko pääsi käymään 😉

pöytä: Hay:n Tray
valaisin: Tuplakupla
kippo: Marimekko
kynttilänjalka: H&M Home
rahi: Ellos
lehtiteline: Artek Kanto
taulu: Minja Revonkorpi

Toimiiko kuparin sävyt modernissa sisustuksessa? 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Johanna 6 elokuun, 2013 - 8:17 pm

Toimii 😉 Itsekin hieman tuota kuparia vierastanut, mutta todella hyvältä näyttää.

Onko tuo pöytä keskikokoinen vai suuri? Hyvältä näyttää, tuo on minun haavelistalla. Olen suunnitellut niistä seuraavia yöpöytiä uuden sängyn kaveriksi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:06 pm

Moikka Johanna! Tuo meidän pöytä on se suurin koko. Varmasti pieni tai keskikokoinen on tosi kivan näköinen yöpöytänä 🙂

Reply
Anonymous 6 elokuun, 2013 - 8:29 pm

Munkin mielestä toimii! Sä ehdit siis kupari villitykseen mukaan! 🙂 Toi kynttilänjalka on kyllä tosi simppeli ja näyttää kivalta, eikä hintakaan paha! Voisin harkita meillekin hankkivani!
Mäkin olisin muuten kiinnostunut saamaan tytön huoneeseen ulkopuolisen ideoita!! ;)) Täällä neitin pinnasänky vaihtuu vähän isomman tytön sängyksi pian ja kaipaisin ideoita, jolla huoneesta sais vähän isomman tytön näköisen. 🙂

Heli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:08 pm

Heh, joo tähän villitykseen ehdin 😀 Aika moni menee ihan ohi ja hyvä niin. Täytyypä vähän pohtia tuota tytönhuonejuttua. Sellainenhan meillä jo onkin, joten tiedät valintojani. Neidin huoneesta on tulossa juttua lähiaikoina, kunhan ehdin kuvaamaan 🙂

Reply
Johanna L. 6 elokuun, 2013 - 9:17 pm

Kupari toimii hyvin. Itsellä ei vielä ole mitään kuparista, ehkä ehdin vielä mukaan jos löydän jotain kaunista..

Ihmiset elävät nykyään liikaa sesongeissa, ja sitten niissä sesonkien välisissä ale-hurmoksissa.. Koko ajan on jotain, miten olisi vain hetki hiljaisuutta ja rauhoittumista…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:09 pm

Niinpä, ei tämä ole mitään sesonkielämää 🙂 Minustakin tuo rauha ja hiljaisuus kuulostaa välillä oikein tervetulleelta.

Reply
Sofie 6 elokuun, 2013 - 9:39 pm

Meilläkään ei ole vielä mitään kuparista, mut en mene lupaamaan ettei koskaan tulisi. Hyvin se näyttää tuohon pöydälle teille sopivan. Liljatkin ovat ihan huippukauniita täydessä kukassaan!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:09 pm

Kiitos Sofie! Liljat ovat kyllä todella kauniita.

Reply
Iisa 6 elokuun, 2013 - 9:41 pm

Kauniita kuvia! Hyvin toimii kupari 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:09 pm

Kiitos Iisa!

Reply
Sandy 6 elokuun, 2013 - 9:44 pm

Olipa lohduttavaa kuulla, että joku muukin muuttaa mieltään kolmesti jo kassajonossa. 😀 luulin vallan olevani ainoa.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:11 pm

Ehkä vähän karrikoin, mutta välillä on niitäkin päiviä 😉 Tosin mielestäni hyvä ostos vähän kirpaisee (sitä tämä muutaman euron kuparikynttilänjalka ei tehnyt), joten sen vuoksi pitää oikeasti harkita mitä haluaa. Joskus toki saa olla pieniä heräteostoksiakin, kunhan elo ei ihan niiden ympärillä pyöri 🙂

Reply
Mikko 6 elokuun, 2013 - 10:28 pm

Heh, katselin juuri tänään noita kynttilänjalkoja, mutta vielä jäi hyllyyn – vaikka malli ja väri ovat kohdallaan. Ostin sensijaan hauskat New York -keittiöpyyhkeet.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:11 pm

Kuulin, että nämä olisivat jo nettikaupasta loppu. Mutta myymälässä ilmeisesti vielä on näitä tarjolla 🙂

Reply
By J 6 elokuun, 2013 - 10:59 pm

Se on superkaunis, hyvä ostos ja täällä tehty sama hankinta ja kipot päälle 🙂 Terv. kupariin täysin hurahtanut, voisiko kaiken saada siinä värissä?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:12 pm

Kiitos J! Osta kuparispray, niin voit värjätä lähes kaiken 😀

Reply
Anonymous 7 elokuun, 2013 - 9:48 am

Liljat on upeita, mutta tuo kupari kyllä tökkii..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:12 pm

Ymmärrän kyllä hyvin, että se jakaa mielipiteet 🙂

Reply
Mimmi 7 elokuun, 2013 - 12:06 pm

Olen jo jonkun aikaan blogiasi lukenut, mutten koskaan kommentoinut. Nyt älähdän, jotta tiedä ketä täällä luuraa 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:12 pm

Kiitos, että jätit viestin, on aina kiva saada lukijalle kasvot!

Reply
Anonymous 7 elokuun, 2013 - 2:46 pm

Hei.
Täälläkin lukija, joka on hidas kommentoimaan. Kerran otin osaa mattokeskusteluun…
Minusta kupari on ihan ok, mutta itse en sitä käytä. En kai ole niin ihanaa esinettä vielä löytänyt.
Tykkään modernista, mutta minusta liika on siinäkin liikaa. Muutaman vuoden vanhasta omakotitalostamme löytyy Hayn, Artekin, Colmion, Marimekon, Iittalan jne. lisäksi mm. äitini vanha ryijy ja vanha lehmänkello nahkahihnoineen. Eli jotain rosoista selkeän minimalismin lisäksi.

Minun ostokseni ovat lähes aina harkittuja eikä mieli juuri muutu. Harvoin ostan mitään ex tempore, vaan makustelen mielihalujani jonkin ajan ja sitten, kun aika on kypsä, ostan.

Tosin kerään vanhoja Arabian, Iittalan, Nuutajärven ja Riihimäen Lasin astioita ja niitä ostan siekailematta, jos kohdalle osuu.

Eli kukin tyylillään.

Mukavaa sisustussyksyä.

t. sassuli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 7 elokuun, 2013 - 3:15 pm

Moi sassuli, kiva kun kommentoit! Ihailen kovasti kauniita koteja, jossa on vanha ja uusi taidolla yhdistetty. Minä en ole vielä niin taitava sisustustaja, että olisin siinä omassa kodissani onnistunut. Pidän myös siitä, että esineillä on tarina ja kodissa on ajan kerroksia. Pikkuhiljaa niitä syntyy. Itse olen aika onneton käymään esim. kirpputorilla, pitäisi ihan opetella tekemään löytöjä. Yritän kyllä ostaa harkiten ja laadukas maksaa aina sen verran, että pitää vähän miettiä. Joskus sitten näitä vähän enemmän heräteostoksiakin 😉

Reply
LadyBlue 7 elokuun, 2013 - 10:18 pm

Meillä tuskin tulee kuparia näkymään, mutta liljoja kyllä 🙂 Ja siitä olen täysin samaa mieltä, että sisustuksen kanssa ei koskaan tule valmista ja se on samaan aikaan ihanaa ja kamalaa 😉 (Miehen mielestä taitaa olla VAIN kamalaa, hih!)

Reply

Jätä kommentti