Puhtaat valkeat pellavalakanat

by Kerttu
Yksi arjen iloista on puhtaat petivaatteet. Ripaus luksusta tunteeseen tulee, kun petivaatteet ovat upouudet ja ensi kertaa käytössä. H&M Homen paketti sisälsi kuparisen kynttilänjalan lisäksi valkoiset pellavapetivaatteet. Olen tullut vanhemmiten (heh, kuulostan siltä, että Kerttu-täti se siellä taas paasaa) laatutietoisemmaksi. Tämän merkin pyyhkeisiin en ole ollut kovin tyytyväinen, siksi mietin pitkään, riittääkö H&M:n laatu minulle petivaatteissa. Haaveilen edelleen Balmuirin pellavapetivaatteista, mutta koska niiden hankintahinta on nelinkertainen tähän edullisempaan vaihtoehtoon nähden, päätin kokeilla. 

Toisaalta näinpäin tämä kokeilu ehkä kannattaakin tehdä, sillä luksuslaadusta on vaikeampaa siirtyä hyvään, kuin toisinpäin. Siitä huolimatta ensituntumani H&M:n pellavavaatteisiin on oikein positiivinen ja olen tyytyväinen ostokseen. Pakettini sisälsi valkoisen tuplapeittoon sopivan parivuoteen pussilakanan ja kaksi tyynyliinaa. 
Meillä on käytössä Tempur-tyynyt ja niistä ei materiaalinsa vuoksi saa aikaiseksi mitään muhkeaa petausta.  Siksi sujautin unityynyt Marimekon mustavalkoisiin tyynyliinoihin ja laitoin kutsuvan pehmeät tyynyt pellavaisiin liinoihin. 

Liljoista on ollut paljon iloa ja koska ne ovat upeasti täydessä kukassaan, ne pääsivät vielä ilahduttamaan meitä makuuhuonekuviin. Näitä näyttäviä kukkia ei voi kuitenkaan oikein makuuhuoneessa pitää, sillä tuoksu on voimakas. 

Kartell Stone on jäänyt paikoilleen makuuhuoneen nurkkaan yöpöydän virkaa toimittamaan. Pidän sen ilmavuudesta ja siitä, että se antaa valoa läpi. Näin se ei  tukahduta taakseen korkeaa ikkunaa.

Pellavapetivaattet ovat kauniita juuri ryppyisinä. Kuivausrumpukäsittely irrotti pesunukat, eikä lakana enää pöllyä. En kyllä muutenkaan ole ihminen, joka silittäisi petivaatteensa. Siksikin tällainen ryppyiseksi tarkoitettu sopii minulle vallan mainiosti 😉

Yksi kätevä yksityiskohta ja ehkäpä juuri H&M:n erikoisuus on nepparikiinnitys pussilakanan suulla. Nappi jää tuonne laskosten väliin eli se ei pääse ihokontaktiin. Mielestäni varsin näppärä keksintö ja pitää huolen siitä, että peitto pysyy siellä missä pitääkin.

Tällainen pienen arjen luksus on oikein tervetullutta. Työt ovat pyörähtäneet vauhdilla käyntiin ja syksy tuo elämääni monenlaisia positiivisia muutoksia, jotka kuitenkin nappaavat kalenterista oman aikansa. Ja niin kuin joka ikinen syksy, terveelliset elämäntavat ja  liikunta ovat prioriteettilistalla korkealla. Hyvään elämään kuuluu myös laadukkaat unet, eiköhän niitä näissä puhtaissa valkeissa pellavalakanoissa piisaa!

Onko muilla kokemuksia pellavalakanoista?  Ja oletteko yhtä tyytyväisiä näihin H&M Homen versioihin, kun minun ensituntumani antaa ymmärtää? 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Melina / Minishow 8 elokuun, 2013 - 6:56 pm

Mietin just samojen lakanoiden tilaamista toissapäivänä mut en uskaltanut :).. Ne Hennesin puuvillasatiinit on tosi pehmosia, mut niitä ei saanu parivuoteeseen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:18 pm

Uskalla vaan, todella pehmoisia ovat!

Reply
Anonymous 8 elokuun, 2013 - 7:12 pm

Pidän itseäni suht laatutietoisena ja tarkkana vuodevaatteiden suhteen. Kokeilin kuitenkin H&M:n pellavapussilakanoita ja mielestäni ne ovat olleet erittäin hyvät. En tiedä onko pesukoneissa ja kuivausrummuissa eroa, kun en itse ole kärsinyt yhtään joidenkin valittamassa nöyhtäämisestä.
Todella mieleiset lakanat ovat olleet. Ja ennen käytössä olleet monin kerroin kalliimmat vuodevaatteet ovatkin olleet jo kuukausia pois käytössä kun pesen ja pidän näitä pellavaisia.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:21 pm

Samoilla linjoilla olen kanssasi! Uskon myös, että kuivausrumpu tekee hyvää pellavapetivaatteille, pehmentää materiaalia ja poistaa nukkaa. Nyt tekisi mieli jo tilata toinenkin setti 😉

Reply
JuttaEmilia// Projekti Verkaranta 8 elokuun, 2013 - 7:26 pm

Meillä on myöskin käytössä nämä H&M:n pellavalakanat. Ja olen ollut todella tyytyväinen. Pesty on ehkä noin kymmenisen kertaa, ja vielä en ainakaan huomaa mitään kieroutta saumoissa, tai muutakaan vikaa. Nämä on juuri sopivan pehmeät ja kevyet.

Ja ruttuisuus lakanoissa on vain niin <3

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:23 pm

Ihanaa, kun saa olla oikein kunnolla rutussa petivaatteet 😀 Vaikuttaa kyllä, että tuli hyvä diili tehtyä!

Reply
zubi 8 elokuun, 2013 - 8:27 pm

Niiin samaa mieltä, Kartell Stonelle tuo paikka on just oikea. Tosi ihanan näköistä tuo valkoinen ryppyinen pellava ja kokovalkoinen petaus muutenkin. Ja aika näyttävääkin kun on vain yksi iso peitto.

Reply
zubi 8 elokuun, 2013 - 8:55 pm

Pakko muuten kysyä, oletko tykännyt noista Marimekon Veto-pussilakanoista, vai onko teillä pelkät tyynyliinat? Mä en jotenkin ole päässyt niiden kanssa sinuiksi, ovat ihmeen karheaa puuvillaa ja pussilakanat ovat turhan reilun kokoiset, peitto ei pysy millään paikallaan. Nepparit voisivat auttaa asiaa, jos saisin aikaiseksi olla sen verran neiti näppärä, että ompelisin sellaiset…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:24 pm

Meillä ei ole kun vain nuo tyynyliinat tuosta Marimekon sarjasta ja niihin olen ollut ihan tyytyväinen. Kiitos zubi kommentista <3

Reply
Adalmiinan Helmi 8 elokuun, 2013 - 8:55 pm

Taitaa olla aika hankkia myös meille pellavapussilakanat, juurikin H&M-mallistoa. Olen lukenut niistä nyt vain pelkkää hyvää. Ihanan kutsuva petaus! Valkoinen on kaunis ja ryppyiset lakanat houkuttavat. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:25 pm

Kiitos paljon! Näitä voin kyllä vilpittömästi suositella 🙂

Reply
H 8 elokuun, 2013 - 9:07 pm

Jep, jep taidanpa minäkin laittaa nuo lakanat tilaukseen! Heh, uudet blogilakanat! 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:26 pm

Hih, todellakin blogilakanat! 😀

Reply
homevialaura 8 elokuun, 2013 - 9:52 pm

Moi Kerttu! Ihan mielettömän kaunista. Ostaisin teiltä heti hotelliyön. 😉

Meillä on ollut H&M:n pellavalakanat jonkun aikaa, enkä keksi moitittavaa. Eivät ole menneet miksikään pesussa – korkeintaan parantuneen – ja pysyvät ryhdikkäästi peittojen ympärillä. En sitten tiedä, miltä nuo tuntuisivat Balmuirin rinnalla, mutta kun en tiedä paremmasta, olen 100-prosenttisen tyytyväinen. Esimerkiksi Finlaysonin J.F. by Finlayson -malliston pellavalakanat, joka voitin ja jotka ovat muistaakseni tuplasti kalliimmat, eivät ole yhtään sen paremmat. Ihanat nekin, mutta ei paremmat, eli Henkkamaukoissa on todella hyvä hinta-laatusuhde.

PS. Mikä helmalakana teillä on? Meillä on hakusessa samanlainen suora valkoinen joko puuvillasta tai vielä mieluummin pellavasta, ja kaipaisin vinkkejä. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:27 pm

Kiitos paljon! Kiva kuulla, että sinäkin olet ollut tyytyväinen. Aina se hinta ei kerro kaikkea. Meidän helmalakana on Kodin1:ltä. Sänky on 180 cm leveä ja se oli ainoa paikka, josta löysin sopivan.

Reply
Jessica 8 elokuun, 2013 - 10:03 pm

Meiltä löytyy myös nämä, esillä heinäkuun lopun postauksessakin, ja ollaan oltu todella tyytyväisiä! Plussaa tosiaan noista neppareista; viimeisetelevät ihanasti ryppyisen petauksen (heh, ihana tekosyy jättää myös aluslakanat silittämättä;). Meillä Annot lähtivät palautukseen, mutta nyt huomasin, että myös House-tuotemerkiltä on tullut (tai lieko ollut jo kauan, mutta on vain mennyt ohi) pellavapussilakanoita. Niistä kuulisi mielellään käyttökokemuksia jos jollakulla on jakaa. 🙂 Tosin meillä on kyllä jo ne muutamat lakanat mitä tarvitaan.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:29 pm

Oi että Jessica, silitätkö yleensä aluslakanat? 🙂 Hatunnosto, minä en ole ikinä moiseen ryhtynyt! Näitä H&M:n pellavapetivaatteita voin kyllä suositella, muista ei ole vielä kokemusta.

Reply
Jessica 10 elokuun, 2013 - 12:44 am

En koskaan, mutta nyt on kaikki ryppyisyys on jotenkin ’sallitumpaa’ pellavan myötä. 🙂 Ihanan huoleton materiaali.

Reply
Retromoderni 8 elokuun, 2013 - 11:05 pm

Ostoslistalla myös nuo lakanat. Otin muuten osaa Chip It-haasteeseen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:29 pm

Kiva kun vastasit!

Reply
Riikka 8 elokuun, 2013 - 11:20 pm

Meillä on vuorotellut jo useamman vuoden petauksissa Stockalta ostetut pellavalakanat ja Tallinnan Zizistä raahatut, molemmat kokovalkoisia ja ehdottomia suosikkejani. Eivät ole menneet käytössä miksikään vaan pikemminkin parantuneet ajan myötä. Molemmissa taitaa kyllä olla vähän puuvillaakin seassa. Sen sijaan kesälomalla ostamani Annon pellavatyynyliinat ovat todella ohutta materiaalia eikä niistä taida olla vuosikertavuodevaatteiksi.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:30 pm

Taisi minullakin mennä valkoiset pellavalakanat suosikkilistan kärkeeen 🙂 Kiva kuulla, että materiaali vain parantuu käytössä!

Reply
Krista 8 elokuun, 2013 - 11:44 pm

Kiva kuulla, että nuo H&M:n petivaatteet toimivat myös teillä 🙂 Itse olen kovin kauan pallotellut niiden tilaamisen kanssa (Balmuirit kun haaveissa täälläkin suunnalla), ja aiempaan H&M Homen pussilakanatilaukseeni varsin pettyneenä olen aina korvat höröllä pellavalakanakommenttien suuntaan.. Ehkä mä nyt viimeinkin rohkaistun ja hankin ne! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:31 pm

Ainakin minä voin kyllä suositella vilpittömästi! Toivottavasti tykkäät sinäkin 🙂

Reply
Esmeralda 8 elokuun, 2013 - 11:46 pm

Minä hain juuri tänään postista H&M:n vaaleanharmaat pellavalakanat ja ehdin ne jo pestä ja pyörittää kuivausrummussa. Ensi vaikutelma on ainakin kovin lupaava, pellava on ihanan tuntuista varsinkin rummutuksen jälkeen. Vielä ei nukkumiskokemuksia ole, mutta huomisen viikkosiivouksen jälkeen petaan ne meille. 🙂

Teidän makuuhuone näyttää ihanan rauhalliselle ja kodikkaalle! Kaunista!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:31 pm

Lakanasamikset eli tekstiilikaksoset 😀 Kiitos Esmeralda!

Reply
Anne 9 elokuun, 2013 - 9:40 am

Tilasin keväällä samaiset pellavaiset, kylläkin harmaana ja kovasti ollaan tykätty. Pitäis pikapikaa hommata toiset, etteivät nuo kulu puhki 😉
– Tavallisia pussilakanoita en sit ole enää käyttänykkään kotona, joutavat mokille.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:32 pm

Ettei vaan käy minulle ihan samalla tavalla 😀

Reply
Anonymous 9 elokuun, 2013 - 10:04 am

Rohkaisevaa kuulla,että lakanat täyttävät odotukset. Nyt täytyy mittiä vieläkin vakavammin niiden tilaamista. Selailin vanhoja kylpyhuonepostauksia,minkä merkkiset teidän suihkut ovat? Oletko ollut tyytyväinen tuohon ”sadesuihku” osioon? 😀
Ellen

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:33 pm

Suihkut ovat Grohen ja olemme olleet tyytyväisiä. Sadesuihku on etenkin miehen suosikki, mutta kyllä sitä itsekin käytän 🙂

Reply
Satsuma 9 elokuun, 2013 - 1:34 pm

Meillä sama juttu kuin jollakin muulla kommentoijalla: kaapista löytyy vaikka mitä kalliimpiakin merkkilakanoita, mutta viimeiset puoli vuotta olen vaihdellut vain valkoisten ja vaaleanharmaiden H&M:n pellavalakanoiden välillä. Nyt syksyn tullen taitavat lähteä tilaukseen myös tummanharmaat 🙂

H&M:n paras tuote, ehdottomasti!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:34 pm

Hauska kuulla Satsuma! Tämä taitaa olla tuote, josta aika paljon tykätään 🙂

Reply
Sari 9 elokuun, 2013 - 1:58 pm

Meillä on käytössä myös H&m:n kahdet pellavapussilakanat. Mutta koska kuivausrumpua ei ole, niin siitäköhän se johtuu, ettei niistä kovin pehmoisia tule? Pesen 60asteessa, kunnon linkous ja nestemäinen pesuaine. Onko kellään jakaa vinkkiä pesuun? Auttaako huuhteluaine?

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:38 pm

Se voi olla, että juuri pellava kaipaa kuivausrumpukäsittelyä pehmetäkseen. Huuhteluaine voisi ehkä auttaa myös, kannatta kokeilla 🙂

Reply
LadyBlue 9 elokuun, 2013 - 2:47 pm

Mulla on menossa jatkuva juupas-eipäs keskustelu itseni kanssa pellavalakanoiden suhteen. Toisaalta tekisi mieli ostaa, mutta pelkään että ne ovat kuitenkin liian karheat makuuni. Muista HM:n lakanoista olen kyllä tykännyt!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:40 pm

Jos on kuivausrumpu käytössä, niin ei taatusti ole liian karheat 🙂

Reply
Elina /Elinamaista 9 elokuun, 2013 - 3:05 pm

Meillä ei ole pellavalakanoita, mutta H&M:n valkoiset puuvillasatiinilakanat löytyy. Ainakin ne on pysynyt pesusta toiseen todella hyvinä (ollut meillä nyt 2-vuotta).

Ihana makuuhuone teillä!

Reply
Elina /Elinamaista 9 elokuun, 2013 - 3:06 pm

Minuakin kiinnostaa mikä helmalakana teillä on?

Reply
R 9 elokuun, 2013 - 4:43 pm

Meillä on ollut vajaan vuoden käytössä Ikean tuplaleveä pellavapussilakana. Lakana tuntuu jotenkin raskaalta, ei lainkaan kevyen ilmavalta, mutta olen ollut tyytyväinen. Lakana suljetaan nepparien sijaan sellaisilla mollukoilla, jotka vedetään rei’istä läpi. Ainut huono puoli lakanassa onkin ollut se, että vaikka mollukat tuntuvat suht tiukoilta vetää reikien läpi, tuntuvat ne aukeavan usein käytössä.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:41 pm

Okei, kuulostaa aika erikoiselta.. Kokeilehan näitä H&M:n versioita, jos olisi vähän parempi vaihtoehto? 🙂

Reply
Suffeliini 9 elokuun, 2013 - 9:42 pm

Täälläkin mietitään juuri noita samoja H&M:n pellavalakanoita… valkaisu käynnissä makuuhuoneessa. 😉 Onko lakanat pehmeitä iholle? Itsekkin pelkään jos tuntuvat liian karheille.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 9 elokuun, 2013 - 10:42 pm

Lakanat ovat ainakin kuivausrumpukäsittelyn jälkeen erittäin pehmeät iholle. Suosittelen 🙂

Reply
Suvi Tuuli 10 elokuun, 2013 - 7:14 am

Kaunista ja puhtaan näköistä! Minulla ei ole kokemuksia H&M lakanoista. Omani ovat Ellokselta ja ne ovat hieman pesussa kärsineet.. Seuraavaksi voisinkin kokeilla HenkkaMaukkaa. Heiltä olen miettinyt pellavaverhoja keittiön ja olkkarin väliin. Muksaa viikonloppua!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 elokuun, 2013 - 8:46 pm

Kiitoksia Suvi Tuuli! Näitä voin kyllä suositella, mieskin sanoi, että ei halua muita käyttää 🙂 Mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin!

Reply
Anonymous 10 elokuun, 2013 - 2:52 pm

Sun postaus ja sen kirvoittamat positiiviset kommentit saivat aikaan sen että haaveissa olleet puuvillaiset trikoolakanat vaihtuivat henkkamaukan valkoisiin pellaviin. Tilaus tehty 🙂

Sari

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 10 elokuun, 2013 - 8:46 pm

Moi Sari! Toivottavasti olet yhtä tyytyväinen petivaatteisiin kuin minä 🙂

Reply
Anonymous 24 syyskuun, 2013 - 2:09 pm

Mikä peitto noihin H&M pussilakanoihin menee sisään? Koko kun on 240 x 220, kun taas tuplauntuvapeitot näyttäisi yleisesti olevan 220 x 220 ..

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 29 syyskuun, 2013 - 9:14 pm

Heippa! Nyt en äkkiseltään tarkkoja senttimääriä tiedä, mutta meillä jää kyllä tyhjää tilaa jonkin verran peittopussiin. Olisiko ero juuri mainitsemasi…?

Reply

Jätä kommentti