Makuuhuoneen talvisempi ilme

by Kerttu

Hyvää isänpäivän iltaa!

Toivottavasti jokaisella on ollut tänään joku, jota on saanut onnitella. Meillä on juhlittu isiä, vaaria, pappaa ja isovaaria. Onnekasta on, että on niin monta sukupolvea onniteltavana. Liikuttavin hetki oli eilen, kun katselin tyttömme yksivuotiaan serkun touhotusta. Totesin ääneen, että en enää meinaa edes muistaa, millaista se oli kun tytär oli yksivuotias. Vaarini seisoi vieressäni ja totesi: ”minä muistan hyvin sen ajan, kun sinä olit tuon ikäinen”.  Sukupolvien ketjussa on jotain niin kaunista ja  haurasta. Voi kun minäkin muistaisin ihan kaiken; katseet, äänenpainot ja naurun. Yritän tallentaa niitä niin kauan kuin voin. 

Syksy taittuu pian talveen ja uudistin jo olemassa olevilla tekstiileillä kesäistä ilmettä pehmeämmäksi ja lämpimämmäksi. Makuuhuoneen perusväritys on hyvin harmoninen harmaan, valkoisen ja mustan yhdistelmä. Työhuoneessa ollut valkoinen puuvillamatto on siirtynyt sängyn päähän. 

Kesän yli levänneet Gantin neulostyynyt pääsivät jälleen käyttöön. Tähtikuosin muotihuippu on ollutta ja mennyttä, mutta klassikkokuvio sopii hyvin varovaiseen joulunodotusaikaan. Luin tuoreesta sisustuslehdestä (en enää muista mikä se oli, kun luen niin montaa) Gantin suunnittelijan haastattelun. Hän kertoi, että tähdet ovat ja pysyvät, vaikka trendit ympärillä muuttuvatkin. Hyvä näin. Ihan sama juttu se on vaikka Marimekolla ja graafisella tasaraidalla. Välillä ollaan in ja ytimessä, välillä taas ei. On hauska ajatella, että brändeilläkin voi olla ”sielu” ja Gantilla se tulee juuri tähdistä. 

Neulostyynyjen lisäksi meillä on myös joitain Gantin petivaatteita. Tällä kertaa petasin valkoisen pellavan kaveriksi lisää harmaita tähtiä. 

Talveen kuuluu kaikki pehmeä ja pörröinen. Niinpä sängyn jalkopäähän päätyivät sekä Askon tekoturkistorkkupeitto että lampaantalja. Talja on mukava viskaista yöksi lattialle, jolloin sängystä nousessaan aamuvarhaisella ensimmäinen askel saa pehmän ja lämpimän vastaanoton. 
Aikoinaan olohuoneen seinällä ollut suuri valokuvateos on löytänyt paikkansa makuuhuoneesta. Se on kuin ikkuna italiaiseen pikkukylään. 
Vastakkaiselle seinälle on siirtynyt Ikean musta senkki, joka oli siis aikaisemmin olohuoneessa. Hayn Loop-naulakossa on yleensä aktiivikäytössä olevat vaatteet. Mekkotyttö yrittää muistaa ripustaa naulakkoon edellisenä iltana seuraavan aamun työvaatteet, jotta lähtöhetken vaatekriiseiltä vältyttäisiin. 

Kodissa, elämässä ja maailmassa voi voi olla koskaan liikaa kynttilöitä 🙂

Joko tulee tähtiä korvistakin? Suurimman tähtivillityksen aikoihin ostin pienen hatturasian, jossa säilytän yöaikaan tarvittavia pikkujuttuja kuten nenäliinoja ja huulirasvaa. Nyt kun yöpöydän virkaa toimittaa Kartellin Stone, on pikkutilpehöörit jälleen tallessa tähtiboksissa. Omaankin makuun on vähän liian mätsättyä meininkiä, mutta kun on niin helppoa ja kätevää, niin olkoon 🙂

Pitkät lempeät yöunet kuulostavat juuri sille, mitä eniten tarvitsee. Ison työrutistuksen jaksaa täysin ongelmitta, mutta kun hommat ovat paketissa, hiipii piilossa ollut väsymys taka-alalta paikalle. Vaikka kovin monessa asiassa en ole huippulahjoja saanut, niin nukkumisessa olen. Nukahdan hetkessä ja jos vain minusta on kiinni, en herää ennen kellon soittoa. Toinen asia on vaan se, malttaako mennä ajoissa nukkumaan…

Mitä pidät makuuhuoneen talvisesta ilmeestä? 

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Liina/VillaIlona 10 marraskuun, 2013 - 9:57 pm

Hyvältä näyttää, taas kerran!
Omaankin makuuhuoneeseemme vaihdoin talvisempaa ilmettä ja siitä postauksenkin tein. Sama ajoitus meillä molemmilla, näemmä:)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2013 - 10:00 pm

Nyt on hyvä aika alkaa valmistautumaan talveen. Odotan jo sitä aamua, kun verhot avatessa näkee valkoisen maan 🙂

Reply
Hanna/ Pastellimaja 10 marraskuun, 2013 - 10:05 pm

Heheh, minä omaan nuo samaiset huippulahjat, vaikka en aina maltakaan mennä nukkumaan ajoissa. Omia juttuja täytyy saada aina puuhastella lasten nukahdetttua. Tähdet tuovat kyllä joulunajan mieleen ja ovat sellainen ikikuosi. Meilläkin on jemmassa muutama Gantin tähtipäällinen ja mietinkin, josko ne jouluksi ottaisin esille. Lämpöistä tunnelmaa olet makkariin luonut ja talja jalkojen alla aamutuimaan = arjen luksusta.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2013 - 10:02 pm

Sehän se on. Kun talo hiljenee ja alkaa oma aika, sitä jää sitten touhuilemaan kaikenlaista. Kunnes taas huomaa kellon käyvän puolta yötä… Gantin tähdet käy tähän pikkujoulu/jouluaikaan hyvin 🙂

Reply
Sanna/Kotisaari 10 marraskuun, 2013 - 10:12 pm

Kodikkaan näköinen makuuhuone ja kuvista välittyy ihana talvinen tunnelma! Samanlaiset unenlahjat täälläkin (ja onneksi ne näyttää periytyneen lapsillekin), joskus on jopa huomauteltu, että nukahdan iltaisin kesken keskustelun:-)

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2013 - 10:02 pm

Meidän tyttömme ei valittevasti ole ihan niin lahjakas nukkuja kun äitinsä. Mutta onhan hänellä vielä aikaa oppia 🙂

Reply
Anonymous 10 marraskuun, 2013 - 11:04 pm

Nämä kuvat välittävät lempeän tunnelman. Tekoturkistorkkupeitto näyttää niin pehmeältä! Ensimmäisessä kuvassa harmaa seinän sävy tulee ihanasti esiin valkoisen katon vieressä. Onko tuo sävy muuten sama kuin teidän olohuone-keittiö tilassa?
Ellen

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2013 - 10:04 pm

Moikka Ellen! Muistelen, että sävy on sama, mutta en pääse sitä nyt tarkistamaan. Tosin työhuoneessa on vähän vaaleampi harmaa ja pohdin, että olisiko makkarit samoilla väreillä. Palaan kun olen tarkistanyt asian 🙂

Reply
Jolindha 11 marraskuun, 2013 - 7:53 am

Kaunista on, ja tunnelma välittyy omaan silmääni ainakin ihanan herkkänä, juurikin harmonisen kokonaisuuden vuoksi. ♥ Tähdet eivät omia lemppareita ole, mutta toisten koteihin ne istuvat kyllä kauniisti, niin myös teidän!

Kadehdin kyllä unenlahjojasi! 🙂 Itse olen vuosia kärsinyt kroonisesta unettomuudesta, eikä arjesta ilman nukahtamislääkkeitä tule mitään. Mutta tämän vuoksi makuuhuoneen sisustukseen tulee kyllä kiinnitettyä runsaasti huomiota, jos se pienikin vähän auttaisi unettomuuteen… 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2013 - 10:05 pm

Kiitos Jolinda! Tähdet sopivat tähän pikkujouluaikaan 🙂 Unettomuus on varmasti kyllä raskas juttu. Makuuhuoneen levollinen sisustus kyllä auttaa rauhoittumaan, ainakin visuaalista ihmistä 🙂

Reply
Perla / Lumon Valkama 11 marraskuun, 2013 - 9:52 am

Kaunista, harmoninen värimaailma luo levollisen tunnelman. Tuolla olisi hyvä vetää sikeitä talviunilla. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2013 - 10:06 pm

Kiitos Perla! Voi kun voisi kaivautua hetkeksi talviunille. Korkeasaaren karhutkin menivät jo 😉

Reply
Petteri / Rintsikka 11 marraskuun, 2013 - 10:24 am

Hyvältähän se näyttää! Kyllä tuonne vällyjen väliin kelpaisi kömpiä. Tämä olis myös hyvä muistutus, nimittäin miettiä minkä maton laittaisimme sängyn päähän talveksi. Kesällä ei olla haluttu lautalattiaa piilottaa yhtään matolla 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2013 - 10:07 pm

Kiitos Petteri! Tekstiilit tuovat kyllä ihan konkreettistakin lämpöä viileään talvikauteen.

Reply
Tiia 11 marraskuun, 2013 - 11:22 am

Kerrassaan upeita kuvia, ja mikä tunnelma välittyy, kyllä on ihanan lämmintä ja kodikasta 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2013 - 10:08 pm

Suuri kiitos Tiia!

Reply
IMAGE black and white 11 marraskuun, 2013 - 12:51 pm

Ihanan pehmoiselta petaukselta näyttää. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2013 - 10:08 pm

Arvostan suuresti unialan asiantuntijan kommenttia <3

Reply
Marit 11 marraskuun, 2013 - 5:56 pm

Ihanan tunnelmallinen makuuhuone ja väritkin sointuvat niin kauniisti yhteen 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 11 marraskuun, 2013 - 10:08 pm

Kiitos Marit <3

Reply

Jätä kommentti