Kokemuksia H&M pellavalakanoista

by Kerttu

Mukavaa lauantaita!

Meillä on nyt parin kuukauden käyttökokemus H&M:n pellavalakanoista, joista kirjoin ensikerran Puhtaat valkeat pellavalakanat -postauksessa. Ensipalaute on se, että lakanoiden materiaali on kuivausrumpukäsittelyn jälkeen superpehmeää. Ei siis lainkaan pelkoa, että petivaatteet tuntuisivat kovilta.  Pellavasta lähtee aika paljon pesunukkaa, joten kuivausrumpu on kyllä aika hyvä olla olemassa. Ainakin meillä jäi sihtiin moninkertainen määrä pesunukkaa normaalipyykkiin verrattuna.

Pari miinusta näille petivaatteille pitää kyllä antaa. En tiedä, mikä on tuplapeiton standardikoko, mutta ainakin meidän peittomme on vähän eri kokoinen kuin tämä pussilakana. Kun pussilakanassa ei ole päädyssä pujotusaukkoja ja kootkaan eivät ihan täsmää, peitto seilailee pussilakanassa vähän sinne tänne.  Meillä myös meinaa päädyn nepparikiinnitys aueta silloin tällöin. 

Aktiivisessä käytössä nämä petivaatteet ovat olleet ja heikkouksistaan huolimatta kaivan ne mielelläni puhtaana kaapista uudelleen käyttöön. Nyt katsellessani näitä elokuisia kuvia tuli taas ihan pakollinen tarve saada kotiin liljoja, ne ovat vaan niin mielettömän kauniita. Nyt vaan tarkkana, ettei tule vahingossa niitä supertuoksuvia versioita, jotka pyörryttävät kaikki oravaa suuremmat elävät talossa 😉

Onko muilla samalaisia kokemuksia pellavalakanoista? Entä onko esim. Finlaysonin tai Balmuirin pellavaisissa petivaatteissa samanlaisia haasteita? 

Loppuun vielä lämmin tervetulotoivotus uusille kirjautuneille lukijoille ja Facebook-tykkääjille. Ilahdutatte minua olemassaolollanne  <3

Saatat pitää myös

50 Kommentit

Jossu / Maailman Paras Paikka 12 lokakuun, 2013 - 3:42 pm

Hyvä tietää tuo nukka-asia, koska noista H&M:n pellavista oon minäkin haaveillut 🙂 Meillä kun ei kuivausrumpua ole, niin taitaa jäädä ostamatta. Ovat kuitenkin puuvillaisia kalliimpia, joten harmittaa, jos nukkaamisen takia jää käyttämättä. Kauniit kyllä ovat kuin mitkä!

Reply
Anonymous 12 lokakuun, 2013 - 7:42 pm

Hei. Kokemuksesta tiedän ettei ko. lakanat nukkaa, vaikka ei kuivurissa kuivaakkaan.

Reply
Jossu / Maailman Paras Paikka 13 lokakuun, 2013 - 9:05 am

Kiitos tiedosta, lakanat palaa takaisin haavelistalle 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:24 pm

Tässä kommenttiboksissa on näköjään puolesta ja vastaan tässä nukka-asissa. Tänään viimeksi pesin nämä pellavalakanat ja edelleen vaan jää tupla-triplamäärä nukkaa pesusihtiin. Tosin myös kommentoitiin, että pellavaa ei saisi pyörittää liian kuumassa kuivurissa, vika siis voi olla itsessäkin.

Reply
Anonymous 14 lokakuun, 2013 - 2:22 pm

Pölypallojen määrä on ainakin viisinkertaistunut makuuhuoneessa tuon pussilakanan käyttöönoton jälkeen. Ja kuivari on käytössä. Mutta ihana se on silti.

Reply
M 12 lokakuun, 2013 - 3:59 pm

Meillä on muutamat H&M:n tuplakokoiset pussilakanat, Ikean peiton kanssa sopivat just eikä melkeen kooltaan yhteen.
Sama homma vauvakokoisten pussilakanoiden kanssa.
Varmaan joku ruotsalaisten standardikoko? 😉

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:25 pm

Ikea ja H&M ne vaan osaa nämä jutut 😀

Reply
Anonymous 14 lokakuun, 2013 - 2:26 pm

Mulla on tämä H&M pussilakana 220x240cm ja Ikean untuvapeitto 220x240cm. Pussilakanaan jää silti ainakin parikymmentä senttiä tyhjää leveyssuunnassa??!! Todella oudot mitat. Täytyy varmaan mittanauhan kanssa mitata molemmat ja laittaa reklamaatiota menemään..

Reply
jozey 12 lokakuun, 2013 - 4:01 pm

Mulla itsellä on Kodin1 ostetut pellavalakanat ja olen niistä tykännyt kovasti. Finlaysoniin en ole raaskinut sijoittaa. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:25 pm

Ihanan pehmoiset ovat kyllä nukkua 🙂

Reply
Anonymous 12 lokakuun, 2013 - 4:02 pm

Meillä on myös juuri nuo valkoiset pellavalakanat H&M:ltä, yhden kerran ne nyt ovat olleet käytössä ja vähän samanlaisia kokemuksia on. Tuplapussilakanoita ja etenkin -peittoja tuntuu olevan montaa eri kokoa, tosi harvoin löytyy pussilakanoita, jotka ovat peiton kanssa juuri saman kokoisia… Meillä peitto ei pysynyt pussilakanan sisällä kovinkaan hyvin, yhdessä yössä peitto oli jo yhtenä myttynä ja kun nepparitkin aukeilevat helposti, tursuili peitto sitten lakanan sisältä ulos. Niille ”yläpään” pienemmille rei’ille olisi todellakin käyttöä!

En tiedä sitten, onko kaikilla pellavalakanoilla sama ongelma, että peitto liukuu siellä sisällä… Että lieneekö pellava sitten sellainen materiaali, että peitto ei ”tartu” siihen niin helposti 🙂 Mutta mukavan tuntuiset nuo lakanat kyllä ovat, eivät yhtään kovat tai karheat!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:27 pm

Juuri kuulin, että Balmuirin pellavapussarit ovat pienempiä kuin nämä H&M:n, mutta kai se peittojenkin koot vaihtelevat. Pikkuiset reiät olisivat kyllä tarpeen, niiden avulla saisi helpommin peiton takaisin paikoilleen.

Reply
Blogi Vanilija 12 lokakuun, 2013 - 4:19 pm

Meillä kanssa noi H&M valkoiset pellapussilakanat/tyynyliinat ovat olleet käytössä n.1.v. ja olen ollut niihin tosi tyytyväinen. Kesällä olen huomannut sellaista, että ovat vähän viileämmät nukkua kuin puuvillalakanat.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:28 pm

Sama fiilis, kuumilla keleille nukuimme pelkällä pellavapussarilla ja se oli kyllä ihanan viileä ja pehmeä!

Reply
Jolindha 12 lokakuun, 2013 - 5:30 pm

Täältä löytyy kanssa nuo H&M valkoiset pellavalakanat, ja todella tyytyväinen olen! Tuplapeiton kanssa satunnaisesti saa kohennella kulmia, mutta ei päivittäin. Myös nepparit on mulla pysynyt kiinni (toki aktiivisesti lakanoilla vain yksi käyttäjä ja sitten viikonloppuisin se kaksi käyttäjää). Nukkaamista en ole huomannut, mutta olen yleensäkin aika suuripirteinen että ehkä selittyy sillä! Kuivausrummussa ei meikäläisen lakanat siis ole käyneet.

Ja käyttömukavuus on tosiaan sitä luokkaa, että meinaa vähän harmittaa kaikki ne nätit puuvillalakanat kaapissa… Pellavan tuntu ja ulkonäkö on niiiin eri luokkaa, ja se ”sallittu” ryppyisyys varsinkin on mieleen. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:30 pm

Suurpiirteisyys on monesti ihan hyväkin piirre 🙂 Meillekin on jäänyt monet puuvillalakanat kaappiin ja haaveilen vain uusista pellaisista petivaatteista.

Reply
suvi m 12 lokakuun, 2013 - 6:08 pm

Meillä on sekä Finlaysonin että Pentikin pellavalakanat. Molemmista tykkään tosi paljon, enkä huomaa suurta laatueroa niiden välillä. Miinusta tulee kyllä siitä, että täkki seilaa pussilakanan sisällä. Käyköhän noin kaikkien pellavalakanoiden kanssa…? Tai sitten meidän untuvatäkit ovat liian liukkaat…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:31 pm

Seilaavat peitot ovat kyllä aika ärsyttäviä. Ja yleensä itsellä on sitten se pää, jossa ei ole peittoa lainkaan 😀

Reply
Sanna InspiredByLove 12 lokakuun, 2013 - 6:50 pm

Tuplapeitolla on satoja eri kokoja pelkästään euroopassa, mm. 240x220cm ja 220x200cm ovat yhdet yleiset. Nuo H&M:n pussilakanat ovat kokoa 240x220cm, eli jos teillä on tuo pienempi tuplapeitto, niin ovat sitten liian isot. 🙁 Höh. Kauniin näköiset kuitenkin! Yhden yön olen nyt näillä Balmuireilla nukkunut, täkki ja peitto ovat samankokoiset niin ei seilaa peitto siellä ollenkaan. Itseasiassa balmuirin tuplalakanan koko on 230x220cm ja meidän peitto 240x220cm joten täyttää ihan liiaksikin lakanaa 😀 Peitto on pallo. No ongelmansa kullakin. Ajattelin noita h&m:n valkoisia testata sitten ensi kesänä, nekin näyttää niin ihanilta. 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:32 pm

Tässäpä oli hyvää tietoa, kiitoksia Sanna! Ei me täällä blogimaailmassa pärjättäis ilman sua <3

Reply
Anonymous 12 lokakuun, 2013 - 7:01 pm

Mulla yhdet H&M lakanat, ei pellavaiset. Ovat mielestäni vähän naftin mittaiset yhden hengen peitolle. Pituus jää siis lyhyeksi. Annon pellavalakanat ovat olleet hyvät. Koko oikea, ryppyisyys pysyy tyylikkäänä, nukkaavat vähän. Käytössäni on sekä kuivausrumpu että mankeli. Tosin nukka ei näy kuin pyjamassa, jos sattuu olemaan tumma. Lakanat siis valkoiset.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:33 pm

Kiva kuulla positiivista Annon lakanoista, kiitos kommentista!

Reply
Tarja / Tarjas Snowland 12 lokakuun, 2013 - 7:49 pm

Minulla kokemusta vain Pentikin pellavalakanoista, mutta ihanat ovat nekin. Nukkaa tosiaan lähtee kuivausrumpuun extramäärä. Pellavalakanat ovat minusta ne parhaat lakanat. Olen tehnyt aiheesta postauksen aikanaan:

http://tarja-snowland.blogspot.fi/2013/07/pentik-arvonta-ja-lakanapohdintoja.html

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:33 pm

Kiitos Tarja, samoilla linjoilla siis mennään 🙂

Reply
anana 12 lokakuun, 2013 - 8:35 pm

Meillä on neljä settiä henkan pellavalakanoita ja tykkään. Ensimmäiset ostin testiin taannoin vuosipari sitten alekorista 15 euron kappalehintaan ja ihastuin täysiä. Nyt kun muutettiin, päätin että lopetamme puuvillalakanoiden käytön kokonaan ja ostin neljä paria pellavaisia lisää. Meillä on siis nyt tämän hetkisistä henkan väreistä kaikki ja lisänä tytölle siirtyneet vaaleanpunaiset.

Kaikki lakanat ovat tavalliset single-sizet ja peitot pysyvät lakanoissa hyvin. Meillä on ihan tavalliset täkit nykyään kun untuvatäkeistä on luovuttu ja nuo eivät mielestäni liu-u mistään pussilakanoista pois, tosin kuin untuvatäkit aikoinaan. Kuivuriin jää nukkaa samanverran minusta kuin muistakin uusista pyyhkeistä/lakanoista/huppareista…

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:35 pm

Epäilen, että meille käy pikkuhiljaa samalla tavalla. Pikkuhiljaa puuvillaisista pellavaisiin 🙂 Mitenhän mulla jää niin paljon pesunukkaa sihtiin? Onkohan minulla jokin liian kuuma ohjelma vai mistä on kyse?

Reply
anana 12 lokakuun, 2013 - 8:37 pm

Ja korjaanpa vielä edelliseen että siis viisi settiä on siis tällä hetkellä käytössä. Menen opettelemaan laskentataitoa, hyvät illanjatkot!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:35 pm

Ei huolta, olen matemaattisesti todella suurpiirteinen 😀

Reply
Krisse 12 lokakuun, 2013 - 9:29 pm

Minulla ei ole kokemusta pellavalakanoista, mutta ruotsalaisista pussilakanoista kylläkin, nimittäin Ikean. En tykkää ollenkaan kun niissä ei ole noita aukkoja yläpäässä mistä saisi vedettyä peiton helposti paikoilleen.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:36 pm

Totta, ne pujotusreiät ovat kyllä ihan tarpeelliset!

Reply
Anonymous 12 lokakuun, 2013 - 9:48 pm

Ostin Kerttu sun edellisen lakana-postaukset inspiroimana valkoiset H&M:n pellavalakanat. Olen tykännyt niistä ihan hirveästi. Meillä on omat silkki-täkit eikä niissä ole ollut noita monien mainitsemia liikkumis-ongelmia. Rumpukuivatan ja mankeloin ne, vaikka käytössähän ne kyllä ryppääntyy. Tummanharmaista haaveilen ;-). Sari

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:36 pm

Kiva kuulla Sari! Ja jaksat oikein mankeloidakin, mahtavaa 🙂

Reply
Sinikka Tiihonen 13 helmikuun, 2017 - 2:34 pm

Olen käyttänyt vuosia h&m:n ja balmuirin pellavalakanoita. Ei juuri laatueroja. Pujotusreiät olisi kiva olla. En rumpukuivaa, joten ei nukkaa. En myöskään mankeloi. Hoito-ohjeet kieltävät mankeloinnin. Ihanat ovat, en muita osaa enää käyttää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 14 helmikuun, 2017 - 2:26 pm

Kiva kuulla, että on noin positiiviset kokemukset 🙂

Reply
piipadoo 12 lokakuun, 2013 - 9:48 pm

Minulla on Annon pellavalakanat ja olen ollut niihin todella tyytyväinen, yleensä ne kaapista nykyisin tuleekin valittua, kuten tänään siivouspäivän päätteeksi! 🙂 Saman nukan lähdön olen kyllä niissäkin huomannut, huomattavasti enemmän kerääntyy nukkaa sihtiin kun esim. Marimekon puuvillalakanoista.

-Piia

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:37 pm

Samat huomiot siis sinullakin. Sitä kyllä nopeasti jää kiinni tiettyihin suosikkeihin 🙂

Reply
Lennu 13 lokakuun, 2013 - 9:32 am

Pellava on öljykasvi, jonka vuoksi pellava tekstiileiden ominaisuuksiin kuuluvat mm. kiilto. Olisiko liukkauden syy juurikin öljypohjaisuus?
Omaa kokemusta ei ole pellavalakanoista.Meillä vuodevaatteet ovat olleet Marimekkoa iän kaiken, mutta nyt plagiaattikohun vuoksi meni vähän maku:(

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:39 pm

Tuo Marimekkojuttu on kyllä harmi. Minäkin rakennan suhdettani yhteen lempimerkkiin uudelleen, tahdon kyllä rakastaa sitä edelleen 🙂 Toinen tökkivä juttu on se, että tuotteet suunnitellaan Suomessa, mutta tehdään jossain ihan muualla. Haluaisin sen puhtaan Suomi-brändin takaisin.

Reply
Lennu 14 lokakuun, 2013 - 8:44 am

Mie ole aika ”säälimätön” näissä asioissa 🙂 Minusta pahinta on tuo plagiointi , en voi millään ymmärtää. Jos omaa luovuutta ei ole /riitä niin miksei asiaa voi haudutella ja sitten tehdä kun aika on kypsä?
Viime vuosina mm:n tuotteiden laatu on ollut epätasaista, jopa huonoa suorastaan.

Niin onko puhdasta brändiä olemassakaan? Itselleni oli järkytys lukea Arterkin valaisemisen pohjasta made in China…
En olisi tajunnut katsoa, mutta sähkömies katsoi ja tuumaas ”jaa solet ostanut kotimaisen lampun”

Reply
Ruut 13 lokakuun, 2013 - 10:07 am

Täällä ollaan tykätty kyseisistä lakanoista todella paljon ja toistaiseksi en ole löytänyt mitään moitittavaa 🙂 Ihanat on!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:39 pm

Kiva kuulla!

Reply
aiai 13 lokakuun, 2013 - 1:25 pm

Omat pellavalakanani ovat todella laadukast aja pitkäikäistä pellavaa Galleria Kääntöpoijusta. http://kaantopoiju.fi/ H&M pelavaa on meillä ollut tyynyliinoina, mutta myin ne parin käytön jälkeen pois Huuto.netissä, koska en ollut lainkaan tyytyväinen materiaalin laatuun. H&M pellava on mielestäni liian lyhytkuituista ja siksi pölisee ja reikiintyy nopeammin.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:40 pm

Ihan uusi tuttavuus tämä kauppa, kiitos tiedosta. Ehkä onkin helpompi kertoa kokemuksia, kun on kokeillut muutaman eri valmistajan tuotteita.

Reply
Moon Under Water 13 lokakuun, 2013 - 4:55 pm

Hieman ohi aiheen, mutta mitkä upeat lukulamput teillä on? Miten ne on kiinnitetty, kun niitä kamalia johtoja ei näy missään? Meillä on uusi talo ja haluan juurikin tuollaiset valaisimet makkariimme! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:42 pm

Hei! Seinävalaisimet ovat Philipsin Ledinot. Ne suunniteltiin paikoilleen jo talon sähkösuunnitelmassa ja siksi ne on integroitu seinään ilman johtoa.

Reply
Anonymous 13 lokakuun, 2013 - 5:47 pm

En itse omista pellavaisia lakanoita, mutta jonkin verran tiedän pellavasta materiaalina. Pellavatekstiileille ei suositella ainakaan kovin lämmintä rumpukuivausta. Ja jos haluaa säilyttää pellavalle ominaisen kiillon, kannattaa mankeloida tekstiilit sileiksi (tosin rypistyy heti käytössä, joten saattaa olla turha vaiva ;).

Elli

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas 13 lokakuun, 2013 - 9:43 pm

Kiitos tiedosta Elli! Täytyykin olla tarkkana ensi kerralla, että millaiseen ohjelmaan ne laittaa pyörimään.

Reply
Anonymous 19 lokakuun, 2013 - 4:30 pm

Peiton seilaamisen saa estettyä nimenomaisesti tähän ongelmaan tarkoitetuilla peiton kulmakiinnittäjillä. Clasu ainakin myy, eikä karkaile isompikaan peitto!

Reply
Anonymous 20 lokakuun, 2013 - 12:03 pm

Meillä ollut vuoden verran kovassa käytössä anno-pellavalakanoita (anttila) Aivan ihanat <3

Reply
outi 20 kesäkuun, 2020 - 9:00 am

pellavaa ei saisi kuivata kuivausrumpuun, juuri siistä syystä kun pellavan kuitu ei ole kovin pitkää, niin sitä kuitunukkaa irtoaa liikaa jos laittaa kuivausrumpuun. toki sitä irtoaa normikäytössäkin enemmän, mitä puuvillasta

Reply

Jätä kommentti