Kokemuksia Drop-altaasta

by Kerttu
Kokemuksia Drop-altaasta

Kaupallinen yhteistyö: Drop


Kokemuksia Drop-altaasta

Eipä tiedetty poreammevarausta uuteen kotiin tehdessä, että tässä olisi mökin lisäksi meidän tulevien vuosien pääasiallinen lomakohde. Muuttaessamme isosta omakotitalosta pienempään ja pihan tiivistyessä tuhannen neliön tontista muutamaan sataan, halusimme satsata omassa pihassa ulkoporealtaaseen. Se olkoon meidän “arjen extra”.

Huhtikuussa kerroin, että allas on valittu ja tilattu.  Kuun lopulla allas saapui ja se nostettiin paikoilleen autokatoksen yli. Ei siis niin vaikeaa paikkaa, jonne ei allasta saisi. Ammattimieheltä ei kauaa nokka tuhissut, kun allas oli paikoillaan terassin runkoon tehdyssä kolossa.

Takapihalle emme enää konetta ottaneet, joten allasta ei saatu upotettua aivan terassin tasoon. Verhoilimme altaan samalla lehtikuusilankulla, jolla terassikin on tehty. Portaista tuli hauska yksityiskohta pihallemme ja niille on ollut kiva laittaa kesällä ruukkuistutuksia ja nyt syksyn tullen kynttilöitä tuomaan tunnelmaa.

No, miten on sitten altaan kanssa mennyt? Onko ollut hitti vai huti?

Emme ole päivääkään altaan hankkimista katuneet. Parasta siinä on se, että se on heti valmis. Kansi vaan pois ja uimaan, vesi on aina lämmintä. Lämpötilaa ohjataan kännykällä control my spa-sovelluksella.

Käyttöaste on ollut myös hyvä, vaikka toki kesäaikaa olemme olleet myös paljon mökillä. Parhaimmillaan allas onkin viileillä keleillä, itse asiassa pikkupakkanen on ehdottomasti paras keli kuumaan porealtaaseen.

Kesähelteillä laskimme altaan lämpötilaa ja etenkin lapset uivat paljon. Ja nimenomaan uivat, sukeltelivat, seisoivat päällään, leikkivät ja puljasivat sydämensä kyllyydestä.

Nykyään osaamme jo tämän homma: jos tarkoitus on nauttia poreista koko perheen kesken, lapset menevät edeltä. He saavat purkaa energiansa (viimeksi 45 min meni) ja sitten vasta itse mukaan. Näin pysyy mieli rennompana koko porukalla 😉 Sitten vielä rentouduimme, höpöttelimme ja nautimme ehkä kylmät juomat yhdessä. Lasten uintiaika oli viime kerralla 1,5 tuntia, he todella rakastavat allasta.

Meillä oli muutama haaste alkumetreillä,  valo- ja porenapit toimivat vähän huonosti ja ne vaihdettiin. Lisäksi vaihdoimme myös suodattimen. Täytyy kiittää Dropin erinomaista asiakaspalvelua, yhteydenottoihin reagoitiin nopeasti ja nyt on kaikki kunnossa.

Altaan mallia pohtiessa päädyimme Vuolle-nimiseen altaaseen. Siinä on hierontapaikat neljälle, yhteensä 32 hierontasuutinta ja samanaikaisesti altaaseen mahtuu jopa kahdeksan kylpijää. Pidän erityisesti designista, huolimatta huipputekniikasta ja poreilevista suuttimista, allas näyttää hillityn tyylikkäältä.

Altaan vesi vaihdetaan noin kolme kertaa vuodessa ja se pysyy puhtaana suodatinjärjestelmän avulla. Puhdistus on ollut helppoa ja vesi pysynyt kirkkaana ja raikkaana. Varsinaista vesikytkentää allas ei tarvitse, sen voi täyttää letkulla. Tyhjennys tapahtuu uppopumpulla jätevesiviemäriin.

Hyvin pienillä toimenpiteillä allas siis pysyy ympärivuoden käytössä. Päälle laitetaan lukittava thermo-kansi, joka pitää lämmön tiiviisti ja on myös lapsiturvallinen.

Drop-altaan valintaa puolsi myös kotimaisuus. Olisi hienoa nähdä, että suomalainen design pääsisi todenteolla valloittamaan maailmaa myös porealtaiden muodossa. Tammikuun alusta alkaen kaikki altaat ovat valmistettu Suomessa ja silloin myös tehtiin uudistuksia tekniikkaan. Salon tehtaalla altaat valmistetaan täysin valmiiksi ja niiden toiminta testataan tehdasolosuhteissa ennen asiakkaalle lähettämistä.

Altaan asennus ja käyttöönotto olivat yksinkertainen ja nopea homma. Kun allas oli laskettu paikoilleen, se täytettiin ja sähkömies tuli hoitamaan kytkennän.

Altaan saa valkoisena tai harmaana. Siinä missä valkoinen on ylellisen upea, koin että harmaa sävy on tunnelmallinen ja sopii rouhealle takapihallemme ja mukailee talon arkkitehtuuria.

 

Allas on tuonut meille todella paljon iloa. Yksi konkreettinen muutos on ollut se, että saunominen on vähentynyt kotona todella paljon. Altaan kanssa ei kaipaa saunaa ja siksi usein valitsemme poreet saunaillan sijaan.

Uskoisin, että ihanimmat ajat altaan kanssa on vielä edessä, kun pakkaset ja tähtikirkkaat yöt saapuvat. Tuossa on nimittäin sellainen paikka omalla takapihalla, jossa maailman murheet unohtuvat.

Jos tulee jotain kysymyksiä mieleen, niin jätä ihmeessä kommenttia. Lisää tietoa löytyy myös Dropin sivuilta.

Ps. Myös Strictly Stylen Hanna ja Mustan oven Marja ovat päätyneet Drop-altaisiin. Kannattaa käydä kurkistamassa myös heidän kokemuksensa. 

Saatat pitää myös

6 Kommentit

Kolmen äiti marraskuu 3, 2020 - 7:51 pm

Kiitos kokemuksista!
Minne laitatte altaan kannen, kun allas on käytössä? Osaatko sanoa altaan käyttökystannuksista jotain?

Reply
Kerttu marraskuu 4, 2020 - 11:33 am

Moikka! Altaan kansi nostetaan tuohon sivulle, portaiden alle. Kuvista siirsin sen vain pois. Kansi on aika painava, mutta yhden aikuisen ihmisen liikuteltavissa. En osaa ihan tarkkaan sanoa käyttökustannnuksista, noin 1 e / päivä on Dropin oma arvio kulutuksesta. Meillä tosiaan on sähkösaunan lämmittäminen jäänyt lähes kokonaan pois, niin se tasaa kulua. Ei mitään piikkiä ole nähtävissä laskussa ainakaan.

Reply
Katja marraskuu 4, 2020 - 9:32 am

Meille tuli juuri nyt maanantaina allas ja olen miettinyt, että olisiko joku katos tai paviljonki hyvä idea altaan päälle. Oletteko te ajatelleet kattaa allasta vai annatteko olla ilman?

Reply
Kerttu marraskuu 4, 2020 - 11:33 am

Moikka! Emme ajattelleet kattaa allasta, sieltä on aivan ihanaa katsella tähtiä. Myös kevyellä sateella on aivan oma tunnelmansa, en kaipaa katosta.

Reply
Jaana joulukuu 31, 2020 - 8:59 am

Onko teillä tuo allas Drop pisara S malli?

Reply
Kerttu joulukuu 31, 2020 - 9:10 am

Moi! Tämän mallin nimi on Vuolle.

Reply

Jätä kommentti