Drop! Ulkoporeallas valittu ja tilattu

by Kerttu
Ulkoporeallas valittu ja tilattu

Kaupallinen yhteistyö: Drop 

Huhhei, mikään ostos ei viime aikoina ole ollut näin hankala ja aikaavievä, kuin ulkoporealtaan valinta. Sen hinta sisällytettiin jo viime vuonna uuden kodin ostobudjettiin. Uuteen kotiin toivoimme mahdollisimman helppohoitoista pihaa, jotta voimme käyttää puuhasteluenergiamme mökillä ja city-kodissa ottaa vähän iisimmin.

Pieneen kotipihaamme ei mahdu trampoliinia, keinuja tai kiipeilypuuta. Mietimme pitkään, mitä sellaista kivaa pihassa voisi olla, josta olisi iloa koko perheelle. Viime elokuussa kirjoitin postauksen ”Ulkoporeamme – luksus vai turhake” ja sain sen jälkeen valtavasti viestejä ja käyttökokemuksia. Valtaosa niistä puhui hankinnan puolesta.

Ulkoporeallas valittu ja tilattuAnnoimme ajatuksen hautua ja tutkin markkinoita. Lähtökohta oli, että altaan tulee kotimainen ja laadukas. Tässä on selkeästi paikka, jossa ei kannata väärällä tavalla säästää. Jos tulee tarvetta korjaukselle, huollolle tai varaosille, nämä löytyisivät helposti ja luotettavasti.  Kiinnitin myös huomiota muotoiluun, jonka toivoin olevan selkeä ja sopivan talon ja terassin tyyliin. En halunnut fiilistä, jossa pihalla on jokin avaruusaluksen näköinen hökötin vilkkuvine valoineen.

Aina vain löysin itseni Dropin sivulta. Miksi ei usko omaa intuitiota kerralla?  Kaikki täsmäsivät: laatu, kotimaisuus ja tyyli.

Pitkän harkinnan vaati myös hinta. Onhan se arvokas hankinta. Toisaalta, elämä on valintoja. Me luovuimme isosta talosta ja pihasta ja saamme jotain tilalle. Nyt näyttää, että seuraavien aikojen lomakohde on todellakin oma piha (tai mökki).

Kaikki täsmäsivät: laatu, kotimaisuus ja tyyli.

Drop-allas on  kotimaista muotoilua ja suunnittelussa on kiinnitetty huomiota pieniinkin yksityiskohtiin. Valikoimassa on valinnanvaraa, vaikka altaat ulospäin näyttävätkin samalta. Tänä keväänä valikoima on myös uudistunut ja altaisiin on tehty teknisiä parannuksia. Neljä allasvaihtoehtoa ovat:

  • Pisara, joka on palju (kamiina lämmitysmuotona).
  • Lampi, joka on ulkoallas ilman poreita.
  • Lähde, joka on ulkoporeallas.
  • Vuolle, joka on hierova ulkoporeallas.

Värivaihtoehtoja kaikkiin malleihin on kaksi: valkoinen ja harmaa.

Meille on tulossa Vuolle, jossa siis myös hierova ominaisuus. Nimi ilmentää joen voimakkaasti virtaavaa kohtaa, jossa on tasainen virta sekä pyörteet virran reunoissa.  Siinä on hierontapaikat neljälle eli koko perheellemme, yhteensä 32 hierontasuutinta. Jos joskus on enemmän porukkaa, mahtuu altaaseen samanaikaisesti jopa kahdeksan kylpijää.

Drop on edelläkävijä altaan tekniikassa ja veden lämpötilaa on mahdollista ohjata omalla älypuhelimella tai tabletilla. Allas on ns. lähes valmis lukitun kannen alla ja se on ympärivuotisesti käytössä. Perusidea on, että allas lämmitetään kylmästä vedestä kylpylämpötilaan vain silloin, kun sen ottaa ensimmäisen kerran käyttöön ja veden vaihdon yhteydessä. Altaassa on käytössä puhdistusjärjestelmä ja sen vesi vaihdetaan vain muutaman kerran vuodessa.

Valitsimme harmaan altaan, joka sopii paremmin talomme väritykseen. Valkoinen allas on huiman kaunis myös! Terassimme on vielä viimeistelyä vaille valmis ja pian pääsen kertomaan teille altaan asennuksesta ja käyttöönotosta.

Kaikki vinkit kokeneiltä ulkoporeallaskonkareilta otan ilolla vastaan.

Kuvat: Drop 

Saatat pitää myös

12 Kommentit

Maria 25 huhtikuun, 2020 - 12:26 pm

Tosi kiva, että kerrot poreammeen asennuksesta ym. Drop-allas on todella tyylikäs.
Meillä oli alunperin ajatuksena laittaa pihalle uima-allas, mutta asuttuamme monta vuotta tässä välissä ulkomailla talossa, jossa oli allas pihalla, uskomme sen käytön jäävän kovin vähäiseksi Suomen säässä. Meidän lapset vielä on tosi palelevaa sorttia. Ulkoporeammeelle tulisi varmasti enemmän käyttöä. Toivottavasti kerrot myös hinnoista, erityisesti asentamisen kustannukset ja ns. piilokustannukset (esim. pitikö huomioida terassin rakenteissa) kiinnostaisi.

Reply
Kerttu 30 huhtikuun, 2020 - 7:13 am

Moikka! Teen vielä oman postauksen asennuksesta, mutta tässä tuoreeltaan. Terassin rakenteisiin jätettiin kolo, joka laatoitettiin. Tärkeää on, että alustan on tasainen, kantava ja vaakasuorassa, altaan paino täytettynä on noin 2500 kg. Meillä allas asennettiin maanpinnalle eli emme kaivaneet kuoppaa eli myöskään emme upota allasta terassin syvyyteen. Lisäksi tarvittiin koura-auto nostamaan paikalleen, mutta tämä ei ole välttämätön. Sähkömiehen asennustyö kesti 1-2 h.

Reply
Jonsku 25 huhtikuun, 2020 - 6:32 pm

Hei! Mihin näiden ulkoaltaiden vedet tyhjennetään? Meillä on todella iso rivaripiha ja allas haaveena, mutta ne likavedet…

Reply
Kerttu 30 huhtikuun, 2020 - 7:20 am

Hei! Ohje on, että allas tyhjennetään uppopumpulla jätevesikaivoon. Jos altaan vedessä käytetään kemikaaleja, vesi täytyy johtaa viemäriverkkoon. Kannattaa kysellä Dropin asiantuntijoilta tarkempia neuvoja, kuinka altaita on toteutettu rivaripihoissa 🙂

Reply
Sade 26 huhtikuun, 2020 - 5:36 am

Kiinnostaisi kuulla kokemuksia myös siitä, pysyykö vesi oikeasti puhtaana ( inhoan vedessä lilluvia hiuksia yms.) Meilläkin palju tai amme haaveissa.

Reply
Kerttu 30 huhtikuun, 2020 - 7:23 am

Moikka! Meillä ei ole vielä kuin parin päivän kokemus ja kirjoitan tarkemmin, kun kokemusta kertyy. Dropin sivuilla sanotaan:
Allas vaatii aina hieman hoitoa ja huolenpitoa, jotta se pysyy raikkaana ja puhtaana. Suodatin- ja UV-järjestelmä ei riitä yksistään pitämään kaikkia bakteereja poissa.

Vaihda altaan vesi noin 3 kertaa vuodessa, käytön mukaan.
Vaihda suodatinpallot noin kerran vuodessa.
Säädä veden pH-arvoa tarvittaessa. Lisää säännöllisesti, esim. viikoittain klooritabletteja tai aktiivihappirakeita altaaseen.
Peseydy aina ennen altaaseen menoa.

Meillä pidetään pitkät hiukset kiinni altaassa (ihan kuin pidetään uimahallissakin) ja altaaseen mennään tosiaan aina suihkun kautta eli puhtaana. Kansi pitää roskat pois, silloin kun sitä ei käytetä.

Reply
Jossu 26 huhtikuun, 2020 - 7:03 am

Meidänkin haave? Paljonkohan on käyttökustannukset?

Reply
Kerttu 30 huhtikuun, 2020 - 7:25 am

Moi! Meillä ei ole vielä omakohtaista kokemusta, mutta Dropin sivuilta tietoa:

Sähkönkulutus riippuu muun muassa altaan eristyksistä, käyttöasteesta, säästä ja sähkösopimuksestasi. Sähkölämmitteiset Drop-altaat yhdessä huippuluokkaisten eristyksiemme kanssa kuluttavat sähköä vain noin 1€ päivässä, kun vettä pidetään ympäri vuoden 37-asteisena ja laitteistoa päällä ympäri vuorokauden.

Reply
Ma 30 huhtikuun, 2020 - 2:11 pm

Hei kun kirjoitat että drop on edelläkävijä altaan tekniikassa ja lämmönsäädössä ym. Tiedätkö kuinka paljon heillä on nimenomaan ollut ongelmia näissä asioissa? Sosiaalisessa mediassa on paljon keskustelua näistä asioista. Monilla altaassa ei ole toiminut lämmönsäätö ja he eivät ole kesäisin voineet allasta käyttää. Altaan osissa on myös ollut paljon laadullisia ongelmia. Kiinnostaakin kuinka teidän käytössä allas toimii ja millaisia käyttökokemuksia teillä tulee olemaan. Toivon että julkaiset viestini vaikka teettekin yhteistyötä. Kivaa kesän odotusta!

Reply
Kerttu 2 toukokuun, 2020 - 11:44 am

Moikka! Tiedän näistä ongelmista. Nyt Drop on siirtynyt kokonaan uuteen allastekniikkaan, jonka vuoksi tekniikan pitäisi olla nyt kunnossa: https://www.drop.fi/drop-altaat-2020-valikoimamme-on-uudistunut/

Kerron kokemuksistani rehellisesti yhteistyöstä huolimatta tai juuri siksi, rehelliset omakohtaiset kokemukset ovat vaikuttajamarkkinoinnissa A & O. Kerron tarkemmin kokemuksista omassa postauksessaan, kunhan kokemuksia on vähän pidemmältä ajalta.

Reply
Olli 17 kesäkuun, 2020 - 12:11 pm

Moi! Toimiiko sinun altaassa moitteettomasti suodatusjärjestelmä? Meidän omassa uudessa Dropissa ei toimi lainkaan.

Reply
Jorma Heikkonen 17 heinäkuun, 2022 - 12:06 pm

Meillä on nyt 4:s kesä Drop-altaan käytössä. Käytämme allasta vain n, 3-4 kk kesäaikana. Olemme olleet suhteellisen tyytyväisiä . Vesi ei aina pysy kuitenkaan pitempää aikaa erittäin hyvänä, vaikka näin luvataan. Vesi vaihdettava n. 2 kk välein, vaikka kaikki hoitoaineet ovat ohjeiden mukaisesti käytössä. Käytämme suodatinpalloja. Nyt kuitenkin pumppu käy vain yhden kerran halutun tuntimäärän ajan ja se on käynnistettävä uudelleen. Pariston vaihto ei auta, Onko jollakin tähän ratkaisu..

Reply

Jätä kommentti