Kaamossisustusta

by Kerttu
Kaamossisustusta

Kaamossisustus – onkohan sellaista termiä?

Virittelin olohuoneeseen valonauhaa lasten pientä halloween-kekkeriä varten. Marraskuu vaihtuu ihan pian ja sehän tarkoittaa sitä, että kausivalot saavat muuttua rehellisesti jouluvaloiksi. Kaamossisustus on vaihe ennen joulusisusutusta, sillä tokihan jokainen sesonki ansaitsee oman teemansa.

Kaamossisustusta

Kaamossisustus on vaihe ennen joulusisusutusta, sillä tokihan jokainen sesonki ansaitsee oman teemansa.

Kotona puuhailu on ihanaa kaamospuuhaa. Viimeiset neljä marraskuuta olemme tehneet lomareissun aurinkoon, mutta tänä vuonna luonnollisesti olemme kotimaassa. Se myös saa ihan eri tavalla antautumaan hämärälle ja jopa etsimään siitä ihania ja tunnelmallisia puolia. Onneksi etätöissä saa nauttia myös luonnonvalosta, uskon että se on tämän kaamoksen pelastus.

Kaamossisustuksen elementtejä:

• pehmeät ja kutsuvat taljat, jotka tuovat pehmeyttä ja lämpöä

• erilaiset kynttilät ja tuikut valoa ja tunnelmaan tuomaan

• valonauhat ja epäsuoravaistus, kirkasvalolampustakaan harvemmin haittaa

• torkkupeitot, joihin kääriytyä

• kirjat ja lehdet, joiden pariin uppoutua

• lämpimät juomat kauniissa astioissa

Kaamossisustukseen kuuluu myös runsaus ja jopa more is more – ajattelu. Siis enemmän kynttilöitä, enemmän tyynyjä, enemmän ihania tekstiilejä.

Kaamossisustukseen kuuluu ehdottomasti se, että sitä ei luoda liian ryppyotsaisesti, nyt jos koskaan tarvitaan iloa ja pilkettä silmäkulmaan. Vaikka jouluvalot sohvan päällä näyttäisi (miehen mielestä) naurettavalta, niin pidä pokka ja heitä sohvalle vielä pari sisustustyynyä.

Muistutan myös eräästä tärkeästä kaamosajan taidosta. Samalla lailla kun eläimet jemmaavat ravintoa talven varalle, nyt kannattaa hoitaa omatkin keksi- ja suklaavarastot kuntoon. Hyggehetki saattaa silloin tällöin vaatia pientä makeaa. Ethän vain sorru liikaan kikkailuun piilottaessasi herkkuja, mikään ei nimittäin ole ärsyttävämpää, kun iltapäivän täydellisen sinisen hetken lipuminen ohi, kun itse tongit kaappeja ihmeissäsi.  Kaverille kävi kerran näin, ihan totta.

Saatat pitää myös

2 Kommentit

Leena 30 lokakuun, 2020 - 4:15 pm

Kiitos taas Kerttu ihanasta, voimaa ja valoa tuovasta kirjoituksesta. Teillä on kaunis kaamossisustus. Taidan itsekin sisustaa huomenna hillityillä valoilla.

Reply
Ada 7 lokakuun, 2022 - 10:49 am

Ihana valoisa ja vaalea koti teillä on ja tosiaan valoa ja valonlähteitä ei voi olla kaamosaikana liikaa! Meillä on ollut jo jonkin aikaa haaveissa sisustaa koti kokonaan uusiksi ja tehdä myös pieniä muutoksia huonejärjestykseen. Ideoita ja inspiraatiota olin siis etsimässä, kun löysin blogiisi. Tällä kertaa haluaisimme myös ottaa avuksemme sisustusarkkitehtuurin ammattilaisen, olisi mukavaa nähdä, mitä kaikkea arkkitehti tai sisustusarkkitehti kodistamme voisi loihtia.

Reply

Jätä kommentti