Iloa, valoa ja toivoa

by Kerttu
Iloa, valoa ja toivoa

Tervetuloa joulukuu!

Luulen, että tänä ihmeellisenä vuonna 2020 joulu edustaa monelle iloa, valoa ja toivoa. Hetken hengähdystä uutisista ja kaikesta kovasta, vastapainoa stressaavalle vuodelle. Vaikka olisin toki sydämestäni toivonut, että joulukuuhun olisimme kaikki saaneet astella aavistuksen kevyemmällä askeleella.

Iloa, valoa ja toivoa

Siinä missä kodin merkitys on kasvanut, ovat kasvaneet myös erilaisten juhlapyhien merkitys. Kodin seinien sisäpuolelle, sinne omaan turvalliseen kuplaan, on mukavaa päästä luomaan tunnelmia ja piristäviä hetkiä.

Joulun viettoon liittyy myös tänä vuonna epävarmuutta. Kenen kanssa, missä ja millä kokoonpanolla sitä voi turvallisesti viettää? Perinteitä joutuu pohtimaan uudella tavalla, mistä voi joustaa ja mistä haluaa pitää kiinni. Nyt on hyvä aika kysyä itseltään, mistä se joulun tunnelma juuri itselle tai omalle perheelle tulee?

Itse koen merkityksellisenä pysähtymisen sekä muiden ilahduttamisen. Itselläni ei ole yhtään lahjatoivetta, tai ainakaan sellaista joita voi rahalla ostaa. Toivon joululta kohtuullisuutta ja ilon levittämistä mahdollisimman laajalle.

Joulukuuhun astelen sillä ajatuksella, että tehdään elämästä just niin hyvää, kun se on nyt mahdollista. Työkiireet kiristyvät aina loppuvuotta kohden ja se vaatii voimavaroja. Niitä tarjoilee onneksi säännöllinen elämänrytmi, joita ei nyt juhlat tai matkat “pilaa”.

Kodin tunnelmaa virittelen kohti valon juhlaa. Kynttilät kuuluvat tietenkin vakiovarustukseen, sen lisäksi hankin uuden kynttelikön sekä muutaman valokranssin. Sellaisia koristeita, joita olen jo monta vuotta pohtinut, mutta nyt totesin, että on oikea aika.

Kodin tunnelmaa virittelen kohti valon juhlaa.

Kukkasetkin muistuttavat jo joulusta, kimppu on juuri sopivan boheemi makuuni. Ja jännittävää, miten tuollainen (joulun)punainen näyttääkin tänä vuonna erityisen kauniilta.

Ehkäpä tarkkasilmäiset huomaavat olohuoneessa sisustusmuutoksen: vaihdoimme sohvaan päällisen. Tämä lämpimän beige helmallinen kangas on kuuluu “talvisisustustukseen”, vaikka viime talvena en tainnut sitä vaihtaa ollenkaan. Tekstiileillä saa kyllä todella hyvin vaihdettua kodin tunnelmaa.

Joulun kolme kovaa koota ovat kukkaset, kynttilät ja koristeet. Ja kuusi! Voitteko uskoa, että tänä vuonna käänsin totaalisesti takkini ja ostin kestokuusen. Ei aidon kuusen voittanutta edelleenkään, mutta koska haluan laittaa kuusen jo hyvissä ajoin, lienee kestoversio järkiratkaisu. Testaan tänä vuonna, tuntuuko joulu joululta kestokuusen kanssa vai palataanko tältä osin perinteiden pariin. Raporttia pukkaa siis myöhemmin.

Lempeää marraskuun viimeistä iltaan <3 Jos et ole hankkinut itsellesi joulukalenteria, tässä on sinulle idea: tee joka päivä pieni hyvinvointiteko itsellesi. Jaan huomenna siihen lisää vinkkejä. Palataan!

Saatat pitää myös

2 Kommentit

MaritaH marraskuu 30, 2020 - 9:02 pm

Meillä on kolmas vuosi kestokuusen kanssa enkä ole katunut. Reissataan joulun aikaan sen verran, että aidot kuuset pääsivät aina kuivahtamaan. Meidän kuusessa on valotkin valmiina, joten koristelu on melko vaivatonta ja saan keskittyä tunnelmaan sähköjohtojen selvittelyn sijaan. Panostin laatuun, ja se kannatti – riittävän aidolta näyttää. Tuoksun lisään tuomalla kuusenoksan maljakkoon.

Reply
Kerttu joulukuu 2, 2020 - 7:12 am

Moikka Marita!

On se kestokuusi vaivattomampi, vaikkakin ekologisessa mielessä pesee aidon kuusen vasta 20 vuoden jälkeen. Laatuun kannattaa siis ehdottomasti panostaa. Tuo kuusenoksa maljakkoon on ihana vinkki, havun tuoksu kuuluu jouluun <3

Reply

Jätä kommentti