Vartti päivässä: joulukalenteri vain itselle

by Kerttu
Vartti päivässä: joulukalenteri vain itselle

Tässä tulee joulun paras kalenteri. Sen tarkoitus on tuoda omia hetkiä, olla palauttava ja rentouttava, lisätä kiireettömyyden tuntua ja yhteyttä omiin ajatuksiin.  Joulukuu – It’s the most wonderful time of the year! Paljon kaunista, ihanaa ja lempeää, mutta vaakakupissa ovat myös paineet, kiireet ja stressi.

Joulukalentereita on nykyään joka lähtöön. Koska itse ajattelen, että aika on meidän arvokkainta omaisuuttamme, haluan antaa itselleni aikaa joka päivä joulun odotukseen saakka. Joka päivä jotain mukavaa ja lempeää, vartti on itse asiassa pitkä aika, kun sen valjastaa juuri oikeaan käyttöön!

Tässä joulukalenterissa luukuilla ei ole suoritusjärjestystä ja voit poimia vaikka lempiluukkusi ja toistaa sen 24 kertaa. Kysehän on vain siitä, että maltat pysähtyä ja ottaa aikaa itsellesi. Arvostaisin myös kovasti, jos jaat oman varttivinkkisi minulle. Tässä ensimmäiset seitsemän luukkua, jatketaan taas ensi viikolla.

Joka päivä jotain mukavaa ja lempeää, vartti on itse asiassa pitkä aika, kun sen valjastaa juuri oikeaan käyttöön!

Vartti päivässä: joulukalenteri vain itselle1. Jooga tai venyttely 

Laita YouTubeen vaikkapa Easy Morning Yoga, niin saat valittavaksi valtavan määrän 10-15 minuutin helppoja joogatreenejä. Olosta tulee jo pienen jumpan jälkeen ihana, veri lähtee kiertämään ja hartijajumit hellittävät.

2. Kiitollisuuspäiväkirja 

Ei ole yhtä oikeaa tapaa pitää kiitollisuuspäiväkirjaa. Meidän mielemme on kummallinen kapistus ja se usein lisää sitä, mitä sille ruokkii. Kun ajattelee positiivisia ja kiitollisia ajatuksia, ne lisääntyvät, koska vain alat kiinnittää niihin eri tavalla huomiota. Erityisen hyvä tapa on ottaa oma hetki juuri ennen nukahtamista. Kirjoita ylös 3-5 asiaa, josta juuri nyt olet kiitollinen.

3. Avanto / talviuinti 

Se on tasan vartin reissu minulla. Uikkarit ja kylpytakki päälle, autoon, järveen ja takaisin. Kotona kannattaa tehdä vaikka yhden lempibiisin verran sykettä nostavaa jumppaa tai rampata vaikka portaita, jotta veri kiertää kunnolla, eikä tunnu viileältä. Järveen mennessä ei kysellä itseltä tai keneltään, olenko menossa (järjen ääni saattaisi estää). Ja miten ihana fiilis tulee pienestäkin dippauksesta.

3. En tee mitään 

Vartti, ettei tee mitään. No ei hän se ole aika eikä mikään vain olemiseen! Mutta kokeilepa sitä keskellä kiirettä päivää, keittiön ollessa pommi tai deadlinen tykyttäessä niskaan. Olet vain. Hengität. Katso horisonttiin tai katonrajaan. Siirrä ajatuksesi vaikka palmun alle tai jonnekin, jossa muistat olevasi aina ihan erityisen onnellinen. On taito pysähtyä silloin, kuin vauhti on kiivaimmillaan. Usein se auttaa kuitenkin juuri silloin eniten.

5. Lehdet 

Rakastan sanoma- ja aikakauslehtiä. Etenkin kauniita, paksusivuisia aikakauslehtiä silloin, kun haluan rentoutua hetkisen. En edes lue tekstejä, vaan annan katseen viipyillä kuvissa. Pysähdyn inspiroivimpien kuvien äärelle ja pohdin, mikä juuri tässä sykähdyttää.

6. Haaveilu

Milloin olet viimeksi maalaillut oikein kunnolla taivaanrantaa? Unelmoinut, haaveillut ja rakentanut kulmakunnan komeimmat pilvilinnat? Haaveilu on aivan aliarvostetuttua. Ota mukava asento, tee pieni kävelylenkki tai pötköttele saunan lauteilla ja anna ajatustesi mennä. Haluaisitko hoitamaan villinorsuja Afrikkaan? Vai tohtorintutkinnon? Muuttaa talveksi Espanjaan? Muuttaa? Pitää sapattivuoden? Ryhtyä yrittäjäksi? Vaihtaa työpaikkaa? Ottaa koiran? Pelastaa sademetsän? Anna mielesi kertoa sinulle isoja haaveita, niitä mahdottomiakin.

7. Lounasvarttilenkki 

Aika moni on etätöissä, jossa työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy ja tauot unohtuvat tai puuroutuvat. Aamujen ja iltapäivien siirtymäriitti kotoa töihin ja takaisin jää puuttumaan. Aivot kaipaavat happea ja luonnonvaloa, jalat liikettä. Vartin lenkki lounasaikaan katkaisee päivää juuri sopivasti, tuulettaa ajatuksia ja uskoisinpa, että tekee sinusta aavistuksen mukavamman ihmisen.

 

 

Tässä ensimmäiset seitsemän luukkua eli vartin ikiomaa hetkeä. Mikä luukku sinua näistä houkuttelee eniten?

Saatat pitää myös

4 Kommentit

Laura 2 joulukuun, 2020 - 9:15 am

Kaikki ❤️ mutta erityisesti kolme ensimmäistä, joista yhden ajattelin tehdä nyt heti.

Reply
johan 2 joulukuun, 2020 - 12:08 pm

Itse olen tuota joogaa harrastanut. On todella hyvä tapa aloittaa päivä tai rauhoittua illalla.

https://suninidea.blogspot.com/2020/12/kalorit-laskeva-lautanen-ja-lasi.html

Reply
Jonna 3 joulukuun, 2020 - 11:34 am

Ihana postaus, tykkäsin ideasta tosi paljon. Itse asiassa minulla on nykyään kevyesti oma vartti päivässä. Olen 45v ja pojat on 12v ja 16v. Oma selkäni reistailee ja juuri nyt en voi edes käydä jumpassa kuten tavallisesti, joten aikaa on mutta ihan kaikkea en juuri nyt voi selän takia tehdä.

Reply
valkoinen vesihana ulosvedettävä käsisuihku 4 joulukuun, 2020 - 12:20 pm

Haluan kiittää teitä tiedoista

Reply

Jätä kommentti