Portaat parvelle

by Kerttu
Portaat parvelle

Tällä viikolla on mökillä on tehty viimeistelyhommia, mm. laitettu listoja paikoilleen, viimeistelty liukuoviasennus ja naputeltu huussiin puuttuvat paneelit. Kaivonkone on kääntänyt pihaa, sillä nyt meille tulee kaivovesi mökkiin ja saunaan. Nyt alkaa kokonaisuus olla hyvällä mallilla.  Aika monen pienen asian summa on myös mökin rakentaminen. Valintoja ja päätöksiä riittää ja yksi viime keväänä pohdituttanut asia oli portaat parvelle.

Mökki on kahdessa kerroksessa eli yläkerrassa on 24 neliön parvi. Se ei ole täyskorkeaa tilaa, vaan enemmänkin lepo- ja leikkipaikka sekä tokihan se tarjoaa myös kaivattua säilytystilaa mökkiin.

Portaat sijaitsevat eteisessä, johon on tarkoitus laittaa myös vaate- ja kenkäsäilytystä, kunhan tässä ehtii. Siksi oli tärkeää, että portaat ovat mittasuhteiltaan oikeat, eivätkä tuki koko aukkoa.

Kävin läpi valtavan määrän valmisporrasmalleja, ennen kuin tajusin kääntyä Muotocomin Pekan puoleen. Laitoin hänelle muutaman Pinterestistä kaivamani inspiraatiokuvan ja ei mennyt kauaakaan, kun sain häneltä 3D-mallin aivan täydellisistä portaista. Musta metallikaide on linjakas ja sopii mökin tyyliin. Puuaskelmat teki Keski-Suomen Sisustusmiesten Marko.

Muotocomilta saa suunnittelun ja toteutuksen kalusteille (mm. meidän sekä mökin että kodin olohuoneiden pöytien rungot ovat Pekan käsialaa) sekä portaille ja kaiteille. Suunnittelussa yhdistyvät tyylikäs design ja arjen toimivuus, tyytyväisenä asiakkaana on helppoa suositella.

Kuvien ottamisen jälkeen portaisiin asennettiin vielä musta siro käsikaide, jolloin tukea voi kulkiessa ottaa molemmilta puolilta.

Muistan, kun mökkiä suunnitellessa arkkitehti sanoi, että yksityiskohdat luovat kokonaisuuden. Tämän ohjenuoran olen pyrkinyt pitämään mielessäni suunnitellessani kiinteitä sisustusratkaisuja. Tiedän, että portaat ja vaikkapa parven lasikaide (tästä lisää myöhemmin) ovat elementtejä, jotka tulevat säilymään paikoillaan vuosikymmeniä.

Piensisustus ja kalustus muuttuvat ja elävät, mutta kiinteissä pitkäaikaisissa ratkaisuissa ei kannata tehdä liikaa kompromisseja.

Muistan, kun mökkiä suunnitellessa arkkitehti sanoi, että yksityiskohdat luovat kokonaisuuden. Tämän ohjenuoran olen pyrkinyt pitämään mielessäni.

Rakennusprojekti alkaa olemaan maalissa, mutta puuhastelu ei taida loppua mökiltä koskaan.

Saatat pitää myös

1 Kommentti

Maarit 5 syyskuun, 2021 - 10:42 am

Hei

Kenen valmistamat parvelle menevät portaat on?

Reply

Jätä kommentti