Kurkistus kylpyhuoneeseen

by Kerttu

Viimeksi esittelin teille pukuhuoneemme, josta on käynti kylpyhuoneeseen ja saunaan. Meillä ei ole suurta kylpyläosastoa vaan aika tavallisen kokoinen kylpyhuone. Pesuhuoneen katossa on himmennettävät halogeenispotit. Niiden avulla kylpyhuoneeseen voi taikoa hämyisempää saunatunnelmaa. Monesti vielä tehostan kylpylätunnelmaa kynttilällä. Näin pienellä kikalla tavallisesta kylppäristä saa tunnelmallisen span. Näissä kuvissa valitsin tarkoituksella valkoiset tekstiilit, jotta ne eivät vie huomiota itse tilalta. Pyyhkeillä, matolla, laadukkailla pesuaineilla – ja tuoksuilla tavalliseen tilaan saan pientä lisäsäväystä.

Kylpyhuoneeseen on mahdutettu perustoiminnot eli talon toinen WC ja kaksi suihkua.Wc sijaitsee 120 cm korkea puoliseinän takana. Meidän wc-istuimet ovat seinään kiinnitettävää mallia. Pidän niiden modernin yksinkertaisesta ilmeestä sekä käytännöllisyydessä. Wc-istuimen alta on helppo pyyhkiä pölyt.

Rakennusvaiheessa olin päättänyt, että käytämme kylpyhuoneessa isoa valkoista laattaa vaakaladonnalla. Sen sijaan tehostelaatan valinta oli haastavaa. Sisustussuunnittelijamme johdolla kävimme läpi kymmeniä eri tehostelaattamalleja, mutta mikään ei oikein kolahtanut. Uskoin jo, että sen liikkeen valikoimasta ei sitä oikeaa laattaa löydy, kunnes sisustussuunnittelija sanoi: “No, on meillä täällä vielä tällainen räväkämpi vaihtoehto” ja kaivoi esille tämän:

Siinä se oli! Mustavalkoinen pallolaatta tuntui heti jotenkin omalta. Sekunnin miettimisen jälkeen päätimme, että tämä se on!

Talon rakentamisen edistyessä aloin pohtia, olisiko laatta sittenkin liikaa klassiseen ja ajattomaan tyyliin pyrkivässä sisustuksessa. Koska kylpyhuoneen muu sisustus on niin yksinkertainen ja valkoiset muuratut shampootelineet rauhoittavat kokonaisuutta, päätin luottaa intuiitioon. Kun pallolaattaseinä oli valmis, katseli sitä tyytyväisin mielin. Se ei ole klassisin valinta, mutta omannäköinen ja hauska se on. Nyt voi sitten suihkussa katsella mustavalkoisten saippuakuplien iloista matkaa, joka muistattaa siitä, että sisustamista ei saa ottaa liian vakavasti 🙂

Pesuhuoneen puolella toistuu pukuhuoneen New Wave-naulakko.

Ja istuntason hommaa hoitavat Ikean muovijakkarat.

Sellainen on meidän kylpyhuoneemme. Pian pääsette kurkistamaan vielä saunaan 🙂

Saatat pitää myös

0 Kommentti

Johanna / SisustusUnelmia tammikuu 16, 2013 - 8:54 pm

Upea kylpyhuone, tykkään kovasti 🙂

Reply
Kerttu tammikuu 16, 2013 - 10:57 pm

Kiitos Johanna <3

Reply
Meiju / Valkoisen talon arkea tammikuu 16, 2013 - 9:47 pm

Kaunis kylpyhuone 🙂

Reply
Kerttu tammikuu 16, 2013 - 10:57 pm

Suurkiitos Meiju!

Reply
~LOVE~ tammikuu 16, 2013 - 9:48 pm

Mul on nyt tääl blogimaailmassa niin monta asuntoa minne voisin muuttaa.. hihihhi!!! Teille tuun saunomaan :)))

vitsivitsi!!

Mukavaa iltaa!

Reply
Kerttu tammikuu 16, 2013 - 10:58 pm

Ei kun vaan sauna kuumaksi sitten 😀

Reply
Anonymous tammikuu 16, 2013 - 11:37 pm

Hei,
Löysin blogisi tänään All you need is white -blogin kautta. Kiitos, ihana blogi sinulla! Niin kaunista että melkein koskee 😉 Rakennamme taloa, pari viikkoa muuttoon, ja sisustus-blogit ovat tärkeä osa projektiamme. Kiinnostaisi nähdä kotinne pohjapiirros, niin täydelliselle vaikuttaa huonejärjestyksenne. Onko se jo jossain postauksessasi?

T: Heta

Reply
Kerttu tammikuu 17, 2013 - 9:34 am

Heippa Heta! Kiitoksia ihanasta kommetista. Tsemppiä viimeiseen puristukseen, meillä ainakin viimeisen kahden viikon ajan tapahtui tosi paljon rakennusaikana. Sitten kun on loppusiivous tehty, niin on aika huokaista. Pohjapiirrustusta on kyselty paljon, mutta en ainakaan tässä vaiheessa sitä julkaise. Kunnioitan tässä asiassa mieheni toivetta. Mutta huonejärjestyksestä pääsee kyllä aika mukavasti selville näistä postauksistani 🙂

Reply
Salla tammikuu 17, 2013 - 12:41 am

Oi vitsi miten magee tuo pallo laatta, tykkään. <3 Arvostan niin sitä et uskaltaa laittaa hiukka erilaista ja yllättävääkin. 🙂

terkuin Salla

http://valoajavalkoista.blogspot.fi/

Reply
Kerttu tammikuu 17, 2013 - 9:35 am

Kiitos paljon! Vähän pitää uskaltaa 🙂 Ja itselle tämä talo on tehty, niin eikös silloin pidä valita niitä asioita, joista itse tykkää? Mukavaa päivää, Salla!

Reply
SanMa tammikuu 17, 2013 - 10:38 am

Kaunis kylppäri teillä! Onko valkoiset laatat muuten mattapintaiset? Ovatko helpot pitää puhtaana? Meillä on nyt kiiltävät valkoiset ja seuraavaan taloon vaihtelun vuoksi olen ajatellut valkoisia laattoja mattana ja siivousfriikkinä kiinnostaa ensisijaisesti puhtaanapito 🙂

Reply
Kerttu tammikuu 17, 2013 - 2:45 pm

Kiitoksia! Laatat ovat aikalailla mattapintaiset ja myös helppo pitää puhtaana. Mattapinta tuo mukavan rauhallisen tunnelman.

Reply
Marit ja Sami tammikuu 17, 2013 - 1:48 pm

Upealta näyttää <3 Blogissamme on sinulle haaste 🙂

Reply
Kerttu tammikuu 17, 2013 - 2:46 pm

Kiitoksia! Käynpä kurkkaamassa haastetta 🙂

Reply
Anonymous tammikuu 17, 2013 - 1:54 pm

Kiva tehostelaatta. Meillä vähän vastaava, mutta mustaa marmoria suihkujen välissä. Kuinka sitä on tullut toimeen aikaisemmin yhdellä suihkulla? Harmittaa, että nuukailimme wc-istuimen kanssa, emmekä valinneet seinään asennettavaa mallia. Tosi kätevä siivousta ajatellen. Remontin yhteydessä halusin kaksi lavuaaria vierekkäin ja sainkin ne. Olen niihin todella tyytyväinen, sillä perheessämme on kolme teini-ikäistä tytärtä, joten peilitilaa tarvitaan.
Tarja L

Reply
Kerttu tammikuu 17, 2013 - 2:50 pm

Kyllä sitä nopeasti on tottunut kahteen suihkuun, eikä enää toisesta luopuisi. Seinä-wc oli meille selkeä valinta ja varsinkin pienessä tilassa se tuo mukavaa keveyttä. Voin kuvitella ruuhkan peilin edessä kolmen teini-ikäisen tyttären kanssa 😀

Reply
Anonymous tammikuu 17, 2013 - 5:45 pm

Onpa kivan persoonallinen tuo tehosteseinä! Mitä olette tykänneet mustista laatoista kylppärissä? Jääkö suihkun jäljiltä vedestä “läikkiä” -toisin sanoen, joutuuko kuivaamaan lattian lähes kuivaski asti, jottei jäisi suihkun jäljiltä läikkiä? Meillä on parhaillaan rakenteilla olevan talon pintamateriaalit mietinnässä ja laattavalinnat tuottavat päänvaivaa…Ollaan mietitty mattamustia lattialaattoja, mutta “läikkäisyys” mietityttää.

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas tammikuu 18, 2013 - 6:52 pm

Kiitos paljon! Lattialaatta ei itse asiassa ole musta vaan tumma harmaa, jonka pintä on aavistuksen “elävän” näköinen. Se on kyllä superhelppo, siinä kun ei näy juuri mikään lika. En tiedä miten ihan musta laatta toimii käytännännössä, mutta ajatuksena on kyllä upea!

Reply
Anonymous tammikuu 18, 2013 - 9:57 am

Kertoisitko tarkemmin noista valkoisista suihkujen välissä olevista tasoista? Onko ne tiiliä, jotka on muurattu seinään?
Sinun innoittamana pistin wave naulakot tilaukseen! 🙂 Kylppäriin pukuhuoneeseen mustan ja vessoihin valkoiset.

Ansku

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas tammikuu 18, 2013 - 6:54 pm

Hylllyt ovat tehty vedi-ledystä ja sitten ne on laatoitettu samalla valkoisella laatalla kuin muukin kylppäri. Hauskaa kuulla, että blogi on antanut sinulle sisustusideoita 🙂 New wave-naulakot on kyllä hauskat ja käytännölliset.

Reply
Anonymous helmikuu 12, 2014 - 3:47 pm

Kaunista teillä! Kysyisin vielä, onko nuo tyylikkäät saippuahyllyt tehty kokonaan valmiin laatoituksen päälle vai pitääkö jotenkin “pohjustaa” seinää tehtäessä? Miellyttäisi nimittäin huomattavasti enemmän tuollaiset kuin jotkut irtohäkkyrät. Ilmeisesti eivät ole laatoittajillekaan jokapäiväistä kamaa, mitä olen asiaa tiedustellut. 🙂
T. Anu

Reply
Pauliina tammikuu 18, 2013 - 1:18 pm

Kivan näköinen kylppäri! 🙂

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas tammikuu 18, 2013 - 6:54 pm

Kiitos Pauliina!

Reply
Anonymous maaliskuu 18, 2013 - 1:58 pm

Heip!
Tuo musta palloista koostuva laatta on hieno! Meille tulee samaa valkoisena. 🙂 Onko saumalaastina teillä ihan tavallinen saumaalaasti vai epoksi? Meille suositeltiin laattapisteestä epoksisaumaa, koska laatta tulee suihkuseinään. Puhtaanapidon kannalta olisi kuulemma helpompi. Se epoksisauma vaan on mun mielestä keltainen vaikka valkoiseksi väittävät. /MaiLou

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas maaliskuu 19, 2013 - 7:41 pm

Hauska kuulla, että joku muukin on tehnyt saman valinnan. Nyt olen laattaa yli vuoden katsellut ja tykkään siitä edelleen hirmuisesti! Tehosteseinässä on saumattu ja sävy on 112. Siistiltä se näyttää, en ole kokenut että sitä olisi tummunut mitenkään. Tuosta epoksista minulla ei olekaan mitään kokemusta.

Reply
sk syyskuu 28, 2013 - 8:26 pm

Heippa! Aivan ihana tuo pallolaatta, kerrohan mistä moista saa? 🙂 meillä omakotitalon rakennusta meneillään ja ehdottomasti tämä laatta on yksi vaihtoehto mitä tehostelaattoihin tulee!

Reply
Kerttu / Modernisti Kodikas syyskuu 28, 2013 - 11:21 pm

Moi! Meidän laatat on Laattapiste Collectionista 🙂

Reply

Jätä kommentti